GSP SPECIAL  »  ANCHETELE GAZETEI  »  SUPERLATIVELE GSP

Şarmul democraţiei în fotbal! » Din culisele Anchetei GSP

Bourceanu, Buduru şi Şumudică au avut opţiuni diferite în Ancheta Gazetei.
Bourceanu, Buduru şi Şumudică au avut opţiuni diferite în Ancheta Gazetei.

Articol de - Publicat vineri, 23 decembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 22 decembrie 2011 22:30

Jurnalistul Cristian Geambaşu a lăsat loc liber în dreptul primei poziţii, la ambele categorii. Hizo a preferat să nu-şi voteze colegii de meserie. Căpitanii din Liga 1 au fost obiectivi, nominalizînd alţi antrenori decît cei care-i pregătesc acum, iar preşedinţii au propulsat jucătorii echipelor pe care le conduc

FOTBALISTUL ANULUI: Viziuni critice şi patriotism local
Jurnaliştii Radu Cosaşu şi Cristian Geambaşu nu au nominalizat nici un fotbalist pe primul loc, în timp ce caricaturistul Gazetei, Emil Mierlă, a lăsat liber întreg podiumul. Directorul sportiv al Stelei, Narcis Răducan, şi jurnalistul Silviu Tudor Samuilă l-au ales, simbolic, pe Neşu drept jucătorul anului.

Mulţi preşedinţi de club au propus fotbalişti ai echipelor lor. S-au remarcat Buduru ( Astra), care şi-a conturat podiumul cu Măţel, Găman şi Lung jr., Pîrvulescu (Pandurii), optînd pentru Pintilii şi Chiricheş, şi Badea (Dinamo), cu un top 5 din actuali şi foşti "cîini". Şi antrenorii s-au pus pus bine cu elevii, Grigoraş (Pandurii) şi Enache (Enache) propunînd jucători pe care îi pregătesc.

"Foste iubiri" sau legături de sînge
Antrenor la Tg. Mureş, Trombetta pare că tînjeşte după zilele la CFR: G. Mureşan şi Deac, foşti elevi, sînt printre preferaţi. La fel Şiman (Sportul), care priveşte nostalgic spre anii cînd "studenţii" nu se temeau de retrogradare, alegîndu-i pe G. Bucur şi Varga.
Dacă Lucian Goian, căpitanul Astrei, şi-a dorit Sărbători liniştite şi l-a pus în capul listei pe fratele Dorin, alegerile lui Bourceanu sînt cele mai neaşteptate: Sînmărtean, Zicu, Goga, Sg. Costin şi Pantilimon, adică 3 foşti colegi de la Timişoara, dar nici un stelist!

ANTRENORUL ANULUI: Hizo colegial, căpitanii obiectivi
Dacă jurnaliştii Geambaşu şi Mierlă au păstrat regula de la categoria anterioară, maestrul Cosaşu a găsit la acest capitol un om îndreptăţit la locul 1, pe Dan Petrescu. Tehnicianul Vasluiului, probabil din spirit de colegialitate, a refuzat să nominalizeze vreun antrenor.

Doar 8 dintre cei 18 purtători de banderolă din Liga 1 au ales în Top 5 tehnicienii care îi pregătesc în prezent, iar dintre ei doar Sg. Costin (Oţelul), Dănciulescu (Dinamo) şi Cînu (Vaslui) şi-au plasat antrenorii pe primul loc.

În Galeria FOTO de mai jos sînt clasamentele, dar şi modul în care s-a votat în Ancheta GSP!

Preşedinţi greu de mulţumit
În opţiunile antrenorilor se remarcă faptul că Răzvan Lucescu a fost desemnat nr. 1 doar de Şumudică, dragostea acestuia pentru Giuleşti fiind evidentă: Lucescu sr. se află pe 2, singurul top personal în care familia Lucescu domină!

Tendinţa obiectivă se menţine în opţiunile preşedinţilor, doar 8 din 18 alegînd numele tehnicianului pe care îl au în prezent. M. Stan (Oţelul), Pîrvulescu (Pandurii) şi Badea (Dinamo) sînt singurii care par să fi făcut alegerea perfectă, considerînd că "antrenorul anului" stă acum pe banca echipei lor.

De-a lungul celor 46 de ani de Anchetă a Gazetei Sporturilor, rezultatele au provocat aproape mereu polemici. Acum, acestea s-au mutat doar, de pe băncile din Cişmigiu pe computere şi tablete

Controverse all-time în Ancheta GSP

1970 - laureat Cornel Dinu, Dembrovschi abia pe 9
După prestaţiile "tricolorilor" la CM 1970 din Mexic, Emerich Dembrovschi a fost desemnat cel mai bun jucător român la respectiva competiţie. La finalul anului însă, mijlocaşul Timişoarei a ieşit abia pe locul 9 în Anchetă, jucătorul anului devenind Cornel Dinu.

1971 - jucătorul anului Nicolae Dobrin, favoritul Liţă Dumitru pe doi
Toată lumea se aştepta să fie anul lui Liţă, după prestaţiie de la Rapid şi "naţională". În Anchetă însă, surpriză!, a ieşit tot Dobrin, laureat şi în '66 şi în '67. "Gicu nici nu jucase vreo 6 luni în acel an, din cauza unei accidentări la spate. A venit însă meciul cu Cehoslovacia, din preliminariile CE. Atunci, Gicu a marcat golul victoriei, cînd s-a ciocnit violent de portarul lor, marele Viktor. A şi rămas la pămînt mult timp, nici nu ştia că marcase, decît după vuietul tribunei. Acel gol a fost decisiv pentru alegerea lui ca fotbalistul anului", povesteşte un coleg de generaţie.

1978 - Narcis Coman, învingătorul "Gîscanului"
Una din cele mai controversate ediţii ale Anchetei: FC Argeş, cu Dobrin în mare formă, termina campionatul pe doi, iar la finalul turului sezonului 1978-1979 era pe primul loc. Piteşteanul a pierdut însă "bătălia" în faţa portarului Coman, care se remarcase doar la CS Tîrgovişte, care a terminat campionatul '77-'78 pe locul 9!!!

"Derbyul" Hagi-Gică Popescu
Cel mai lung duel pentru supremaţie pentru trofeul "Jucătorul anului" s-a disputat între cumnaţii Gică Hagi şi Gheorghe Popescu. "Pe atunci, chiar şi în redacţie, jurnaliştii păreau că se împart în două tabere. Erau dezbateri, discuţii interminabile. Fiecare parte încerca să-i convingă pe cei din cealaltă, prin argumente, să voteze cu favoritul său", rememorează foşti gazetari. Publicul era şi el împărţit. Pînă la urmă, "derbyul" l-a cîştigat Hagi cu 7-6, cei doi rămînînd cei mai galonaţi fotbalişti ai Anchetei.

Click pe imagini pentru a vedea voturile din Ancheta Gazetei!
432278-caseta-1.jpg 432279-caseta-2.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
drack009
drack009  •  23 Decembrie 2011, 10:28
Postat de art_bizarre pe 23 Decembrie 2011, 02:24

mda...si daca s-ar face un top cu jurnalistul sportiv al anului...primele cate pozitii ar ramane spatii albe?

Primele 10 pozitii chiar!

art_bizarre
art_bizarre  •  23 Decembrie 2011, 02:24

mda...si daca s-ar face un top cu jurnalistul sportiv al anului...primele cate pozitii ar ramane spatii albe?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close