GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CROS CARITABIL

150 de ture pentru Petru » Un bucureştean a donat unui copil în suferinţă cîte 100 RON pentru fiecare tur de parc alergat

Bucureştenii au alergat pentru a-l ajuta pe micuţul Petru +3   FOTO
Bucureştenii au alergat pentru a-l ajuta pe micuţul Petru

Articol de - Publicat duminica, 09 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 08 iunie 2013 19:10

Impresionat de povestea micuţului de 6 luni, diagnosticat cu tumoare la rinichi, Zamfir a "premiat" cu 100 de lei fiecare persoană care, ieri dimineaţă, a parcurs un tur al lacului Herăstrău: s-au strîns 15.000 RON, toţi vor fi donaţi în contul copilului.

O dimineaţă atipică de iunie, cu iz de peşte şi alei pustii pe insula Trandafirilor din parcul bucureştean Herăstrău. Norii par grămăjoare prăfuite de bumbac, nu lasă vreme crăpatului de ziuă. Detaliu sumar pentru un pictor ascuns după o salcie gheboasă.

Aşa că pe planşetă apar, pe rînd, siluete multicolore, adunate în jurul Stonehenge-ului bucureştean, grupul statuar înfăţişînd fondatorii UE. E punctul de pornire al ineditului cros "Alerg pentru Petru": cursa al cărei finiş aduce, în contul unui copil grav bolnav, cel puţin 100 de lei de la fiecare participant!

5,92 kilometri, fără formalităţi
În jur de ora 8, în pictură se-nghesuie 130 de persoane. Iniţiatorul, Alex Zamfir, le strînge mîna tuturor şi descrie cauza: "Ne-am strîns pentru Petru, un micuţ de 6 luni. E diagnosticat cu o formă extrem de agresivă de neuroblastom, o tumoră malignă a glandei suprarenale. Sînt părinte, am un puşti de doi ani, Mark. Parcă e «sfîrşitul lumii» cînd îl văd bolnav. Ştiu ce e-n sufletul familiei Dogaru. Să alergăm pentru el!".

Nu există formalităţi, liste, se face doar o poză de grup înaintea startului. Iar mulţimea umblătoare împînzeşte conturul lacului: e o pistă uriaşă de atletism, 5,92 kilometri!

Două ture de la organizator
Se trece val-vîrtej pe lîngă pavilionul H, Clubul Diplomatic ori calea ferată ce leagă Capitala de litoral. Cu tropăieli de marş în spate, pescarii scapă cuşcuşul în apă, însă nu au de ce să se supere: pe tricourile unor participanţi scrie, cu font apăsat, cauza cursei.

Majoritatea atleţilor de alee termină după o tură, cîţiva, printre care Alex Zamfir, aleargă una suplimentară. La final, cu broboane de sudoare pe obraz, răsuflă învingător: în contul micuţului vor intra 15.000 de lei, echivalentul a 150 de ture!

Cine este Petru
Petru Adrian Dogaru, născut pe 6 decembrie anul trecut, a fost diagnosticat, acum o lună, cu neuroblastom, tumoră malignă la rinichi. Tratamentul este foarte costisitor: e greu de estimat o sumă necesară, fiindcă micuţul ar trebui internat 9 luni în Germania. Doar pentru analize, părinţii au cheltuit 15.000 de euro.

Alex Zamfir, împătimit al jogging-ului
Director general al unei agenţii de publicitate, Alex Zamfir, 35 ani, e un împătimit al alergatului. "Fac asta de 8 ani, în 2010 am participat la Maratonul Bucureştiului", spune bărbatul.

În copilărie, a practicat baschetul la CSS 4, a ajuns chiar şi la loturile naţionale de juniori. "Totul s-a terminat după un turneu în SUA. Mi-am dat seama că pot face baschet doar la nivel de plăcere. Nici înălţimea, în jur de 1,80m, nu mă ajuta", se amuză bărbatul.

Citeşte povestea lui Petru şi află mai multe detalii pe savepetru.wordpress.com

"Majoritatea sumei de 15.000 de lei s-a strîns din donaţii, din sponsorizări, unii participanţi au donat chiar înaintea cursei sume importante de bani, alţii şi-au plătit singuri turele alergate" (Alex Zamfir, iniţiator proiect)

3 mii de euro e suma colectată de Alex Zamfir pentru micuţul Petru în afara cursei de ieri

Unde se pot dona bani
RO22INGB0000999900919881 RON
RO95INGB0000999901538785 EURO, cod swift : INGBROBU
Nume posesor cont: DOGARU ROXANA GABRIELA

Citește și:

Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Nationala
Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (3)
craiovarunningclub
craiovarunningclub  •  09 Iunie 2013, 13:59

://m.libertatea.ro/detalii/articol/un-olimpic-alaturi-de-alergatori-in-lupta-impotriva-cancerului-450140.html ://www.gds.ro/Sport/2013-06-06/Marius+Ionescu%2C+dispus+sa+alerge+oricat++pentru+micutul+Petru

craiovarunningclub
craiovarunningclub  •  09 Iunie 2013, 13:58

A fost organizat un lucru similar la Craiova sambata in Parcul Nicolae Romanescu la ora 10.00 printre multi alergatori a fost prezent si Marius Ionescu cel mai bun maratonist roman.A fost stransi 3300 lei pentru PETRU.

fotbalfan
fotbalfan  •  09 Iunie 2013, 09:36

felicitari pt initiativa si Doamne ajuta!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează