GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  FITNESS

EXCLUSIV ANPC explică pentru GSP.ro de ce a închis 7 săli World Class » 9 motive și 5 sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”

ANPC a închis temporar 7 săli World Class // foto: Guliver/gettyimages
ANPC a închis temporar 7 săli World Class // foto: Guliver/gettyimages

Articol de , - Publicat luni, 19 februarie 2024 14:58 / Actualizat luni, 19 februarie 2024 19:57

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a explicat, într-un răspuns exclusiv trimis Gazetei Sporturilor, în ce au constat sancțiunile aplicate lanțului de săli de sport World Class și care sunt motivele din spatele penalizărilor.

Pe 14 februarie, ANPC a efectuat o „amplă acțiune de control” la 19 săli de fitness din București. În urma acțiunii ANPC, 7 dintre acestea au fost închise temporar, ca urmare a neregulilor sesizate de organul de control.

Gazeta Sporturilor a solicitat ANPC un punct de vedere cu privire la acțiunea desfășurată în locațiile World Class. Instituția a explicat atât în ce au constat sancțiunile aplicate, cât și care au fost neregulile sesizate de comisarii ANPC.

Fiica lui Gigi Becali, „tun” financiar de 4 milioane de euro: „Poate ține singură FCSB încă de acum”
FINANCIAR
Fiica lui Gigi Becali, „tun” financiar de 4 milioane de euro: „Poate ține singură FCSB încă de acum”

ANPC explică pentru GSP.ro de ce a închis 7 săli World Class

În continuare, redăm răspunsul ANPC:

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a desfăşurat, în data de 14.02.2024, o amplă acțiune de control la 19 puncte de lucru aparținând operatorului economic World Class România SRL, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu.

În urma neregulilor constatate, comisarii CRPCR București-Ilfov au aplicat, până în acest moment, următoarele sancțiuni:

- amenzi contravenționale în valoare de 116.500 lei; (n.r. - echivalentul a 23.400 de euro)
- 1 avertisment; 
- oprirea temporară de la comercializare a unor suplimentele alimentare și produse textile neconforme, în valoare de aproximativ 6.000 lei; 
- oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 7 locații
- propunerea închiderii temporare a unității pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni pentru 3 dintre punctele de lucru controlate, situate în Calea 13 Septembrie nr. 90, sector 5, Str Barbu Văcărescu nr. 164A, sector 2, și Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 33A, sector 3.

Comercial, cele 3 săli pentru care comisarii ANPC au propus „închiderea pe o perioadă de la 6 luni la 12 luni” sunt denumite World Class Titan (Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 33A), World Class at the Grand (Calea 13 Septembrie nr. 90) și World Class Caro (Str. Barbu Văcărescu nr. 164A).

Neregulile descoperite de ANPC la sălile World Class

Conform comunicatului, „abaterile constatate de echipele de control” sunt: 

  • „Utilizarea unor aparate de fitness fără avertismente traduse în limba română și mod de utilizare, folosirea acestora fiind recomandată prin imagini cu grupe de mușchi;
  • Comercializarea unor suplimente alimentare cu deficiențe de etichetare;
  • Folosirea unei saune saline fără buton de panică;
  • Utilizarea unor scări instabile de acces în piscină;
  • Condiții igienico-sanitare deficitare: pereți și tavan cu exfolieri de vopsea, sistemul de ventilație al aerului în incintă cu acumulări de praf, prezența mucegaiului la îmbinarea dintre perete și paviment în cabinele de duș, capetele de duș prezentau acumulări mari de calcar, existența, pe terase, a unor pereți neigienizați și care prezentau infiltrații, cabluri și profile metalice expuse, precum și canapele ce prezentau rupturi ale materialului;
  • Utilizarea unor echipamente de fitness cu grad avansat de uzură;
  • Existența unor zone cu risc de accidentare (margini cu muchii ascuțite);
  • Comercializarea unor produse textile fără elemente de informare traduse în limba romană;
  • Lipsa informațiilor privind modul de utilizare a uscătoarelor de păr”.

Citește și: 

Imagini de impact » Cu ochiul tumefiat și buza spartă, căpitanul României vorbește printre lacrimi și suspine: „Dacă nu se poate cu vorbă bună...”
ROMÂNIA - PORTUGALIA 24-49
Imagini de impact » Cu ochiul tumefiat și buza spartă, căpitanul României vorbește printre lacrimi și suspine: „Dacă nu se poate cu vorbă bună...”
Scandal la CSA Steaua din cauza salariilor » Ce manevre se fac cu contractele: „Legal, clubul este acoperit, dar moral...”
CSA Steaua
Scandal la CSA Steaua din cauza salariilor » Ce manevre se fac cu contractele: „Legal, clubul este acoperit, dar moral...”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
dobrin
dobrin  •  20 Februarie 2024, 16:35
Postat de Catranu pe 19 Februarie 2024, 16:05

Aaah, păi aşa inchidem şi Casa Poporului!!!!Mulți mucegăiți cu muchii ascuțite şi exfoliați.Acolo au instrucțiuni în română dar...nu ştiu să citească sau să înțeleagă.Aici e japcă!!!

Nu mai e vorba de citit sau de scris. Acum trebuie instructiuni cu desene animate sau video si dat cu degetul in tachscrin,

elgabri
elgabri  •  20 Februarie 2024, 11:35

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elgabri
elgabri  •  20 Februarie 2024, 11:33

Lasa ca la Cabana care a ucis atatia oameni totul era tipla ;)) Zici ca esti in filme cu prosti !!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează