GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ARESTARE

Avocatul lui Florian Walter a dezvăluit cum a fost prins omul de afaceri: "El a vrut să fie extrădat!"

Walter a fost încătușat în momentul sosirii la București // FOTO Facebook Digi24
Walter a fost încătușat în momentul sosirii la București // FOTO Facebook Digi24

Articol de - Publicat luni, 07 martie 2016 00:00

Avocatul lui Florian Walter a dezvăluit că a fost dorința acestuia să se întoarcă în România, deși avea rezidență definitivă în EAU.

Sâmbătă seară omul de afaceri Florian Walter, patronul lui U Cluj, a ajuns în România din Emiratele Arabe Unite sub o escortă formată din poliţişti ai Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Fostul acționar majoritar al Universității Cluj și al Petrolului a rămas în custodia poliției sâmbătă noapte, după o vizită la DNA, iar duminică dimineață a fost adus la Tribunalul Prahova pentru confirmarea mandatului de arestare pe numele său, emis în urmă cu zece luni.

Avocata lui Walter, Lucia Mușat, a dezvăluit ieri că a fost dorința omului de afaceri de fi extrădat, deși acesta avea posibilitatea să rămână fără nici un fel de probleme la Dubai, după ce-a primit rezidență definitivă în Emirate: "Pentru a-şi formula apărări în dosarul de urmărire penală, pentru că era din ce în ce mai greu să colaborăm de la distanţă, a depus eforturi proprii pentru a se întoarce de bunăvoie şi nesilit de nimeni în ţară! A fost decizia dânsului de a fi extrădat și s-a predat autorităților de la Dubai!".

Walter e bănuit că a constituit şi coordonat un grup infracţional organizat, ce acţiona în mai multe judeţe şi în Bucureşti, care ar fi desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, dar şi utilizarea de societăţi comerciale "fantomă". Prejudiciul în acest dosar este de 20 de milioane de euro.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează