GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  COLECTIV

Cum poate fi urmărit filmul „Colectiv” în Italia » „Documentarul lui Alexander Nanau, parfum de Oscar și de Pulitzer”

„Parfum de Oscar și de Pulitzer”, scrie presa italiană despre „articolele cotidianului sportiv Gazeta Sporturilor” care au stat la baza filmului care a ajuns pe lista scurtă a Oscarurilor.
„Parfum de Oscar și de Pulitzer”, scrie presa italiană despre „articolele cotidianului sportiv Gazeta Sporturilor” care au stat la baza filmului care a ajuns pe lista scurtă a Oscarurilor.

Articol de - Publicat vineri, 19 februarie 2021 20:10 / Actualizat vineri, 19 februarie 2021 20:35

„Parfum de Oscar și de Pulitzer”, scrie presa italiană despre „articolele cotidianului sportiv Gazeta Sporturilor” care au stat la baza filmului care a ajuns pe lista scurtă a Oscarurilor. Documentarul „Colectiv” a fost lansat în această seară și în Italia.

  • „Colectiv” este între primele 15 pelicule alese de lista scurtă la Premiile Oscar, atât la categoria „Cel mai bun documentar”, cât și la „Cel mai bun film străin”.
  • Pe 15 martie vor fi anunțate nominalizările finale, adică lista celor 5 filme finaliste, iar pe 25 aprilie va avea loc cea de-a 93-a gală de decernare a premiilor Oscar.

Românii din Italia pot vedea „Colectiv” pe site-ul de streaming MyMovies.it, accesând acest link

După ce anul trecut a avut premiera în Marea Britanie și în Statele Unite ale Americii, din această seară, documentarul e și pe platformele de streaming și din Italia.

Documentarul românesc realizat împreună cu echipa de investigații a Gazetei Sporturilor poate fi urmărit pe platforma de streaming My Movies. Pentru a avea acces la film trebuie să achiziționați un bilet de 7,99 euro, iar de la primul click fișierul va rămâne disponibil pentru următoarele 48 de ore.

Prima proiecție specială a avut loc astăzi, de la 20:30, când regizorul Alexander Nanau a fost în direct pentru a-și prezenta filmul publicului.

„În urma incendiului din clubul Colectiv din București au murit 64 de oameni. Moartea celor din spitale a provocat un val de indignare populară și, de asemenea, o investigație jurnalistică aprofundată a ziarului românesc Gazeta Sportului. În special omniprezența corupției i-a uimit pe jurnaliști, care se temeau că nu vor fi crezuți că nu există un punct de sprijin sănătos pe care să se bazeze pentru a schimba situația în bine”, notează jurnaliștii de la quotidiano.net.

2,99 €e tariful pe mymovies.it pentru „Colectiv - Masterclass”, unde regizorul Alexandru Nanau și jurnalistul Cătălin Tolontan povestesc în detaliu cum s-a născut documentarul care a prins lista scurtă la două categorii de la Premiile Oscar

„Colectiv este o operă cinematografică foarte puternică”

Mai mult, cei de la site-ul cameralook.it au dedicat un amplu articol documentarului „Colectiv”. „Colectiv, documentarul lui Alexander Nanau cu parfum de Oscar și de Pulitzer” este titlul materialului publicat în urmă cu trei zile de jurnaliștii italieni. Aceștia dezvăluie publicului din Peninsulă evenimentele care au avut loc pe 30 noiembrie 2015, în București, fiind șocați de numărul mare de decese provocate.

Una dintre cele mai exacte și chiar mai îngrijorătoare anchete de jurnalism de investigație din ultimii ani. O serie de articole care au dărâmat un Guvern. Colectiv este o operă cinematografică foarte puternică, indispensabilă într-un moment în care viața tuturor este în mâinile Guvernelor și a marilor industrii
Camera Look

Cei de la cameralook.it mai notează în recenzia documentarului realizat împreună cu echipa de investigații a Gazetei Sporturilor: „Echipa de jurnaliști GSP e dovada și confirmarea faptului că libertatea de anchetă este o valoare inestimabilă pentru orice stat care dorește să se definească drept democratic”.

5,00este cota celor de la agenția de pariuri Betfair ca documentul „Colectiv” să câștige Premiul Oscar la categoria „Cel mai bun documentar”, a doua șansă după „Time”, cota 1,60

„O anchetă tenace, un thriller”

În plus, cei de la ansa.it recomandă cititorilor să urmărească documentarul „Colectiv” în acest weekend, odată cu lansarea acestuia în Italia.

„Este povestea aproape suprarealistă a unei tragedii care a afectat profund opinia publică. Doi reporteri sportivi (Cătălin Tolontan și Mirela Neag) nu s-au resemnat la adevărurile oficiale și au început o anchetă tenace care în film devine mai interesantă decât un thriller până la dezvăluirea unui adevăr îngrozitor: starea catastrofală a sănătății publice”, notează aceștia.

8,00este cota ca documentarul lui Alexader Nanau să câștige marele premiul la „Cel mai bun film străin”, fiind pe locul 3 în preferințele bookmakerilor după „Another Round” (cota 2,00) și „Quo Vadis, Aida?” (cota 3,25)

Gazeta Sporturilor a construit un site special cu peste 200 de articole care au stat la baza acestor dezvăluiri.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
374898580070956
Mihai Precup  •  19 Februarie 2021, 22:21

Nici macar pe vremea URSS n-am mai văzut un film de propaganda mai grețos decat colectiv.

planetfun
planetfun  •  19 Februarie 2021, 22:02

Ma dezgusta propaganda, vlad voiculescu, DEMISIA !

853246084756615
Marcel Popa  •  19 Februarie 2021, 21:02

Regizor,scenarist ,actor principal Vladut se stie care.Tolontane las-o cu parfumurile ca pute rau.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează