GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  COMENTARIU

De la un meci de fotbal la alegerile americane: "GObama!"

Articol de - Publicat marti, 04 noiembrie 2008 00:00

Luni, un meci de fotbal le-a captat atenţia americanilor. Ce era atît de special? Mai ales că se juca într-un sătuc din Kenya, la aproape 12.000 de kilometri distanţă de "tărîmul făgăduinţei"! Ei bine, tocmai aici era cheia. La Kogelo s-a născut tatăl lui Barack Obama, senatorul din Illinois candidat la preşedinţia Statelor Unite.

Şi acolo, fratele vitreg al lui "Renegade", numele de cod găsit de agenţii săi de securitate, a numit o echipă Obama FC. Care a jucat luni un derby sătesc, pierzînd cu 1-0 dintr-un penalty discutabil. Să fi fost un semn acest eşec al lui Obama FC, transmis inclusiv pe CNN, înaintea bătăliei nord-americane? Poate nu!

Îmi place Barack şi sper să-l bată pe John McCain, nu cu 1-0, cum a pierdut formaţia ce-i poartă numele, ci clar, cu minimum 3-0. Da, m-aş bucura să văd la Casa Albă primul preşedinte american de culoare şi nu m-aş bucura să văd la Casa Albă cel mai bătrîn preşedinte din istoria SUA, la 72 de ani! Şi nu mă acuzaţi de political correctness, nu m-a încîntat niciodată această teorie care a încercat să spele un păcat făcînd alte păcate.

Da, chiar dacă nu pot să votez de la mii de kilometri depărtare, şi fără cetăţenie, îmi doresc să învingă Obama. E tînăr, inteligent, absolvent de Harvard, e democrat - cît regretă yankeii blocarea lui Al Gore în cursa cu "terminatorul" republican Bush jr în 2000 -, e împotriva ideii de război pentru testarea armamentelor şi ocuparea pieţei de petrol, gen Irak, şi, mai ales, a reuşit în numai trei ani, de cînd a fost ales în Senat, să candideze la preşedinţie!

Mă tem însă de un lucru! Să nu sfîrşească mai repede decît JFK! Ku-Klux-Klanul deja are lunetele pregătite!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
 •  04 Noiembrie 2008, 16:43

hai mai, nici nu erau injuraturi, erau cuvinde din dex, care exprimau partea dorsala....

 •  04 Noiembrie 2008, 16:41

stelutele inseamna materia pe care o scot oamenii si dobitoacele prin anus, dupa digestie.

 •  04 Noiembrie 2008, 16:40

jumatare, esti vai de capu' tau, nu ai idee pe ce lume traiesti. americanii vor avea presedintele pe care il merita. sa vezi tu peste un an, dupa ce iese obama president, si sa imi zici atunci cat de multa dreptate ai avut tu, cu acest obam iubitor de pace si cunoscator de economie. esti un mancator de materii fecale, cu tot respectul, spare some change for the usa

Vezi toate comentariile (5)
Comentează