GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SITUAȚIE

Incredibil! Un handbalist european tocmai a debutat în „naționala” mare de fotbal!

Hilmar Leon Jakobsen a revenit de la handbal la prima dragoste
Hilmar Leon Jakobsen a revenit de la handbal la prima dragoste

Articol de GSP - Publicat marti, 17 noiembrie 2020 12:05 / Actualizat marti, 17 noiembrie 2020 13:20

Feroezul Hilmar Leon Jakobsen (23 de ani) e protagonistul unei reconversii profesionale despre care a aflat deja presa de pe întreg mapamondul.

În decurs de șapte ani, acesta a migrat de la fotbal spre handbal, iar ulterior a lăsat parchetul pentru prima dragoste, revenind pe dreptunghiul verde. Forțat de mai multe accidentări să renunțe la cariera de fotbalist când avea doar 17 ani, Jakobsen s-a reprofilat și a luat calea handbalului. A evoluat pentru naționala Insulelor Feroe și chiar a evoluat într-un meci cu Lituania.

Moment de cotitură în 2020

Anul 2020 a adus noi schimbări pentru atacantul feroez. Pe durata pauzei provocate de pandemia de coronavirus, Jakobsen s-a antrenat cu echipa secundă a echipei de fotbal feroeze HB Torshavn. A urmat un moment de cotitură. O „dublă” reușită într-un amical a fost suficientă pentru ca porțile fotbalului să se redeschidă pentru el. 

Mai mult, el chiar a ajuns la prima reprezentativă a Insulelor Feroe, alături de care a înfruntat Lituania într-un meci amical disputat în noiembrie. Aceeași țară pe care, cu mai puțin de un an înainte, o înfruntase, însă la handbal! Jakobsen a jucat atacant, a fost integralist și a luat un „galben” în prelungirile partidei pierdute de echipa lui, 1-2.

„Am decis să mă antrenez cu rezervele lui HB Torshavn pentru a rămâne în formă. Am marcat de două ori la debut şi antrenorul m-a contactat imediat”, a declarat Hilmar Jakobsen pentru BBC, citat de TV Telekom Sport. 

VIDEO Baschetul, pasiunea ascunsă a lui Alexandru Curtean: „Sunt super pasionat! Am și o aplicație”

Citete și alte știri de actualitate: 

Cine e marele talent român comparat cu Gică Hagi: „M-a întors de 7-8 ori și pe mine. N-am întâlnit așa mingicar!”

Cel mai fericit jucător în tot haosul de la Dinamo: e antrenat de Jose Peseiro, iar recent s-a întâlnit cu Firmino

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează