GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CONCURENȚĂ

Steaua-CFR cît EnVyUs-Na'Vi » Meciul din Liga 1 a adunat la fel de mulți spectatori cît Dreamhack Cluj-Napoca 2015

Mii de spectatori au urmărit cu sufletul la gură finala de la Counter-Strike de duminică
Mii de spectatori au urmărit cu sufletul la gură finala de la Counter-Strike de duminică

Articol de - Publicat marti, 03 noiembrie 2015 00:00

Meciul dintre CFR Cluj și Steaua a adunat la fel de mulți spectatori, 7.000, cît a strîns și Dreamhack Cluj-Napoca 2015, un turneu major de jocuri pe calculator în finala căruia s-au întîlnit francezii de la EnVyUs și ucrainenii de la Na'Vi.

Derby-ul etapei nu a născut un interes pe măsura importanței partidei, iar stadionul Dr. Constantin Rădulescu s-a evidențiat prin mai multe sectoare goale. Pentru meciul dintre CFR și Steaua s-au vîndut 7.000 de bilete, în condițiile în care stadionul are o capacitate totală de 23.500 de locuri.

În paralel cu partida din Gruia, în același oraș, Sala Polivalentă a găzduit un festival de jocuri pe calculator. La Dreamhack 2015 au fost tot 7.000 de spectatori în tribune pe parcursul finalei turneului de Counter-Strike: Global Offensive, în timp ce alți 3.000 de pasionați ai acestui domeniu au preferat să își petreacă timpul la standurile IT de pe holurile Polivalentei.

Pe parchetul sălii a fost instalată o scenă cu două cabine din care echipele participante au jucat. Partidele au fost proiectate pe trei ecrane enorme, iar publicul a stat atît în tribune, cît și pe scaune așezate pe suprafața de joc. În plus, finala de Counter-Strike a fost transmisă și pe internet și urmărită de aproximativ un milion de oameni.

Ce este Counter-Strike

Counter-Strike: Global Offensive este cea mai nouă versiune a unuia dintre cele mai populare jocuri din toate timpurile. Jocul reprezintă lupta dintre teroriști și forțele poliției. Echipa teroristă poate cîștiga o rundă prin două modalități: prin plantarea unei bombe într-un loc specific și protejarea acesteia de forțele militare care vor încerca dezamorsarea, respectiv prin eliminarea forțelor de ordine.

Echipa polițiștilor poate cîștiga runda fie protejînd timp de 1:45 minute locul de plantare, fie dezamorsînd bomba, fie eliminînd întreaga echipă adversă. Prima echipă ce ajunge la 16 runde cîștigate este declarată învingătoare.

Fiecare formație este alcătuită din 5 oameni. În acest moment există aproximativ 9 milioane de jucători în întreaga lume și zeci de echipe profesioniste. EnVyUs, campionii de la Cluj, au cîștigat 100.000 de dolari, dintr-un fond de premiere de 250.000 de dolari.

40 de leia costat cel mai ieftin bilet la Dreamhack, în timp ce la CFR-Steaua cel mai ieftin a fost 20 de lei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
ion_ciobanu
ion_ciobanu  •  03 Noiembrie 2015, 19:26
Postat de flacara.visinie pe 03 Noiembrie 2015, 14:39

Au fost 12.000 de spectatori, nu 7.000. Cat despre echipe artificiale si finantate infractional, e valabil doar pentru FCSB si al ei "patron" condamnat penal.

Dintre care 11900 veniţi pentru "steaua" lu' nea Guie. Cu aplauzele şi scandările difuzate-n boxe nu sunteţi artificiali? Cu pascani cu-n picior în P. Gherla nu sunteţi finanţaţi de infractori? U Cluj are mai mulţi fani la antrenament în "B" decât veneau la voi în meciuri europene, fără să punem pe cei care veneau să vadă pe adversari. VOI NU EXISTAŢI! :)

flacara.visinie
flacara.visinie  •  03 Noiembrie 2015, 14:39

Au fost 12.000 de spectatori, nu 7.000. Cat despre echipe artificiale si finantate infractional, e valabil doar pentru FCSB si al ei "patron" condamnat penal.

alexandru_p
alexandru_p  •  03 Noiembrie 2015, 13:28

sa te uiti la dreamhack e ca si cum ai vedea jucand real madrid, barcelona, bayern munchen, etc din grupe pana in finala ucl, condensat in doar 3 zile. nivelul de spectacol este mult peste ce poate oferi liga 1, chiar si intr-un steaua-dinamo, mai pui ca nu stai nici in frig! personal, mi'ar fi placut sa fie mai multi oameni la DH, organizarea a fost extraordinara!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close