DIVERSE   •   

CONSTRUCŢIA NAŢIONAL ARENA

TRIMIŞI AI FORULUI DE LA NYON AU FOST ACUM DOUĂ SĂPTĂMÎNI LA BUCUREŞTI » Ultimatum UEFA

 
14 Ianuarie 2010
 

Forul continental a cerut autorităţilor de la Bucureşti să finalizeze neapărat construcţia Naţional Arena pînă pe 31 decembrie 2010, altfel pierd finala Europa League din 2012Organizarea finalei Europa în League în 2012 pune presiune pe autorităţile de la Bucureşti. Pentru a nu pierde un eveniment de asemenea importanţă, noul stadion Naţional va trebui să fie gata pînă pe 31 decembrie al acestui an. De altfel, acum două săptămîni, la Bucureşti a ajuns şi o delegaţie UEFA pentru a verifica stadiul lucrărilor. Ordinul oficialilor de la Nyon a fost unul cît se poate de clar: fără alte întîrzieri, iar actualele termene să fie strict respectate.

6 luni de probe
Stefan Morus a explicat că vor fi necesare cîteva luni între finalizarea lucrărilor şi darea în folosinţă efectivă a arenei: "Totul este automatizat. Trebuie să se facă tot felul de probe la instalaţii, să fie trimişi oameni la specializare. În timpul unui eveniment major, în jur de 600 de peroane vor asigura desfăşurarea acestuia în cele mia bune condiţii".

Inaugurarea oficială în iulie 2011
În aceeaşi discuţie cu constructorii, la care au participat şi reprezentanţi ai FRF, oficialii UEFA au solicitat ca pînă la finala din mai 2012 pe arenă să fie organizate cel puţin două evenimente importante. Primul ar urma să aibă loc în iulie sau august 2011, cu aproximativ 10.000 de spectatori. Următorul ar urma să aibă o aseistenţă de minimum 40.000 de fani. Dacă aceste condiţii nu sînt întrunite, Bucureştiul riscă să rămînă fără cel mai important eveniment sportiv organizat în ultimii doisprezece ani.

Precedentul a fost în 1998. Atunci, vechiul "23 August" a găzduit Turneul Final al Campionatului European U21, compeţiţie în care "tricolorii", conduşi de Victor Piţurcă, s-au clasat doar pe locul 8, ultimul. 


"Am trimis o invitaţie Argentinei, pentru meciul inaugural de pe noul stadion. Aşteptăm un răspuns. Pe listă mai sînt Brazilia, Anglia şi Spania”"
Ionuţ Lupescu, director general FRF

"Stadionul este finalizat în proporţie de 60 la sută. Sîntem siguri că putem să respectăm ultimul termen de execuţie, adică 31 decembrie 2010"
Ştefan Monus, director de proiect al arenei

"Noul stadion de la Bucureşti nu trebuie comparat cu cel din Frankfurt. De fapt, singurul lucru pe care îl vor avea în comun cele două arene este acoperişul retractabil!"
Ştefan Monus, director de proiect al arenei


Cît a costat
Stadion Naţional: 165 de milioane de euro
Commerzbank Arena:150 de milioane de euro

Număr de locuri
Stadion Naţional: 55.000
Commerzbank Arena: 52.000

Cît beton s-a folosit
Stadion Naţional: 100.000 de metri cubi 
Commerzbank Arena: 75.000 de metri cubi

Stîlpi de susţinere
Stadion Naţional: 120
Commerzbank Arena: 44

Numărul de loje
Stadion Naţional: 42
Commerzbank Arena: 74


25 de ani este timpul preconizat în care vor fi amortizate costurile noului stadion

3.600 de locuri VIP va avea Naţional Arena

126 de locuri va avea masa presei la stadionul Naţional. Acest număr poate fi extins pînă la 548

8 grade pe scara Richter este magnitudinea seismică la care este proiectat să reziste Naţional Arena

360 de toalete va avea în doatre stadionul Naţional Arena

8 minute va dura evacuarea întregului stadion

15 minute va dura închiderea sau deschiderea completă a acoperişului retractabil

 
Comentarii (20)
gio  ( comentarii)
Postat de Arena pe 14 Ianuarie 2010, 10:11
Al nostru este de o mie de orie peste Comerz bank, iar faptul ca al nostru are mai putine loje e un lucru BUN.
Si inca o chestie, mai bine sa fie buncar de beton decat un din sticla.
Sa spunem ca va fi gata...dar suntem in 2010 si in ue..cand vor mai fi si vreo alte 10 stadioane ca asta in toata tara? niciodata si nu ca nu sunt bani e alta vrajeala!Sar un pic de la subiect : a-ti fost in Slovenia sa vedeti autostrazile? ..si pe acolo a fost comunismul si socialismul inainte .Nu ne ramane decat sa speram asta e:stadioane si o viata mai buna
14 Ianuarie 2010, 19:29   •   Comenteaza
Arena  ( comentarii)
Postat de romanu pe 14 Ianuarie 2010, 01:53
e cam varza stadionu.comparat cu commerzbank arena iasa mai scump cu 15 mil euro si e mult mai urat. beton folosit mai mult cu 25 de mii metri cubi, stalpi de sustinere iara mai multi de aproape 3 ori, iar loje aproape de 2 ori mai putine. doar capacitatea e putin mai mare dar degeaba ca tot mai frumos, bine gandit si rentabil este commerzbank arena ;) cat despre articol in sine...si el e cam varza. multe greseli de genu "să aibă o aseistenţă", domnu Ionuţ Petrişor. angajat fara
Al nostru este de o mie de orie peste Comerz bank, iar faptul ca al nostru are mai putine loje e un lucru BUN.
Si inca o chestie, mai bine sa fie buncar de beton decat un din sticla.
14 Ianuarie 2010, 10:11   •   Comenteaza
skrilla  (3676 comentarii)
Postat de capitala pe 14 Ianuarie 2010, 04:15
Numai negativisti suntem noi romanii !! Nu vedem decit negru in fata ochilor !!! Stadionul va fi gata la timp pentru ca este garantat de primaria bucuresti ofuscatilor !!! Inainte de finala europe league aici se vor mai disputa citeve meciuri internationale amicale cu echipe mari si cam atit. V-am pupat din capitala.
Cum a garantat?Verbal?Pai si dl. Basescu a garantat ca romanii vor trai mai bine.Si?Traiesc mai bine?Garantii verbale poate face toata lumea.Nu uita ca suntem Romania,locul in care se depasesc cu nesimtire termene stipulate in contracte.Deci,cum garanteaza primaria?
14 Ianuarie 2010, 09:47   •   Comenteaza
Steaua forever  ( comentarii)
Ce se intampla daca nu e gata la timp? De ce nu se propune sa se joace pe Ghencea, care e un stadion omologat la cele mai inalte standarde Uefa? Nu cred ca Gigi s-ar opune.
14 Ianuarie 2010, 09:32   •   Comenteaza
bogdan  ( comentarii)
poze mai multe vrem si noi
daca se poate un site care posteaza mai multe poze
14 Ianuarie 2010, 09:17   •   Comenteaza
Comentează
Număr de caractere rămase: 700
 
Apartament in Drumul Taberei Apartament in Drumul Taberei
53.000 EU
Drumul Taberei , SU: 70 mp, 3 cam.
Suprafata utila: 70 mp
3 camere

Alte Oferte

Farmerama

Bucura-te de viata la tara la cote maxime!
Cultiva, fertilizeaza si strange-ti recolta. Creste animale si fa comert cu alti fermieri. Joaca-te intro lume animata inspirata din universul rural si bucura-te de facilitatile oferite de comunitatea de [...]

DarkOrbit

Fii un pilot de elita!
DarkOrbit nu este doar un simplu joc de explorare spatiala. Construieste-ti un renume in compania ta si urca in grad, explorand si cucerind noi sectoare ale spatiului, totul intr-o lupta permanenta cu mii de [...]

Seafight

Stapaneste cele 7 mari!
Ridica steagul si participa in batalii navale in toate marile lumii! Bataliile, dorinta de libertate si averea te vor ghida! O aventura captivanta si spectaculoasa, livrata prin cea mai modern atehnologie, [...]
Un serviciu oferit de
vand hyundai accent
Vand hyundai accent an fabricatie 11.2008 unic propietar, euro 4, 1493 cm3 (110 cp), culoare gri-metalizat, aer conditionat, toate geamurile electrice, si colorate spate, abs, senzori parcare spate, ...
Prahova/Ploiesti - pret 4.750,00 EUR
Cadoul Perfect Pentru Persoana Iubita
Mos Nicolae si Craciunul se apropie si nu stii inca ce cadou i s-ar potrivi persoanei iubite?!Surprinde-o cu un cadou Impresionant:Ursuleti giganti, Uriasi la 2m foarte pufosi si calitativi ...
Bucuresti/Bucuresti - pret 350,00 RON
VAND PUI - CIOBANESTI MIORITICI
Vand pui ciobanesti mioritici, varsta 60 zile, vaccininati, deparazitati intern/extern, cu carnet de sanatate. (am 6 pui momentan)
Arges/Campulung Muscel - pret 100,00 EUR
menajera, caut loc de munca
Doresc sa lucrez ca menajera la domiciliul clientului.Persoana calma si cu experienta in domeniu. Astept un e- mail pentru invitatie la interviu. Va multumesc!
Ilfov/Ilfov - pret 1,00 RON
Vand voucher (tichet) rabla 2013
Vand voucher (tichet) rabla 2013, valabil pana la 23 Decembrie 2013. Detin voucherul. Pret 3000 ron.
Covasna/Sfantu Gheorghe - pret 3.000,00 RON
Taguri: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Autori: A B C D E F G I J L M O R S T V