GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DEZASTRU

Tulburător! Eroii de la Fukushima ştiu că vor muri peste cîteva săptămîni

Fukushima
Fukushima

Articol de - Publicat vineri, 01 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2011 17:33

Pe 11 martie, un cutremur de 9 grade, urmat de un tsunami distrugător, a lovit Japonia, lăsînd în urmă aproximativ 20.000 de morţi şi dispăruţi. Lidia Şimon, campioana mondială din 2001 la maraton, a trăit pe pielea ei spaima seismului şi a părăsit repede Japonia. Acolo au rămas însă oamenii care nu au avut posibilitatea refugiului. Oamenii de rînd, care pe lîngă faptul că au rămas fără case, fără bunuri, mai trebuie să înfrunte şi ameninţarea nucleară.

De trei săptămîni, reactoarele centralei nucleare de la Fukushima explodează, se topesc, emit radiaţii. Acolo au rămas, să aibă grijă de ei şi de întreaga Japonie, 50 de angajaţi care încearcă să ţină sub control reactoarele. 50 de eroi, a căror identitate nu se cunoaşte. 50 de vieţi.

Care în curînd nu vor mai fi.

Expuşi în permanenţă valului radioactiv, cei 50 vor muri în cîteva săptămîni. Aşa a declarat presei mama unuia dintre lucrătorii de la Fukushima.

"Fiul meu şi colegii săi vor rşmîne acolo cît e necesar, pentru a salva naţiunea. Dar le este clar că vor muri, fie în scurt timp, din cauza stărilor de rău produse de radiaţii, fie mai tîrziu, din cauza cancerului", a spus mama angajatului de la centrala nucleară.

Citeşte AICI cum a trăit Lidia Şimon momentele cutremurului din Japonia

Citeşte AICI cum privesc japonezii viitorul fotbalului după tragedie

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
mircea_deca
mircea_deca  •  01 Aprilie 2011, 18:11

comenteaza amaratii de romani , despre oamenii dintr-o "superrasa"....

tibi31
tibi31  •  01 Aprilie 2011, 18:10

Tot respectul pentru acei oameni!Eu as fii trimisi pe cei mai de seama politicieni ai nostrii acolo ca si asa nu fac nimic si nu e pacat de ei!!Acolo poate sunt oameni valorosi si destepti care vor muri insa nu era cazul politicienilor!!

liviubanuta
liviubanuta  •  01 Aprilie 2011, 18:05

Merita Premiul Nobel pentru pace...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează