GSP SPECIAL  »  EVENIMENT  »  KARATE

Maestrul Pinna este idolatrizat de un român campion mondial

Articol de - Publicat joi, 14 aprilie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 15 aprilie 2011 10:44

GSP.ro transmite în direct şi în exclusivitate pe GSP.ro antrenamentul pe care Pinna îl va susţine cu lotul naţional de karate, versiunea WKC.

 

Raul Felecan (21 de ani), campion mondial de karate la juniori, se numără deja printre favoriţii lui Christophe Pinna. Multiplul campion mondial şi european francez de karate, Christophe Pinna, va conduce de astăzi, începînd cu ora 17:00, un stagiu de pregătire cu lotul naţional. Aflat la Cluj, Raul Felecan, campionul lumii de juniori în 2010 la kumite, în Brazilia, la categoria sub 75 de kg, abia aşteaptă să mai "fure" din secretele maestrului.

- Raul, ce înseamnă pentru un tînăr karateca să se antreneze cu o legendă de talia lui Pinna?
- E o imensă onoare pentru oricine. A fost un mare campion, invincibil în anii lui de glorie, şi a rămas un adevărat maestru shotokan. Pentru mine e chiar un eveniment special.

- De ce?
- Pentru că, de cîte ori a fost in România, mereu m-a ales ca sparring partner, fie la simple exerciţii, fie la kumitele de antrenament. E o adevărată provocare, mai ales că, o dată cu trecerea timpului, parcă e mai bun, mai rapid, mai greu de atins.

- Unde e mai tare, pe picioare, pe braţe?
- Un campion de talia lui, chiar dacă nu mai luptă de cîţiva ani pe tatami, nu are puncte slabe.

- Cît de mult poţi să înveţi în trei zile de antrenamente cu el?
- Înveţi enorm. Cum se spune, "furi" meserie, lovituri, combinaţii. Chiar pot să spun că pe mulţi dintre noi ne-a influienţat şi am început să aplicăm pe tatami stilul lui de luptă.

- Ai lupta serios cu el?
- E greu să intri în kumite cu maestrul Pinna. Important pentru mine, pentru noi e să învăţăm cît mai mult de la el. Vin Campionatele Mondiale, în mai, în Italia, şi sînt convins că după antrenamentele cu el vom fi şi mai puternici.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  14 Aprilie 2011, 11:47

nu stiu, nu am auzit

Vezi toate comentariile (1)
Comentează