GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  SPECIAL

Aici joacă studenţii! » Finala colegiilor americane la baschet a atras peste 70.000 de spectatori

În această fotografie nu încap cele peste 70.000 de suflete care au fost prezente în sală. Terenul pe care joacă baschetbaliştii pare o barcuţă într-un mare învolburată // Foto: Reuters +3   FOTO
În această fotografie nu încap cele peste 70.000 de suflete care au fost prezente în sală. Terenul pe care joacă baschetbaliştii pare o barcuţă într-un mare învolburată // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 04 aprilie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 aprilie 2012 20:45

La finala NCAA, dintre Kentuckz şi Kansas, au venit mai mulţi spectatori decît la cel mai important meci al Stelei din acest sezon.

În România este în plină desfăşurare Cupa Coca-Cola, o iniţiativă GSP, care a adunat la start 4280 de fotbalişti şi fotbaliste, de la 428 de licee din întreaga ţară. Întregerea este una de anvergură, derulîndu-se de-a lungul a trei luni intense de confruntări. Media de spectatori este de 500 pe meci. Faza finală a liceenilor care ştiu cu mingea va avea loc la sfîrşitul lunii mai, la Sala Polivalentă din Bucureşti, sub forma unui turneu, toate cele 4.500 de locuri urmînd să fie, cel mai probabil, ocupate.

Este pentru prima dată cînd se va stabili campioana naţională, la fete şi băieţi, la nivel naţional. Şi în următorii doi ani Cupa Coca-Cola va încerca să atragă din ce în ce mai mulţi sportivi pe teren şi cît mai mulţi spectatori în tribune, la o competiţie dedicată tinerilor care vor să ajungă departe.

În acelaşi timp, iată ce se întîmplă în America. Acolo fotbalul european nu reprezintă deocamdată mare lucru, dar baschetul de colegiu a însemnat întotdeauna pasiune, valoare, suspans şi, nu în ultimul rînd, mii şi mii de oameni veniţi la sală. Pentru că jucătorii de baschet din NCAA sînt cei care, din toamnă sau din sezoanele viitoare, vor face pasul în NBA, cel mai valoros şi bănos campionat de baschet din lume.

Turneul Final Four 2012 s-a desfăşurat anul acesta la New Orleans şi s-a încheiat cu triumful colegiului Kentucky Wildcats. În finală tinerii baschetbalişti din Kentuckz au trecut de Kansas Jayhawks, cu 67-59.

Bilete scumpe, dar epuizate
Centrul Mercedes-Benz Superdome din New Orleans a primit, cu ocazia finalei turneului, numărul exact de 70.913 spectatori dornici să-i vadă în acţiune pe urmaşii lui Kobe Bryant, LeBron James sau, ca să visăm mai departe, Michael Jordan. Preţurile biletelor au fost cuprinse între 430 şi 2.000 de dolari. Deja pe Internet se vînd pachete de călătorie pentru Final Four-ul din 2013, de la Atlanta. De pildă, poţi achiziţiona unul cu 1.200 de dolari - biletul plus cazarea 3 nopţi. În NCAA, la masculin, sînt angrenate 342 de colegii de pe tot teritoriul SUA.

Prin comparaţie, cea mai iubită echipă de fotbal din România, Steaua, a adunat 50.000 de spectatori la meciurile de pe Naţional Arena cu AEK Larnaca sau Twente. O echipă de baschet de primă divizie strînge 2.000-2.500 de fani în play-off. luînd aici în considerare şi diferenţa dintre capacitatea arenelor din România şi magnificul Superdome din New Orleans sau alte centre sportive de acelaşi gen de peste Ocean.

342 de colegii au echipe de baschet înscrise în NCAA

2.000 de dolari a costat cel mai scump bilet la Final Four

70.913 spectatori au vizionat finala din Mercedes-Benz Superdome

20 de milioane de spectatori au urmărit fiecare meci al Final Four, adică 2 semifinale şi finala

CITEŞTE ŞI: Fotbal pe bune, nu pe calculator » Cupa Liceelor Coca-Cola a aliniat la start 428 de echipe şi 4.500 de jucători şi jucătoare

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
vandersaar
vandersaar  •  04 Aprilie 2012, 01:48

ehee.. nu mai faceti comparatii, stiu ca asta e tendinta. Dar facand comparatii intre ei si noi.. imi vine sa mi reziliez contractul de net.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează