GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  RAPIDIŞTII AU JUCAT FOTBAL CU LICEENII DE LA LICEUL ION LUCA CARAGIALE

D’ale golului

Articol de - Publicat sambata, 26 ianuarie 2008 00:00

Campania “Fotbalul s-a născut în curtea şcolii” a debutat în forţă la Colegiul Naţional “I.L.Caragiale” din Bucureşti, unde Răzvan Lucescu, Buga, Dică, Zicu şi Maftei au obţinut primul loc în inimile puştilor. Lucescu jr. a dat cu subsemnatul printre liceenii de la “Caragiale” Răzvan Lucescu a semnat. La douăsprezece trecute fix. A semnat cu elevii de la Colegiul “I.L.Caragiale”. A dat autografe în cantităţi industriale. Dacă există un Stahanov în materie de autografe, el este. Nici n-a intrat bine pe poarta şcolii, nici n-a apucat să coboare din maşină, că i s-au şi pus sub nas pixuri şi foi. Aşa că s-a apucat să semneze.Solidari cu antrenorul, Maftei, Zicu, Buga şi Dică s-au avîntat şi ei în baia de mulţime. Au semnat, s-au fotografiat, s-au echipat de joc. Cînd s-au aliniat în careu, au salutat puştimea aruncîndu-şi şepcile albe. După atîtea autografe, Răzvan a dat şi un autogol. Probabil din automatism. Însă Dică, serios ca un premiant, a reparat pozna antrenorului şi a egalat din pasa lui Buga. Curat spectacol, monşer!

Jocul abundă de momente şi schiţe. Rapidiştii se ocupă cu d’ale golului. Una, două, pac! la poartă. După feţe, aproape nu-i deosebeşti, copii sînt şi unii, şi alţii. Buga toceşte la dribling, Maftei recită poezia din defensivă, iar Zicu face experimente la poartă. Din curiozitate ştiinţifică, trimite din cînd în cînd baloane înalte, să spioneze fereastra de la cancelarie. Situaţiunea pe teren se încinge. Meciul curge în pas de ştrengar. Cînd înscriu liceenii, se aud urale, se bate cuba şi se scandează numele profesoarei de sport. La staţie, ultraşi în fustiţe şi pantaloni scurţi improvizează imnuri: “Caragiale, dă-le gol!”. Mergea şi “Caragiale e peste tot acasă”. Acasă, în România.

Se strigă şi “Lucescu, Lucescu!”. Cuprins de emoţiune, antrenorul vişiniilor vine în ajutorul puştilor şi pune în poarta proprie unul de-al lor. În pauză, Lucescu a semnat autografe, în repriza a doua, la fel. Iar la final, după victoria cu 9-8, a rămas în alaiul de puşti şi a tot semnat. Probabil semnează şi acum. Nu spui cu cine, liceu important.

Cercul de fotbal
Pe un teren circular, instalat în curtea şcolii, elevii de la “Caragiale” au exersat un nou joc, Coke 360. Se joacă în trei, concurenţii au în pază cîte o sticlă de Coca-Cola. Fiecare trebuie doboare sticla celorlalţi, fără să atingă sticla din mijloc.

MVP: Elton de la Caragiale
Răzvan Lucescu l-a desemnat pe cel mai bun jucător din echipa liceului. Care nu e rapidist, ci stelist, se numeşte Mircea Nuţu, elev într-a X-a D. Are 17 ani, e zburlit, cu faţa roşie de efort, nu ştie încă dacă va face fotbal sau altceva, dar ştie că-i place mult Elton, brazilianul cu alură de puşti.

Echipele “Caragiale”
Mihai Vasilescu, Ionuţ Ciobotaru, Robert Carabageac, Mihnea Andrei, Octavian Ciobanu, Florin Mogoş, Mircea Nuţu, Ionuţ Iurevici, Toma Becali, Giani Toboc, Andrei Pavelescu, Ionuţ Duţă, Mihai Ivana, Andrei Bîrzu, Mihai Cipu, Alin Olariu, Alin Păunescu, Adrian Semenscu
A1: Prof. Mara Popescu

Vedete
Rapid: Emil Dică, Vasile Maftei, Mugurel Buga, Ianis Zicu
Gazeta: Ionuţ Petrişor, Cristian Geambaşu, Radu Oprişan, Viorel Tudorache, Răzvan Rotaru
A1: Răzvan Lucescu, Andrei Vochin Director tehnic Ovidiu Ioaniţoaia

Arbitri: Cristian Filip, Adina Popescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează