GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  FOTBALUL S-A NĂSCUT ÎN CURTEA ŞCOLII

Puştii din liceul "Mircea Eliade" au jucat contra echipei Gazetei » Maitreyi, mai patru...

Articol de - Publicat sambata, 07 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 06 mai 2011 23:35

Crăciunescu a fost omul de bază al lui Ilie Stan în derby-ul cu "Eliade"

Derby în curte la "Mircea Eliade". Curtea - impresionantă: teren de tenis şi două terenuri de fotbal pe covor sintetic, unul în renovare. Mircea Eliade - îl ştiţi. Autorul "Istoriei credinţelor şi ideilor fotbalistice". Cum? N-a scris asta? Nu, dar ar fi putut s-o scrie.

Coregrafii cu "creastă"
La garduri, pe garduri sau cocoţaţi pe banca de rezerve, să vadă mai bine, stau puşti cu freza în creastă, "converşi" şi ochelari de soare. Majoretele îşi transportă pompoanele alb-albastre cînd la o poartă, cînd la alta. Pe covorul verde, se joacă meci greu, de mare angajament.

Oaspeţii se apără în şapte oameni. Toată echipa, adică, mai puţin portarul. Puştii atacă în valuri şi, în zece minute, înscriu de trei ori. Arbitrul lasă jocul liber, poate prea liber, prea în viteză, dar Crăciunescu închide ochii. Încearcă să combine cu Robert Niţă, dar mingea nimereşte în plasa din spatele porţii.

Ilie Stan mută şi cîştigă!
Înainte ca majoretele să-i sugereze "Demisia!", Ilie Stan mută interesant. Îl introduce pe Falemi, care întîrziase la meci, şi meciul se relansează. Fostul stelist înscrie golul de onoare pentru echipa vedetelor, apoi golul de 3-2. Ca fost rapidist, Niţă se simte dator să demonstreze că e bun, pentru că îl vede toată şcoala. Înscrie şi el, în freamăt de pompoane. Galeria de la "Eliade" negociază scorul pe mai multe voci. "Maitreyi, mai patru..." Comentatorul se conformează şi acordă obişnuitul cinci la sută în favoarea gazdelor.

Bun, dar nu-i pasează nimeni?!
În locul fantelor de lumină, arbitrii se ghidează după pufii de plop în judecarea fazelor. Pentru că "la presse oblige", Radu Oprişan înscrie un gol în numele libertăţii de exprimare pe teren. Scorul urcă într-o veselie, agitaţia pe margine creşte, pînă cînd o "tribună" cedează sub greutatea fanilor cu ghiozdan.

"Faleeemiii! Lasă interviurile şi dă pasă!", strigă Niţă spre colegul de curtea şcolii. Falemi, politicos, răspundea unor reporteri care insistau cu microfoanele pe tuşă. Apelul disperat şi-a făcut efectul, iar vedetele au atacat pe final ca-n "Romanul adolescentului miop". Din trei şuturi, cel puţin unul nimerea pe lîngă bară.

"Uite, nea Ilie, de cînd eram fotbalist!". Robert Niţă îşi priveşte aproape uimit propriile poze, pe care i le întind copiii pentru autografe. "Da, da, rîde Ilie Stan. "Poate vă vede vreunul de la şcoala lui Hagi şi vă ia acolo, mai ştii?".


MVP: "Decarul" dintr-a zecea
Ilie Stan l-a ales pe cel mai bun jucător din echipa Liceului "Mircea Eliade". Se numeşte Constantin Dedu, e într-a zecea şi, nu neapărat din cauza asta, e "decar". Ţine cu Steaua, crede că Timişoara va lua titlul. Vrea să se facă fotbalist, prin urmare îi va prinde numai bine tabăra de vară, la Şcoala "Nicolae Dobrin", oferită ca premiu de Coca-Cola.

Echipe: Grupul Şcolar "Mircea Eliade", Bucureşti: George Pencea, Angelo Butnaru, Ciprian Petrişor, Vlad Oprea, Petruţ Matei, Enrico Pluteanu, Constantin Dedu, Nicolae Logafatu, Gabriel Bragă, Vlad Lupeş A1: Ion Toma, Iosif Ivan
Vedete: Ion Crăciunescu, Robert Niţă, Nana Falemi Gazeta: Radu Oprişan (cpt.), Vlad Ispas, Ionuţ Curea, Alexandru Căpraru
Arbitri: Bogdan Scurtoiu, Cristian Ionescu, Comentator: Cristian "Zup" Damian, Scor 8-10 (încă se negociază!)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fcsbc
fcsbc  •  07 Mai 2011, 10:47

ce stire bomba !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează