GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  STOICHIŢĂ, HEREA ŞI FL. DUMITRU AU JUCAT FOTBAL CU LICEENII DE LA COLEGIUL "SF. SAVA"

Sava bien!

Articol de - Publicat sambata, 26 ianuarie 2008 00:00

In campania “Fotbalul s-a născut în curtea şcolii”, organizată de Gazeta şi Coca Cola, Mihai Stoichiţă şi “bancarii” Florentin Dumitru, Eugen Nae, Ovidiu Herea au fost oaspeţii Colegiului Naţional “Sf. Sava” din Bucureşti. Stoichiţă şi Fl.Dumitru a luat o sfîntă de bătaie la fotbal de la echipa “Sf.Sava”.

Vedetele sînt încă în vestiare, dar în curtea şcolii distracţia e în toi. La mesele de fusbal, se chiuie şi se învîrt manetele, în cercul de 360 Coke mingea umblă ca titirezul printre sticle. Dacă zidurile acestei curţi ar putea vorbi, n-ar povesti doar de Moisil şi Arghezi, ci şi despre Mirel, Niculescu sau Chivu. Pentru că asta se vorbeşte în pauze. Fotbalul se simte în largul lui chiar şi aici, la unul dintre cele mai prestigioase licee din ţară.

Galeria de puşti s-a rînduit pe marginile terenului, după panouri. Aplaudă şi scandează ca pe stadion, “Sa-va, Sa-va”, cînd intră jucătorii liceului, care se încălzesc, ca înaintea unui meci de Ligă. Înainte de fluierul de start, echipa liceului a executat un dans războinic, în genul celor de la rugby. Singura diferenţă faţă de ritualurile “All Blacks” erau vocile în schimbare. Efectul însă a fost acelaşi: echipa vedetelor s-a dat precaută un pas înapoi.

“Ole, ole, victorie!”
Puştii îi cercetează curioşi pe oaspeţi, freza cu gel a lui Herea le stîrneşte în mod desoebit atenţia. Iar figura bonomă, grizonată a lui Stoichiţă le impune o tresărire de respect. Aduce un pic cu un profesor de sport, mai boem. Noroc cu Florentin Dumitru, pare de-al lor, micuţ şi concentrat. Nici portarul Nae nu-i intimidează mai mult de două minute, cît le-a trebuit liceenilor să deschidă scorul.

Şi aşa au ţinut-o tot meciul. În strigăte de “Ole, ole, Sava, victorie!”, s-au distanţat la două goluri, dar n-au pierdut niciodată avantajul. Relaxat, Stoichiţă a mizat pe un egal, din ăla armenesc, cum se obişnuieşte la români, dar ţi-ai găsit! Premianţii de la “Sava” vor coroniţă şi la fotbal. Nu se lasă pînă nu-l fac pe Nae să fandeze şi să boxeze în toate direcţiile.

Corurile suporterilor fac coadă la microfon şi improvizează din mers. De exemplu: “Soare, Soare!”, nu că ieşise soarele, tocmai înscrisese colegul lor, Soare. Vlad Soare. Sau, inspiraţi de tabela de marcaj: “Sava, Sava bate Ga-ze-ta!”. Mă rog, au păţit-o şi alţii. Stăm chiar mai bine decît AS Roma, care a pierdut la Manchester cu 1-7. Echipa vedetelor s-a înclinat în faţa liceenilor doar cu 6-7. Ca va, nu? Ca va, Sava!

MVP: Actorul din careu
Stoichiţă l-a ales pe cel mai bun jucător din echipa “SF.Sava”, care va pleca la vară într-o tabără pentru fotbalişti. Cîştigătorul se numeşte Ciprian Niculae, are 17 ani şi e într-a XI-a F, profilul fotbal-spectacol. A, ba nu, mate-info. Ţine cu Steaua, se dă în vînt după Ronaldinho şi vrea să dea la Teatru. Are, într-adevăr, un foarte bun joc de scenă cu mingea la picior.

Echipe
Colegiul “Sf. Sava”: 1. Cristian Gogu, 2. Vlad Soare, 3. Ciprian Niculae, 4. Alexandru Tudor, 5. Florin Petrescu, 6. Andrei Băltăreţu, 7. Bogdan Velicu, 8. Bogdan Panduru, 9. Vlad Bujoreanu, 10. Adrian Cristea, 11. Mihnea Ştefănescu, 12. Andrei Angelescu A1: Prof. Sorin Comarnescu, Director: George Cazacu

Vedete
: 1. Mihai Stoichiţă, 2. Florentin Dumitru, 3. Ovidiu Herea, 4. Eugen Nae
Gazeta: Cristian Geambaşu (cpt.), Cătălin Ţepelin, Răzvan Rotaru, Cătălin Popescu, Dan Tincu A1: Andrei Vochin
Comentator: Cristian “Zup” Damian

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează