GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  BALINT, CRĂCIUNESCU, TUDOR, MATEI ŞI BORNESCU AU LUPTAT PE VIAŢĂ ŞI PE MOARTE CU PUŞTANII DIN VIANU

Vianu Dreamin' (nesfîrşit)

Articol de - Publicat sambata, 26 ianuarie 2008 00:00

Campania "Fotbalul s-a născut în curtea şcolii" a ajuns ieri la Colegiul " Tudor Vianu" din Bucureşti, echipa liceului întrecîndu-se la faze de poartă cu Gabi Balint, Ion Crăciunescu, Alexandru Tudor, fostul internaţional Adrian Matei şi internaţionalii de tinere Mircea Bornescu şi Hristu Chiacu. Tudor e un portar cu excelente reflexe de arbitru. Se fereşte profesionist de minge, iar mingea, normal, intră în poartă. Liceenii nu stau pe gînduri ca la teză şi înscriu din primul minut. Cine ar fi crezut că elevii care rup cartea ştiu să rupă şi plasa porţii?

Galeria strînge rîndurile şi ghiozdanele pe margine. Nici nu apucă bine să facă valuri, că echipa lor înscrie din nou. Voleul cu creastă blondă sau "efectul Chiriţă", cum i se spune la "Vianu", e aplaudat pînă şi de proful de sport. De partea cealaltă, primeşte ovaţii "efectul Bornescu", mai precis efectul pletelor lui Bornescu. Portarul Craiovei prigoneşte mingea cu priviri crunte a la Chilavert, spre marea încîntare a puştoaicelor. Crăciunescu nu-şi pierde cumpătul, aleargă sîrguincios de la o poartă la alta, ca un brav tuşier. "Foarte tare, frate!", cum ar spune Mircea Badea, care priveşte meciul cot la cot cu puştii.

Curtea liceului răsună încă de la prînz de muzici şi rîsete. În terenul circular Coke 360, se fac şi se desfac echipe, fete în jeansi şi balerini driblează graţios printre sticle, atente de parcă învaţă un dans la modă. La mesele de fusbal, elevii se întrec, desigur, informal cu profesorii. Se apropie vacanţa, la urma urmei! Puştii îşi dau coate, "Uite-l pe ăla de religie, ce mişto!".

La scorul de 4-1 pentru liceeni, Balint nu face nici o schimbare. Nu intră în panică. Surîde larg şi înţelept, de după ochelarii de soare, ca un antrenor venit din Matrix. Junele Chiacu pare că s-a prins care e treaba la "Vianu" cu dubla intenţie a şutului şi problema golului. Înscrie şi bate cuba cu Bornescu. Un mijlocaş de creaţie, cu accentul pus pe creaţie, redactorul-şef Tolontan produce emoţii în careul gazdelor. Scorul se echilibrează. În strigăte de "Hai, Vianu, allez!", Adrian Matei se opinteşte şi ia pe sus apărarea liceului. Dar puştii se ţin tare. Îl aleargă pe Crăciunescu pe extremă, îi suflă mingea atît de repede, că nici n-apucă să protesteze. Pentru ca scorul să se mai echilibreze un pic, Tudor trece în locul arbitrului, mutare salutată de galerie: "Tudor ţine cu «Vianu»". Normal, şi istoria literaturii, şi istoria fotbalului le-ar da dreptate, după acest 12-10 cu vedetele.

MVP: Efectul Chiriţă
Cel mai bun jucător al meciului a fost ales de Gabi Balint. Pe fostul internaţional l-a impresionat căpitanul de la "Vianu", pe nume Alexandru Chiriţă, din clasa a XI-a G. "Treiarul" e fan Steaua, îl admiră pe Dică şi ascultă house, deci nu va simţi lipsa rockului la meciuri. Nu ştie încă ce vrea să devină. Poate se va hotărî după ce va merge la vară în tabăra de fotbal.

Echipe
Colegiul "Tudor Vianu"
2. Marius "Africanu" Mihai, 3. Alexandru Chiriţă (cpt.), 4. Daniel Petrache, 5. Liviu Stoica, 6. Cătălin Miclea, 7. David Pop, 8. Alex "Junior Baiano" Râpeanu, 9. Mihnea "Pisica Neagră" Jida, 10. Tibi "Speedy" Georgescu, 11. Teddy Chirica, 12. Dragoş Rizescu, 13. Andrei Antonio Comper, 14. Dan Munteanu, 15. Rareş "Reyes" Brânzoi, 16. Gabriel "Nebunu" Atanasiu, 17. Victor "Sămădăul" Lică A1: prof. Victor Manz

Vedete: Ion Crăciunescu, Alexandru Tudor, Mircea Bornescu, Adrian Matei, Hristu Chiacu
Gazeta: Cătălin Tolontan, Cristian Geambaşu, Ionuţ Petrişor, Theodor Jumătate, Răzvan Rotaru A1: Gabi Balint, A2: Andrei Vochin

Scor 12-10
Comentator Cristian "Zup" Damian

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează