GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  INTERVIU ȘOCANT

VIDEO “Să-mi sugi p***! Dacă nu scoți articolul, te fac țăndări!”. Impresarul anului în lume, reacție violentă după investigația GSP: ploaie de amenințări și de jigniri

Articol de , - Publicat luni, 02 octombrie 2017 08:29

Exact acum o săptămână, Forbes l-a declarat pe românul Constantin Dumitrașcu “cel mai puternic impresar de fotbal din lume în 2017”. Gazeta a investigat activitatea acestuia, descoperind neadevăruri și ciudățenii, iar Forbes a revenit și a admis că topul a fost făcut superficial. Inițial, Dumitrașcu nu a răspuns la apelurile jurnaliștilor GSP, dar în seara de după publicarea articolului i-a căutat el. “Nu vorbesc cu tine decât pe Skype, vreau să te văd cum arăți”, a fost condiția pusă de fantomaticul impresar creditat, inexplicabil, că i-ar reprezenta pe Cavani, Coutinho sau Kante.

forbes

Îmbrăcat în culori închise, cu o cravată legată neglijent și cu ghiul pe degetul mic care se termină cu o unghie lăsată să crească lung, fostul boxer fugit din țară în 1985 nu a avut chef de explicații, în schimb era indignat de faptul că Gazeta și-a permis să investigheze trecutul său. Graseind ușor, cu momente în care nu acorda subiectul cu predicatul, românul misterios a eschivat în fața întrebărilor, dar s-a întrecut în acuze de corupție - “știu eu că iei șpagă de la Giovanni Becali” - în înjurături, jigniri și amenințări. Dialogul a debutat agresiv: “Eu nu am treabă cu ziariștii francezi, germani, portughezi, și am treabă cu un bulangiu ca tine”

107.800.000 $susține Forbes că a încasat Constantin Dumitrașcu din comisioanele percepute din salariile jucătorilor săi

Domnule Dumitrașcu, dacă veți continua așa discuția, nu avem ce să vorbim…
Păi, eu vreau să te întreb prietenește. Tu ești bulangiu? Ești homosexual?

Deja vă purtați ca oamenii din fotbalul românesc și semănați perfect cu ei.
Păi, tu m-ai băgat în oala asta lui Becali. Becali are să-mi dea și acum bani.

Dacă vreți să discutăm serios, eu sunt aici să discutăm serios.
Eu nu pot să discut cu un nesimțit ca tine care scrie tot felul de prostii despre mine…Că n-am castel…Cum n-am castel? Două secunde… (Se ridică și se duce undeva în cameră, apoi vine cu o poză cu un castel) Ăsta e castelul. Uite, aici sunt eu…

Am văzut poza la dumneavoastră pe Facebook…Este castelul dumneavoastră?
A fost, că sunt în litigiu.

Ce fel de litigiu, puteți să-mi spuneți?
Dar nu te interesează, măi.

federation constantin
Constantin Dumitrașcu, mai tânăr, în fața sediului Federației franceze. Numele său nu apare pe lista agenților înregistrați acum de FFF. Sursă: Facebook

“O să ai probleme. Să-mi sugi p***!”

Ați fost cumva condamnat în Germania pentru infracțiuni economice?
Nu te interesează pe tine, măi! Tu ești ziarist și vezi-ți de sportivii tăi. Tu ești un om care, în loc să te mândrești că sunt român și că sunt acolo, mă tăvălești și-mi dai în cap.

Mi se pare normal să clarificați niște lucruri.
Dar nu te interesează pe tine, măi, băiatule.

Atunci, de ce pe Registrul Comerțului…
Eu nu pot să-ți răspund nimic ție din cauza că m-ai tăvălit prin noroi, plătit de Becali. Și tu, dacă nu scoți postările prostești pe care le-ai pus ca să pari tu deștept, o să ai probleme. Ține minte.

Ce înseamnă că o să am probleme, domnule Dumitrașcu?
Să-mi sugi p***!

Vreți să răspundeți la niște întrebări sau continuăm să ne înjurăm?! Mă rog, să mă înjurați…
Dacă nu scoți postările de pe Facebook, te fac țăndări.

În ce sens mă faceți țăndări?
Te dau în judecată.

Puteți să o faceți, sunteți liber.
Te dau în judecată și te iau și de urechi. Poți să faci plângere la poliție. Ție nu ți-e rușine să te legi de oameni pe stradă ca bulangiii ăia?

Susține că se ascunde de mafia italiană

De ce adresa firmei dumneavoastră din mandatul pe care îl trimiteți pentru jucători figurează la aceeași adresă cu un restaurant thailandez?
Nu te interesează! Acolo e o vilă, e un bloc. Și blocul ăla, la etajul 1 și 2, a fost birou. Pe față, este un restaurant thailandez. Ăla e un blocușor.

baan bayan
Adresa restaurantului thailandez din comuna Kelkheim, aceeași cu adresa indicată în corespondența firmei Mondial Sport Management

Și acolo este biroul de unde vorbiți acum?
Dar nu te interesează pe tine, idiotulule! N-auzi că am și eu problemele mele cu mafia italiană?! Am avut probleme cu toate mafiile, cu sârbii, albanezii și toate care sunt acum în fotbal. Acum am cu italienii. Când văd că unii câștigă mulți bani, se bagă și îți cer taxă de protecție. Numai că eu sunt un dac care nu știe ce este frica.

Cei de la restaurant spun că nu au auzit niciodată de firma dumneavoastră…
Firma mea a fost acolo până să intru în conflict cu italienii.

Până când exact?
Nu pot să-ți spun, măi. Tu auzi una și scrii alta. Se vede pe tine că ești plătit de Becali.

Dacă faceți asta ca să mă enervați, nu veți reuși. Aveți datorii la Fisc de 55.000 de dolari?
Dar nu te interesează pe tine, polițistule! Nu te interesează. Băi, fii atent aici, că o să vin în București și o să te caut să vorbim între patru ochi. Ție nu ți-e rușine? Nu mai face tu pe jurnalistul p****! Sunt datoriile firmei Constant Bau.

Sută la sută te și băteam dacă te vedeam. Sunt mai în vârstă, dar dacă stai 5 minute în picioare în fața mea îți dau ce vrei. Antrenează-te, de pe acum îți spun. Dacă te prind, te bat. Dar nu te bat. Îți dau una în barbă, să nu-ți las urme, te pun pe jos și îți spun: “Altădată, cocoșel, să mă lași în pace
Constantin Dumitrașcu, în dialog cu un ziarist GSP

Cine e administratorul firmei?
Nu te interesează pe tine. Dacă erai de la Fisc…

Constantin Dumitrașcu jignește și înjură jurnaliștii! from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

De la “combinații”, la intrarea în politică

Știți că jurnaliștii de la L’Equipe au sunat ieri jucători despre care susțineți că sunt sub contract cu dumneavoastră și ei au spus că nu vă cunosc?
Dar nu te interesează pe tine cum am jucătorii. Dacă ai urmărit sistemul după care lucrez eu, puteai să-ți dai seama că n-are niciun sens să întrebi. Nu te interesează cum am eu jucători, de ce am eu jucători.

Nu vi se pare ciudat că jucătorul nu vă cunoaște?
Nu mi se pare ciudat. În sistemul cum lucrez eu.

Ce sistem aveți? Sunt curios.
Nu mai fi curios. Curiosul moare repede.

Noi avem un grup, pe care eu îl organizez. Sunt mai mulți agenți, care sunt coordonați de mine. Sunt jucători care habar nu au că au fost transferați de mine. Eu coordonez impresari. Câteodată eu nu am treabă cu jucătorii
Constantin Dumitrașcu

Asta e o amenințare sau o glumă?
Nu e o glumă. Sună la poliție. Auzi, mă, Costine…Pe tine te cheamă Costin sau Constantin?

Constantin.
Mi se spune și mie Costin, dar mă cheamă Constantin. Știi că ăsta e un fals, dacă te caută presa, e un fals. Oricine mai face combinații din astea la viața lui. Uite, eu vreau acum să intru în politică în România.

De ce vreți asta?
(Folosește o glumă seacă) De dimineață. Dar, dacă tot vorbesc limbi străine, am cam uitat volumul în limba română.

Nu se vede, iar înjurăturile nu le-ați uitat.
Păi sunt născut în Floreasca, băi, Constantin. Ai o față de om serios, ai un timbru de om inteligent, dar nu ești prea inteligent…Am lucrat azi-noapte până la 4 pentru Brazilia. (Povestește că lucrează la transferul lui Filip Benkovici, jucător croat de la clubul Dinamo Zagreb, controlat de dubioasa familie Mamici)

Lucrați cu domnul Mamici?
Nu, cu frati-su. Zdravko este un mafiot, un om deștept, dar nu are de-a face cu ziariști ca tine…

Presa din Croația a scris despre asocierea fraților Mamici cu mafia pariurilor.
Păi, e băgat. Orice om are bani mai mulți e băgat în combinații. Și tu te-ai băga…

Ați făcut combinații la viața dumneavoastră?
Fii atent. Tu ești un mincinos, nu vorbesc cu tine. Dacă eu scriu de tine că sugi p***, că te f*** în cur, îți convine?!

Văd că nu puteți vorbi civilizat, discuția noastră se încheie aici.
Lasă-mă, bă, cu civilizația voastră. Cu voi, românii, nu se poate vorbi civilizat.

Ai ceva cu mine. După cum mă investighezi, se vede că ești plătit. Ai luat șpagă. Toți sunteți corupți în România. 
Constantin Dumitrașcu

Atunci de ce vreți să intrați în politica din România?
De ce?! Din cauză că în loc să te intereseze pe unde se disipează lovelele din România și pe unde le disipează Dragnea, un escroc sentimental…Tu trebuia să te faci polițist, că ești băiat isteț. Și să te orientezi în a ancheta cazurile de furt din România.

Sunt ziarist sportiv și mă interesează banii din sport.
Și ce treabă ai tu cu topul Forbes?

Am vrut să văd cine sunteți…
Lasă-mă, bă, cu asta! Crezi că mie îmi convine că sunt pe locul 1!? Apare un ziarist ca tine și mă terfelește…

Spune că și-a luat hotel în doi ani de Germania

Aveți vreun act care dovedește că acel castel din Franța e al dumneavoastră?
Păi, da, bineînțeles. Fac o copie, o scanez și ți-o trimit pe mesaj. (La finalul discuției, a fost rugat să trimită copia promisă. “De ce să-ți trimit? Caută tu unde ai căutat. Nu vreau să-ți trimit nimic”, a răspuns Dumitrașcu) Auzi, Gigi Becali e neam cu mine prin aliață, printr-o nepoată de-a mea. Dar el are castel în mijlocul Bucureștiul, cumpărat cu 100 de oi. Cum l-a cumpărat?! Dar Constantin Dumitrașcu nu a avut de unde să fure. În 1986…câți ani ai?

chateau de boele
Castelul din Boele, Franța, despre care Dumitrașcu susține că i-a aparținut până la "litigiu". Sursă: Facebook

40.
Mulți înainte, dar vezi că dacă continui așa nu apuci mulți.

Adică?
Adică, dai peste un tâmpit…Uite, eu am nimerit peste un tâmpit. Nu am plătit cât trebuie și cui trebuia și mi-am atras în spatele meu așa-zișii mafioți din Italia. Nu mi-e frică de ei, dar primesc telefoane, sunt căutat, sunt urmărit. S-ar putea să fie și ultima discuție pe care o ai cu mine.

Nu cred. Un om influent ca dumneavoastră are modalități de a se apăra.
Am și n-am. A murit el Kennedy și nu moare Constantin Dumitrașcu care a făcut box la Dinamo?! Îmi spune cineva la telefon: “Ai grijă cum te comporți că s-ar putea să-ți treacă o idee de 9 milimetri prin cap”. Sunt sunat și la 12, la 1 noaptea. Mi se sparg geamurile de la mașină, mi s-a spart biroul de 5-6 ori.

Vreau să vă mai întreb ceva…
Auzi, dar mai bine șterge alea de le-ai scris despre mine. Uite, mă uit la tine, ești băiat simpatic.

Îmi puteți spune ce jucători aveți sub contract?
Nu te interesează pe tine, măi!

Mircea Lucescu figura la un moment dat pe site-ul dumneavoastră, dar…
N-ai tu treabă, măi.

Când ați avut hotelul și castelul?
Am avut hotelul Eschenhof, l-am cumpărat în 1987…

De unde ați avut bani de hotel la doi ani după fuga din țară?
Nu vrei să-ți spun și…!? În orice caz nu i-am furat.

Atunci de unde?
Afaceri.

În doi ani? Ați făcut afaceri extrem de profitabile...
Afacerile mele au fost bune. Am cumpărat și am vândut.

Ce?
(Corectează începutul frazei de două ori) Sunt unul dintre…sunt printre primii…sunt cotat cel mai bun antreprenor român din Germania. Am făcut, am făcut…am făcut ca antreprenor în construcții cele mai mari construcții pe care le-a făcut un român în Germania.

Îmi puteți spune două?
Broker Center din Frankfurt. Cel mai important sediul bancar din Germania. Am făcut-o cu Constant Bau, firma pe care ai găsit-o tu pe acolo. (Conform Registrului Comerțului din România, compania este închisă din 2005 și are datorii și acum de 55.000 de euro la ANAF). Am fost subcontractor la Bilfinger und Berger, cel mai mare trust de construcție din Germania. Aveam un sistem ca și în fotbal. Dacă în construcții am dat atât de mari rezultate, fotbalul pentru mine e un minirahat. În construcții sunt la fel de știut de firmele mari din Germania ca și în fotbal.

broker centre
Broker Center, o clădire de birouri cu 7 etaje din Frankfurt

Dar în fotbal nu vă știu oamenii…
Nu mă știe vagabonzii ăia din România.

Refuză de 8 ori să spună ce jucători are sub contract

Tatăl lui Hugo Lloris de la Tottenham a fost contactat și a spus că nu vă știe…
Stai puțin, stai puțin. Pe lista aia de pe Transfermarkt s-au plantat unii jucători singuri. Trebuia să se ocupe cineva de listă, să-i mai taie. Nu poți să-i iei pe toți și să-i întreb pe părinți, pe…

Ok, haideți să lămurim lucrurile. Îmi puteți spune cei mai importanți trei jucători pe care îi aveți sub contract?
Dar nu am chef să-ți spun. (Avea să refuze răspunsul la această întrebare de alte 7 ori) Să bați tu la ușa lor și să-i întrebi dacă mă cunosc…Nu, lasă.

Mi se pare ciudat că nu vreți.
Nu te interesează pe tine.

Alimentați suspiciunile.
Nu mă interesează pe mine. Fiecare agent are strategia lui.

Ați putea proba faptul că sunteți agentul unor jucători importanți din lume?
(Face o scurtă pauză) Bineînțeles.

delain sana dumitrascu
Dumitrașcu și un bărbat neidentificat, probabil jucător de fotbal. Una din cele două poze în care agentul nu apare singur. Sursă: Facebook

Cum?
(Alt banc sec) Cu mâna.

Și altfel?
Stai două secunde. Tu ce vrei de fapt? Să te afirmi?

Eu vreau să discut și să înțeleg niște lucruri.
Pe tine nu te interesează cine sunt jucătorii mei.

Acuză Transfermarkt de corupție

Ați trimis vreodată la Transfermarkt mandate să certificați că sunteți impresarul unui anumit jucător?
Măi, Costin. Tu ești un copil. Pe cuvânt. E un secret al meseriei. Dacă își spun ție, tu le plasezi imediat. Cum lucrez eu… mie îmi fac pantofii toți agenții.

Jorge Mendes și Mino Raiola sunt printre ei?
Mino Raiola e mai gras ca mine, dar mai mic. După părerea mea, eu știu meseria în sine de la A la Z, alții au contacte mai bune. Raiola sau Mendes au contacte mai bune.

De ce ați dispărut de pe Transfermarkt?
Nu m-au șters ei după apariția topului Forbes, cum ai scris tu eronat. Eu le-am cerut să mă scoată, acum ceva timp. Hai să-ți povestesc. Prin 2008, mi-au trimis scrisoare publicitară să-mi fac cont la ei.

Eu aveam hotel, castel, iar Becali era un barbugiu. Cum aș fi putut să atârn la el? Eu am plecat în 1985. Am fost în străinătate cu boxul, eram boxer la Dinamo și la Metalul
Constantin Dumitrașcu

V-ați făcut?
Mi-am făcut, dar nu m-am ocupat eu de cont.

Și ce jucători ați trecut în cont?
Bă, dar nu te interesează pe tine. Acum, după ce am ieșit, că am descoperit niște chestii… Cum le-am descoperit, nu e treaba ta. Am ieșit pentru că cereau adrese de email, numere de jucători de la fotbaliști. Păi eu, la talentul și la valoarea mea, le dau numere de telefon care costă milioane? Nu am fost șterși, noi am ieșit din cauză că cei de la Transfermarkt sunt corupți. Se aude că de Mino Raiola sau de Jorge Mendes.

Ați spus că nu lucrați cu jucători sau cu impresari români, dar am văzut multe mailuri în care doreați să făceți exact asta…Ba chiar le cereați altor impresari toate contactele pe care le au.
Două secunde. Nu ți-e rușine, mă?! Auzi, ăia șapte impresari nu mă cunosc. Nu mă cunosc pentru că nu-i bag în seamă.

În baza de date Football Leaks, un colaborator de-ai dumneavoastră a contactat o firmă mare de impresariat propunându-i doi jucători aflați sub contract chiar cu respectiva firmă. E vorba de Ricardo Costa de la Superior Sports.
Asta e o tâmpenie, e o prostie. Eu n-am auzit de persoana asta.

“Am dat șpagă peste tot”

Cifrele din Forbes sunt adevărate?
Nu pot să controlez. Tu ești oricum prea micuț pentru chestiile astea. Ești un ziarist bășinos din România care se bagă ca musca în p*** calului să faci tu anchete. Asta mă enervează.

Considerați că discuția se încheie aici.
Nu-i interesează pe alții, îl interesează pe un român care joacă rolul lui Sherlock Holmes… Scoate postările, scoate articolele prostești și rămânem prieteni.

Scopul meu nu este să rămân prieten cu nimeni.
Atunci nu e bine. Ai o mină de om inteligent, dar nu ești prea inteligent. Tu nu făceai bani în locul meu cu mintea asta. Ce vrei să faci tu?

Să le arăt oamenilor cine sunt cei mai importanți oameni din fotbal.
Numai din fotbal?

E domeniul meu.
În loc să te ocupi să faci anchete în politică, că văd că-ți merge mintea… Încearcă să demaști toate furturile. Bagă-te, că te duce mintea. În loc să te ocupi de mine, că ai luat șpagă 2-3.000 de euro de la Becali.

Nu am luat bani niciodată de la nimeni. Ați dat șpagă ziariștilor vreodată?
Eu nu am dat la ziariști, dar când am luat contracte de la firmele de construcții am dat șpagă. Când am făcut un transfer, am dat șpagă. Am dat șpagă peste tot. Fără șpagă nu poți să faci nimic.

Și în Germania?
Peste tot. Șpaga e sfânta șpagă.

Ați avut probleme și în Franța?
Am avut o singură problemă. M-am trezit la poarta castelului cu 40 de oameni de la finanțe și jandarmi. Au făcut control, la firma Mondial Sport Management, poți să controlezi. Dar să nu controlezi tu asta, că ești micuț. Să nu cumva să-ți bagi nasul să controlezi tu, te avertizez! Dacă îți spun ce probleme am avut în Franța, tu o să te duci acolo să bați la ușă, să încerci să afli despre mine. Ocupă-te de oamenii din România. Mi-au luat toate alea de la computer și au încercat să-mi taie seiful. Aveam două, unul cu opere de artă. Le-am zis să nu-l taie că nu e bine. Și l-au lăsat în pace. Aveam în seif câteva zeci de mii de euro justificați. Au controlat actele, a făcut un agent o prăduială, că - vezi Doamne - am făcut un transfer și nu am plătit taxele.

Despre ce transfer era vorba?
Nu pot să-ți spun. Nu are rost să-ți dau ție detalii.

Sunteți de acord să mai răspundeți la trei întrebări?
Nu.

Vă mulțumesc atunci pentru timpul acordat.
Scoate alea!

Le puteți constesta în instanță.
Ai grijă de sănătatea ta și de familia ta. E nasol.

E o amenințare?
Eu n-am avut grijă de asta și uite că sunt despărțit.

Îmi pare rău, dar nu e vina mea.
Asta e. Ai grijă. După discuția cu mine, dacă ți se întâmplă ceva, să nu dai vina pe mine. Uită-te în stânga și dreapta când ieși din casă.

CITEȘTE ȘI 

Cine este de fapt românul desemnat de Forbes “cel mai puternic impresar din lume”. Misterul din Bahnstrasse 17: datorii la ANAF, acuze de "furt", site-uri și jucători evaporați

PS - După interviu, Constantin Dumitrașcu a început să distribuie tuturor prietenilor de pe Facebook ai ziariștilor GSP un "manifest" în care îi îndeamnă să nu se lase manipulați. Ulterior, textul îndeamnă "dacii" la luptă împotriva guvernului. 

screen shot 2017 10 02 at 08.49.11

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (150)
511463795886162
Adrian-Mihai Ionita  •  03 Octombrie 2017, 15:25

La cum sunt ziaristii sportivi, nu e de mirare ca-ti vine sa-i injuri si sa-i bati..

hanmocar
hanmocar  •  03 Octombrie 2017, 08:35

S-a găsit ăla cu capu' cit televizoru ' să mazgaleasca și el ceva.. . .

108138593197228
Deac Legenda  •  02 Octombrie 2017, 19:39

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (150)
Comentează
Close