GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  TVR

Deşi reconfirmat, Cernat ar putea fi înlocuit! Marius Mitran, favorit să fie şef la Sport TVR

Cosmin Cernat a trebuit să dea explicaţii pentru contractul bizar făcut de TVR cu Dolce
Cosmin Cernat a trebuit să dea explicaţii pentru contractul bizar făcut de TVR cu Dolce

Articol de - Publicat sambata, 30 iunie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 30 iunie 2012 11:11

UPDATE Deşi şefii din TVR au anunţat că îl vor menţine deocamdată pe Cosmin Cernat în funcţia de şef la Sport, favorit să-i succeadă este Marius Mitran, promovat în TVR chiar de Cernat, scrie Evenimentul Zilei.

Legăturile lui Mitran cu TVR sînt vechi. Soţia sa lucrează acolo de peste un deceniu, iar prin 2005 l-a propus directoarei Zvirjinski. Mitran este colaborator Digi Sport, unde activează în paralel cu postul public de televiziune.

-----------------

Consiliul de Administraţie al TVR l-a anunţat, ieri, pe Cernat că nu va mai conduce delegaţia televiziunii publice la JO care încep peste mai puţin de o lună. El i-a informat pe membrii CA că nu există, de fapt, nici un fel de anexe la acordul-cadru cu Romtelecom pentru sublicenţiere.

Reunit ieri în premieră în mod oficial, Consiliul de Administraţie al TVR s-a ocupat în mod special de problema parteneriatului tulbure cu Romtelecom. Iar de la şedinţă n-a lipsit Cosmin Cernat, şeful departamentului Sport, chemat din concediu pentru a prezenta propriile explicaţii legate de contractul aflat şi pe masa Poliţiei.

"Vrăjeli incoerente!"
"A bălmăjit toată povestea, fără să vină cu nişte argumente concrete. Numai vrăjeli incoerente!", au descris discursul lui Cernat surse din televiziunea publică. El rămîne deocamdată pe post, cu toate că s-a propus clar suspendarea lui.

"Atîta vreme cît e în derulare o anchetă a organelor competente, nu se poate adopta, legal, nici o sancţiune asupra lui, administrativă sau financiară, privitoare strict la contractul cu Dolce", au explicat oficiali din TVR.

Şerbu în locul lui
Există însă o măsură imediată adoptată de CA: Cosmin Cernat a fost tăiat de pe lista delegaţiei TVR pentru Olimpiadă, unde urma să conducă întreaga trupă a televiziunii publice! Nu va mai merge deloc la Londra! Locul său pe durata JO va fi luat de Constantin Şerbu, unul dintre producătorii de la Sport, care a mai lucrat inclusive în staff-ul ultimelor Jocuri de iarnă (Vancouver, 2010).

"Au mătrăşit anexele!"
Surse din TVR susţin, în plus, că, ieri, Cernat a explicat, miraculos, că nu mai există, de fapt, nici un fel de anexe la acordul-cadru TVR – Dolce! E vorba despre documentele-minune pe care nu le-a văzut nimeni pînă acum şi care ar trebui să conţină, detaliat, datele fiecărei competiţii sublicenţiate către Romtelecom. Şi despre care se presupune că ar arăta adevărata dimensiune a unei înţelegeri complet nefavorabile pentru TVR şi abonaţii săi.

"Nu poate sta în picioare o asemenea elucubraţie! Cum să nu existe? Dar probabil şi-au dat seama de gravitatea situaţiei şi au mătrăşit repede toate documentele", cred oamenii din CA.

"Meciuri din Ligă cu 80 la sută mai ieftin!"
Într-un punct de vedere remis ieri site-ului paginade media.ro, Cernat susţine că nu ar exista nici un argument pentru suspendarea sa: "Departamentul economic al TVR nu poate să emită factură dacă un contract precum cel cu Romtelecom nu e aprobat de Comitetul Director sau de Consiliul de Administraţie al TVR.

Contractul a reprezentat o garanţie pentru alte angajamente financiare. Am reuşit două reeşalonări ale datoriei uriaşe, de peste 20 milioane de euro, reprezentînd plăţi către UEFA Champions League, fără dobînzi şi penalităţi. Am reuşit să păstrăm meciuri din Champions League cu un preţ mai mic cu 80 de procente!!!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
adisor1
adisor1  •  30 Iunie 2012, 13:43
Postat de superstar20 pe 30 Iunie 2012, 11:19

Mitan colaborator Digisport ajunge sef la TVR dupa un scandal in care Dolcesport a luat cateva meciuri exclusive de la CE. Meciuri care nu s-au vazut pe Digi. Cred ca a fost tare suparat Teszari... La fel de suparat si cand a venit vorba de amicalul Dinamo - Barcelona care va fi transmis de Dolcesport, Digisport a amenintat ca nu platesc banii din drepturile tv daca acel amical se disputa pentru ca ei nu sunt de acord sa amane cateva zile Dinamo - Rapid desi cele 2 cluburi au fost de acord ca acel meci sa fie mutat intr-o alta zi. Totul e asa de frumos ... iar Tolontan cel mai curat :)

in sfarsit un om care zice adevaru! sa moara tolontan de corect ce e:) si cu digi si posturile lu teszari in maghiara

night_wolf
night_wolf  •  30 Iunie 2012, 13:27

Mitran este printre singurii ziaristi adevarati de sport din Romania, pe langa Niculescu si altii. Ceea ce la gazeta sporturilor e o raritate.

marux79
marux79  •  30 Iunie 2012, 12:22

Mirtan este , de departe cel mai potrivit sa fie numit sef la redactia Sport. Tvr are OBLIGATIA sa promoveze valoarea, Tvr nu este A1 sau Kanal D... sunt obligati sa instaureze o stare de normaitate (mentala) in media asta mioritica... Mitran este un gazetar sporiv care dovedeste ca exista orizonturi de insanatosite a cancerului din presa sportiva si nu numai

Vezi toate comentariile (10)
Comentează