Articol de - Publicat luni, 23 noiembrie 2009 00:00

La zece ani de la dispariţia lui Ioan Chirilă, Gazeta a avut cinci laureaţi: Mirela Neag, Cătălin Tolontan, Alex Nicodim, Adrian Georgescu şi Cătălin Oprişan

E seară de gală! E o gală în care toată lumea îşi aminteşte de cel mai mare cronicar sportiv al presei sportive româneşti.

Ancheta Ridzi, premiată
Gazeta Sporturilor a cîştigat patru trofee la ediţia din acest an. Mirela Neag şi Cătălin Tolontan au fost desemnaţi cei mai buni jurnalişti sportivi ai anului 2009. Este pentru prima dată cînd doi ziarişti cîştigă acest premiu în acelaşi timp.

Cei doi au fost răsplătiţi pentru ancheta referitoare la banii cheltuiţi nejustificat de fostul ministru al tineretului şi sportului, Monica Iacob Ridzi.

"Este 80% munca mea şi tot 80% munca Mirelei. A fost un efort de echipă, am lucrat cu oameni lucizi, echilibraţi", a spus Tolontan.

În schimb, Mirela a mulţumit întregii mass- media pentru susţinere: "Le mulţumesc colegilor din redacţie şi din afara ei. Presa a dovedit că poate fi şi unită!".

 

Nicodim, Georgescu, Oprişan
Adrian Georgescu, rubricandul Gazetei, a primit premiul de cel mai bun editorialist, în timp ce Alex Nicodim a devenit pentru al treilea an consecutiv cel mai bun fotoreporter din România. Prezentatorul Smiley TV, dar şi rubricandul Gazetei, Cătălin Oprişan, a primit premiul pentru cartea anului, "Steaua - legenda unei echipe de fotbal". "306 kilograme de informaţii care au intrat în cele peste 400 de pagini ale cărţii scrise de mine, cîntărite cu cîntarul băieţelului meu", a glumit Oprişan.

Laureaţii Premiilor Ioan Chirilă 2009:
ZIARISTUL ANULUI: MIRELA NEAG  /  CĂTĂLIN TOLONTAN (Gazeta Sporturilor) * Vezi video*
REPORTERUL ANULUI: ANDREI NOURESCU (ProSport) * Vezi video*
EDITORIALISTUL ANULUI: ADRIAN GEORGESCU (Gazeta Sporturilor) * Vezi video*
FOTOREPORTERUL ANULUI: ALEX NICODIM (Gazeta Sporturilor) * Vezi video*
COMENTATORUL TV AL ANULUI: BOGDAN COSMESCU (GSP TV) * Vezi video*
COMENTATORUL RADIO AL ANULUI: premiul nu s-a acordat
CARTEA ANULUI: Steaua - legenda unei echipe de fotbal (Cătălin Oprişan) * Vezi video*
SPORTIVUL ANULUI: Marian Drăgulescu * Vezi video*
TALENTUL ANULUI: Mihai Călin * Vezi video*

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion