Articol de GSP - Publicat joi, 19 mai 2011 00:00 / Actualizat duminica, 22 mai 2011 17:51

UPDATE 22 MAI Conducerea GSP TV s-a miscat repede după finalul abrupt al contractului cu RDS-RCS, tradus prin scoaterea postului din grila Digi sîmbătă seara, la ora 23:00, imediat după finalul campionatului. Astfel, surse din Intact spun că, de săptămîna viitoare, GSP TV va putea fi recepţionat pe alte platforme. Contractele cu UPC, cu Romtelecom şi cu cabliştii independenţi din ţară au fost deja semnate. De mîine, semnalul GSP TV să fie recepţionat de abonaţii Dolce, iar pînă la mijlocul săptămînii se va rezolva şi cu UPC. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 21 MAI Imediat după finalul ultimei etape din Liga 1, RCS RDS a decis să scoată din grila de programe postul GSPTV. Pe frecvenţa pe care transmitea GSP TV a fost introdus DigiSport. Se pare că sîmbătă, la ora 23:00, s-a încheiat contractul între postul de televiziune şi operatorul de cablu.

***********************************

În afara sloganului " Petrică, dă-i pe GSP TV", cel mai important mesaj comunicat de postul care în ultimii trei ani a transmis partide din Liga 1 este că "de la 23 mai poţi cere operatorului tău de cablu canalul GSPTV". Asta nu înseamnă că dacă îl ceri celor de la UPC, acolo unde nu se află în grila de programe, îl şi ai a doua zi, dar e foarte probabil ca în perioada următoare să se întîmple acest lucru.

Pentru că relaţiile dintre Antena 1 şi RCS sînt îngheţate, finalul contractului pe care consorţiul format din cele două companii îl are cu LPF pentru drepturile TV ale Ligii 1 va duce şi la ruperea actualelor înţelegeri. Iar prima măsură cu care RCS-RDS ameninţă este scoaterea GSPTV-ului din grila de programe.

Pentru a nu rămîne în aer în cazul RCS-RDS decide expulzarea, GSPTV se află în negocieri avansate cu UPC, DolceSport (platforma TV a Romtelecom) şi cu cabliştii independenţi pentru preluarea postului în grila acestora de programe. Conform cifrelor din piaţa media, apariţia GSPTV-ului în ofertele acestor distribuitori şi ieşirea de pe RCS RDS ar însemna pentru post o răspîndire cu cîteva procente mai mare decît în prezent, undeva spre 48 la sută. Dar prezintă o mare problemă, un public complet nou!

Oamenii care au vrut neapărat să vadă meciurile din Liga 1 şi erau la UPC au migrat în aceşti trei ani la RCS, acolo unde se transmiteau majoritatea partidelor.

Nu este exclus însă ca GSP TV să rămînă şi pe RCS RDS, pentru că şi în această direcţie se duc tratative, iar atunci ar ajunge la aceeaşi răspîndire ca Sport.ro.

Conform hotnews.ro, numărul total de abonaţi la serviciile TV este de aproximativ 5,83 milioane de abonaţi. Doar pe segmentul serviciilor TV prin cablu, numărul abonaţilor era de circa 3,3 milioane.

Toate calculele ar putea fi date peste cap însă de negocierile dintre Sabina Petre, director general Antena TV Group, şi Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, legate de vînzarea postului către LPF, unde ar fi transmise cele şase pachete de meciuri rămase nevîndute la licitaţie.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion