GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  EVENIMENT

VIDEO&FOTO Lansare de carte la Muzeul Sportului despre campioanele olimpice: „Din cele 309 medalii obținute, mai bine de 160 aparțin lor”

Articol de , , - Publicat luni, 09 octombrie 2023 18:45 / Actualizat luni, 09 octombrie 2023 22:26

Muzeul Sportului a fost astăzi gazda unei lansări de carte ce surprinde poveștile mai multor campioane olimpice ale României. Cartea e denumită „Forța femeilor în sport” și poartă semnătura autoarei Andreea Paul.

Lansarea a fost organizată în Muzeul Sportului de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român și au fost prezente aproape o sută de persoane, majoritatea femei din lumea sportului.

Printre sportivele care și-au spus poveștile în paginile cărții tocmai apărută pe piață se numără Violeta Beclea- Szekely, Gabriela Szabo, Nadia Comăneci, Andreea Răducan sau Narcisa Lecușanu.

Unul dintre atuurile României în tabloul european și global îl constituie rezultatele obținute în sport. Dar poziționarea noastră în topurile lumii din acest punct de vedere datorează extrem de mult și contribuțiilor feminine”, anunță editura. 

Mihai Covaliu: „Trebuie să recunoaștem asta”

„Le mulțumesc tuturor sportivelor care au ales să-și spună povestea în această carte”, a spus autoarea Andreea Paul. „Îmi doresc ca acest volum să contribuie la schimbarea celor două realități actuale care însoțesc performanța sportului feminin”, a mai declarat aceasta. 

Sportul feminin oferă pieței o mulțime de noi oportunități de creștere a calității vieții, oportunități comerciale și noi performanțe sportive, o mulțime de noi perspective pentru reimaginarea mediului sportiv românesc
- Andreea Paul, autoarea cărții

Președinte al Agenției Naționale de Sport, Elisabeta Lipă, a ținut să evidențieze performanța femeilor la Jocurile Olimpice.

„Femeile din sport au demonstrat că pe lângă faptul că pot fi mame și soții pot fi și campioane! Așa cum amintea și autoarea, mă bucur că din cele 309 medalii olimpice obținute de România, mai bine de 90 dintre acestea au fost obținute de femei. Și dacă îmi aduc bine aminte la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, medalii au fost obținute numai de femei”, a spus șefa sportului de la noi.

Printre puținii bărbați prezenți la eveniment a fost și președintele COSR, Mihai Covaliu, cel care s-a declarat încântat de carte. 

+28 FOTO

„Mă bucur că doamnele care ne sunt astăzi alături și-au pus semnătura pe această carte. Trebuie să recunoaștem că între femei și bărbați a existat dintotdeauna o anumită concurență din care doamnele au reușit să iasă triumfătoare”, a declarat Covaliu.

Îmi doresc ca aceste povești ale campioanelor din sportul românesc să devină inspirație pentru generațiile următoare. Au demonstrat că nimic nu se poate realiza în viață fără pasiune, muncă, perseverență și iubire pentru ceea ce faci
- Mihai Covaliu, președinte COSR

Citește și alte știri:

Diego Simeone a acceptat oferta și e pe cale să semneze: „După 12 ani la Atletico...”

Radu Drăgușin, unul dintre cei mai în formă „tricolori”, și-a dezvăluit obiectivul + Ce spune despre meciul cu Andorra, la care vor fi doar copii în tribună

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
marian0904
marian0904  •  10 Octombrie 2023, 00:11

Bravo fetelor!

dakesis
dakesis  •  09 Octombrie 2023, 22:45

poate autoarea ne spune si sumele exorbitante care merg la renta viagera. Cat procent din buget se duce pe performantele trecute? Mai exista tari care sa aiba cadouri atat de generoase? Multumesc

Jamm
Jamm  •  09 Octombrie 2023, 22:31

Cine este Margareta Beclea? Eu stiam de marea campioana, Violeta Beclea Szekely..

Vezi toate comentariile (5)
Comentează