GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DREPTURI TV

Trei noutăţi pe piaţa media din România » TVR vrea rezumatele Ligii 1, iar ProTV poate achiziționa drepturile free-to-air pentru Euro 2016!

Articol de - Publicat luni, 06 aprilie 2015 18:06

Oficialii postului public de televiziune au susţinut o conferinţă de presă în care au discutat despre problemele cu care se confuntă TVR. Aceștia au adus lămuriri în ceea ce priveşte transmiterea evenimentelor sportive pe viitor.

GSP.RO vă prezintă trei puncte importante despre drepturile TV pentru iubitorii fotbalului de la noi.

1. UEFA nu lasă TVR să transmită Irlanda de Nord - România
Postul naţional nu va primi acceptul să transmită următorul joc al României, cel de la Belfast, din 13 iunie, din preliminariile Euro 2016, dacă nu va vira o sumă de bani în conturile EBU în cel mai scurt timp!

15.300.000 €este datoria pe care TVR o are către EBU, 82% reprezentînd licențele pentru transmisiuni sportive și cheltuielile tehnice aferente

"Erau şanse foarte mari ca nici meciul cu Insulele Feroe de la Ploiești să nu se vadă la TVR, dar pînă la urmă am reuşit să-i convingem să dăm acest joc. Acum am început să facem tot felul de demersuri la EBU petru meciul cu Irlanda, dar chiar şi aşa şansele ca noi să nu transmitem partida sînt foarte mari. Blocarea unor evenimente este singura modalitate de a găsi unele soluţii prin care si să-şi recupereze banii restanţi", a declarat Costi Şerbu, directorul de achiziţii sportive din TVR.

2. TVR vrea să dea rezumatele din Liga 1
Emil Hossu-Longin, şeful departamentului sport al postului public, a precizat că TVR îşi doreşte să transmită din sezonul viitor rezumatele meciurilor din Liga 1, fiind discuții în acest sens.

"S-a vorbit despre această posibilitate! Sîntem interesaţi pentru că este o competiţie care ne lipseşte foarte mult, dar nu s-a ajuns la o înţelegere. Nu avem un răspuns clar în acest moment, dar cu siguranţă TVR îşi doreşte să transmită aceste rezumate. Totul este la nivel de comunicare cu cei de al Liga Profesionistă de Fotbal, cei cu care am vorbit despre acest lucru. Dar cum bine ştiţi, totul se rezumă la bani", a spus Longin.

34.100.000 €este suma pe care Intel Sky Broadcast o plătește în conturile Ligii Profesioniste pentru un sezon de Liga 1, meciuri transmise de Digi, DolceSport și Look TV

3. Pro TV a făcut o ofertă pentru a luat 23 de meciuri de la Euro
Dacă TVR nu va ajunge la un acord pentru achiziţionarea meciurilor de la turneul final, UEFA va încerca să găsească un alt post cu acoperire naţională pentru a-i încredinţa cele 23 de meciuri disponibile.

Costi Șerbu, cel care negociază cu EBU şi este directorul de achiziţii sportive din TVR, a adăugat: "Din informaţiile mele, pe surse, în acest moment cei de la ProTV au făcut o ofertă pentru a achiziţiona meciurile care sînt destinate unui post liber la retransmisie. Vom vedea în perioada următoare ce se va întîmpla! Sînt mici şanse ca TVR să achiziţioneze cele 23 de meciuri, dar acestea se pot mări în funcție de negocierile care nici nu știm dacă mai există sau nu".

Care sînt cele 23 de meciuri disponibile opţiunii free-to-air:
- 13 din faza grupelor;
- 3 optimi de finală;
- sferturile de finală;
- semifinalele;
- finala.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
cosmelinho
cosmelinho  •  07 Aprilie 2015, 12:45

Oferta anului, acum pentru toti! De ce veti gasi din ce in ce mai des aceasta oferta de lucru? Pentru ca noi suntem cei mai seriosi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

kingme
kingme  •  06 Aprilie 2015, 23:44

Campionatul European la TVR restul poate merge la corporatii,problema este ca TVR are intelegere cu ei

inexistentus
inexistentus  •  06 Aprilie 2015, 20:16

ce ***, nici scorul la meciuri nu se vede bine. gata nu mai intru pe gsp. mai bine vi-l spargeau hakerii. sau..!.???

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează