GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce șanse au tricolorii mici la EURO U21?

Articol de GSP - Publicat luni, 19 iunie 2023 13:54 / Actualizat luni, 19 iunie 2023 13:55

EURO U21 începe miercuri, iar competiția va fi găzduită de România și Georgia. În țara noastră, meciurile se vor disputa pe stadioanele Steaua (Ghencea), Rapid, Cluj Arena și Constantin Rădulescu. Din postura de țară gazdă, România s-a calificat automat și face parte din grupa B, alături de Spania, Croația și Ucraina.

Grupele de la EURO U21

  • GRUPA A: Georgia, Portugalia, Belgia, Olanda
  • GRUPA B: România, Spania, Croația, Ucraina
  • GRUPA C: Cehia, Anglia, Germania, Israel
  • GRUPA D: Norvegia, Elveția, Franța, Italia

România a fost în urna a doua la tragerea la sorți

România a fost în urna a doua la tragerea la sorți a grupelor de la EURO U21, având al optulea coeficient dintre echipele participante. Acest lucru le-a permis jucătorilor lui Săndoi să ocolească adversare ca Olanda, Anglia și Italia. În aceste condiții, din urna 1 adversară a venit Spania, din urna 3 Croația, iar din ultima urnă Ucraina.

"Tricolorii" pot spera astfel că pot ieși din faza grupelor, având în vedere că au o grupă mai ușoară, la prima vedere, decât cea din 2019, când echipa noastră a ajuns până în semifinalele competiției. În istoria participărilor la EURO U21, România a fost eliminată în faza grupelor doar o singură dată, în 2021. În 1998, când a organizat turneul, echipa noastră a ajuns în sferturile de finală. Dintre adversarele noastre, Spania a câștigat turneul de cinci ori, Ucraina are o finală pierdută în 2006, iar Croația a ieșit o singură dată din grupe, în 2021, și a fost eliminată în sferturile de finală.

Ce șanse au tricolorii mici la EURO U21?

Cum arată lista favoritelor la câștigarea EURO U21

Franța este favorită să câștige EURO U21 (cota 4.75), deși la ediția precedentă a fost eliminată în sferturile de finală. Întrebarea de un milion de euro este dacă francezii își vor respecta statutul, în condițiile în care adversarii sunt redutabili: Germania (cota 6.00), Spania (cota 6.50), Anglia (cota 7.00) și Italia (cota 8.00) completează lista favoritelor. Cât privește echipa României, cota este foarte mare: 25.00. Echipa noastră are totuși șanse bune să iasă din grupă, fiind a doua favorită după Spania, cu cota 2.25 să obțină prezența în sferturile de finală.

Ce șanse au tricolorii mici la EURO U21?

Programul meciurilor din grupa României

Miercuri, 21 iunie

  • 19:00 Ucraina - Croaţia (Stadionul Giuleşti, Bucureşti)
  • 21:45 România - Spania (Stadionul Ghencea, Bucureşti)

Sâmbătă, 24 iunie

  • 19:00 România - Ucraina (Stadionul Ghencea, Bucureşti)
  • 21:45 Spania - Croaţia (Stadionul Giuleşti, Bucureşti)

Marţi, 27 iunie

  • 21:45 Croaţia - România (Stadionul Ghencea, Bucureşti)
  • 21:45 Spania - Ucraina (Stadionul Giuleşti, Bucureşti)

Ce șanse au tricolorii mici la EURO U21?

Emil Săndoi a renunțat la patru jucători

Emil Săndoi a renunțat la patru jucători din lotul convocat inițial. Este vorba despre portarul Otto Hindrich (Kisvarda), fundașul Marco Ehmann (Paralimniou) și mijlocașii David Miculescu (FCSB) și Alexandru George Cîmpanu (Universitatea Craiova). A luat această decizie deoarece de la echipa mare vor reveni Ștefan Târnovanu (FCSB), fundașul Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), mijlocașul Valentin Mihăilă (Parma), precum și atacantul Louis Munteanu (Farul / Fiorentina).

Lotul României este următorul:

  • Portari: Ștefan Târnovanu (FCSB), Mihai Popa (FC Voluntari), Andrei Gorcea (Universitatea Cluj).
  • Fundaşi: Alexandru Pantea (FCSB), Bogdan Racoviţan (Rakow / Polonia), Mihai Lixandru (FCSB), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Victor Dican (FC Botoşani), Andrei Borza (Farul), Valentin Ţicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi);
  • Mijlocaşi: Dragoş Albu (U Craiova 1948), Alexi Pitu (Bordeaux / Franţa), Constantin Grameni (Farul), Alexandru Işfan (Universitatea Craiova), Adrian Mazilu (Farul), Valentin Mihăilă (Parma), Octavian Popescu (FCSB), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Vlad Pop (U Craiova 1948);
  • Atacanţi: Jovan Markovic (Universitatea Craiova), Daniel Bîrligea (CFR Cluj), Louis Munteanu (Farul / Fiorentina).

Care sunt cele mai titrate echipe din istoria EURO U21

Dintre echipele prezențe la EURO U21, Spania și Italia stau cel mai bine. Ambele au câștigat turneul de cinci ori în istorie. În schimb, Germania are trei titluri în palmares, fiind și campioană en-titre, după ce a învins Portugalia în 2021. De altfel, lusitanii au trei finale și le-au pierdut pe toate. Anglia și Olanda au câștigat turneul de câte două ori, în timp ce Franța și Cehia au reușit o singură victorie.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
komosikus
komosikus  •  21 Iunie 2023, 12:28

Pai daca tricolorii sunt mici si sansele sunt mici!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează