GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  SPECIAL GSP

GSP vi-l prezintă pe Alin Buzărin în noua ipostază de director executiv: "Ziarist, om de fotbal"

Alin Buzarin, Buzarin, Victoria Branesti
Alin Buzarin, Buzarin, Victoria Branesti

Articol de - Publicat joi, 04 februarie 2010 00:00

Roland Csikos, fotoreporterul Gazetei, conduce cu greu prin gerul şi ninsoarea care învăluie drumul dintre Oradea şi Debrecen. "Facem mai mult de o oră. O să întîrziem".

Telefon de la Alin Buzărin. E la fel de agitat ca pe vremuri, în redacţie, cînd cerea "şoapte" pentru pagina de Opinii. "Haideţi, bă, că termină «ai mei» alergarea, cît vă ia să faceţi 60 de kilometri?!". Ajungem în cele din urmă. "Ai lui", adică fotbaliştii din lotul Victoriei Brăneşti, sînt deja în sala de forţă. Sub coviltirul care acoperă intrarea de la "Sport Center", Buzărin aduce a om de fotbal. Se făleşte cu treningul cel nou, comandă specială. "Ia uite, tată!". Arătătorul i se plimbă peste iniţialele A.B. "Marcă înregistrată. Ca «J.M.» la Jose Mourinho, ca «M.L.» la nea Mircea Lucescu...". E clar. Nu s-a schimbat.

"Se zice că, după 40 de ani, unii oameni îşi schimbă ori domeniul de activitate, ori nevasta. Slavă Domnului că eu nu mi-am schimbat soţia!" :)
Alin BUZĂRIN, director executiv Victoria Brăneşti

Omologul lui Bobici
De o lună, Alin Buzărin a lăsat coloanele editorialelor pentru biroul de manager la Brăneşti. A curs cu mesaje şi regrete pe blog după ultimul lui articol, de parcă am fi fost la retragerea lui Hagi. Deocamdată, "Buză" a schimbat biroul pe treningul de pregătire. Liderul Seriei I a diviziei secunde e în cantonament în Ungaria, la Debrecen. Echipă mică, ambiţii mari: promovarea.

"Cum e?". "Mă acomodez, deocamdată. A, şi am aranjat un «amical» cu Cernomoreţ Varna, la ei, înantea începerii returului. A fost gata-gata să jucăm cu Cernomoreţ Burgas, care îl au «principal» pe Balakov, iar manager pe Fredi Bobici, germanul, dar a picat".

În hol apare un tip înalt, brunet. Buzărin se făleşte cu el. "El e Vasile Olariu, are 22 de ani, e golgeterul echipei. Răzvan Lucescu l-a chemat la trialul ăla din toamnă... Îi expira contractul, l-am convins să semneze pe încă un an". Bravo! Privirea fostului editorialist se luminează chiar şi în spatele lentilelor fumurii.

Are primă de obiectiv
Vine şi Ilie Stan, antrenorul principal al echipei. "Cum se descurcă fostul meu coleg?". Ilie zîmbeşte. "Încă are apucături de ziarist. La primul «amical», cu Vasas, la Budapesta, a stat pe bancă şi n-a avut astîmpăr. La pauză era 0-0, iar Alin, care vorbeşte perfect maghiara, a mers la jurnaliştii unguri să se laude că jucăm de la egal la egal cu Vasas, deşi sîntem o tînără echipă din divizia secundă la noi... La final, cînd am pierdut cu 4-1, era «fiert». Mi-a zis că ar fi vrut un rezultat bun în primul meci al turneului de pregătire... În rest, stăm pînă la două noaptea de vorbă despre fotbal. Nu se desparte de laptop... Merge şi la alergare cu noi, dar după două ture e «pa!»...". :)

"De ce l-ai luat la echipă?". "Îl cunosc de cînd jucam la Steaua. L-am apreciat foarte mult şi în scris, şi cum «dă» pe tv. Se pricepe la fotbal şi avem nevoie de un tip ca el". Pentru acest sezon, obiectivul echipei e unul din locurile 1-5. Dar Brăneştiul e lider, 3 puncte avans faţă de Sportul, aşa că promovarea face cu ochiul. "Ai primă de obiectiv, Aline?". "Normal... O să iau însă jumătate, că doar la jumătatea drumului am venit, nu?".

"Îţi spun, dar nu dai în ziar, da?!"
"Ai vorbit cu Mircea Sandu, în ziua alegerilor?". Şovăie. "Îţi spun, dar nu dai în ziar, da?!". "Hai, bă, ce dracu'...". Fii atent... M-a luat în braţe, m-a pupat şi mi-a zis: «Bine că ai plecat din presă!»". "Dar te-a dojenit careva?". Şovăie din nou: "Nelu Crăciunescu. M-a sunat sîmbătă, gsp.ro anunţase vineri seara plecarea mea, şi m-a ţinut o juma' de oră... Bine, am primit atunci zeci de telefoane... Eh, nea Nelu mi-a tot zis că nu e lumea mea, că sînt un corp străin faţă de ceilalţi preşedinţi... Ideea e să-mi fac eu bine treaba... Da' nici pe asta cu Crăciunescu sper că n-o dai...". Nu-i aşa că începe să fie un adevărat om de fotbal?

"Ce era să fac, să-l înjur pe Sandu?!"
În ziua alegerilor pentru preşedinţia FRF, Anda Banu l-a intervievat pe Buzărin în direct la GSP TV. Discursul fostului ziarist a surprins prin aprecierile la adresa lui Mircea Sandu. Marţi, Gazeta a reprodus, sub semnătura lui Decebal Rădulescu, un miniinterviu cu Buzărin, dar şi fragmente dure dintr-un editorial al lui despre preşedintele FRF. "Băi, am vrut să-l sun pe Bică la două noaptea, cînd am citit pe net. A doua zi, mi-a sunat telefonul nonstop. Nu m-am supărat eu foarte tare, dar ce era să fac, să-l înjur pe Mircea Sandu, acolo, pe holurile federaţiei?".

"În Poiană sînt preţuri ca la Saint-Tropez"
La Debrecen, Victoria Brăneşti are la dispoziţie un complex de 3 stele, plus terenuri cu iarbă naturală la dispoziţie. Buzărin explică: "Lui Ilie nu-i plac cele artificiale, pot dăuna la articulaţii... În Antalya n-am mers, fiindcă nu e bine să vii de la plus 15 grade la minus 10. Aici e ideal. Linişte, condiţii de recuperare, «amicale» bune... Puteam merge şi în Poiană, dar cu cît ne-ar fi costat acolo, mai bine ne-am fi dus la Saint-Tropez sau la Val d'Isere...".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (34)
 •  04 Februarie 2010, 20:16

Branesti pica in c cu distrusu asta acolo.

 •  04 Februarie 2010, 19:08

1. S-a laudat cu treningul, demonstrand ca nu s-a schimbat. Adica, venea in redactie, odinioara si se lauda "Mama, ce camasa mi-am tras!" sau "Bai, luna asta mi-am schimbat chilotii"?! 2. Toate mesajele ce-si exprimau regretul la retragerea sa si le-a trimis singur, sub nick-uri diferite.

 •  04 Februarie 2010, 18:32

Antipatic OM !

Vezi toate comentariile (34)
Comentează
Close