GSP SPECIAL  »  SUPERREPORTAJE  »  TRECUTUL NEGRU AL RELAŢIEI “BORCEA - ARBITRI“ IESE LA SUPRAFAŢĂ

Sebastian Colţescu - omul de casă al lui Borcea?

Articol de - Publicat miercuri, 23 aprilie 2008 00:00

Sebastian Colţescu n-a avut nici o replică atunci cînd directorul executiv al “cîinilor” i-a spus după meciul Dinamo - Urziceni că i-a oferit bani.

Arbitrajului românesc i-a fost din nou aprins fitilul butoiului cu pulbere. Cristi Borcea şi Se­bas­tian Colţescu au fost protagoniştii unei sce­ne incredibile petrecute în vestiarul arbitrilor, la finalul partidei Dinamo - Urziceni 1-1, în care oficialul din Şte­fan cel Mare a adus acuze violente la adresa “centra­lului” craiovean, dar prin care se şi autodenunţa.

“Eu ţi-am plătit ratele!”
“Băi, ţie nu-ţi este ruşine să dai penalty-ul ăla? Ai uitat cine te-a ţinut în braţe cît timp ai fost suspendat? Ai uitat din ce bani ţi-ai plătit ratele cît timp ai stat pe margine şi nu mai aveai nici un leu? Ai uitat toate astea?”, ar fi urlat Borcea către arbitru, a cărui singură reacţie a fost să-l invite pe şeful dinamovist afară din cabină.

La ce se referă şeful lui Dinamo
Ce au în spate acuzele fără precedent ale lui Borcea? Punctul culminant al relaţiei dintre cei doi s-ar fi atins în urmă cu exact un an, înaintea meciului Di­namo - CFR 1-0. În lumea fotbalului românesc circulă o poveste conform căreia atunci Borcea ar fi primit din partea lui Gigi Becali 100.000 de euro, care aveau ca destinaţie arbitrul partidei, tocmai pentru ca patronul Stelei să se asigure că CFR nu va cîştiga.

Axa Gigi-Borcea- Nedelescu-Colţescu?
Borcea ar fi oferit suma observatorului acelui joc, Gheorghe Nedelescu, care e din acelaşi oraş cu Colţescu, iar la “central” ar fi ajuns mult mai puţini bani. Tocmai din această cauză, relaţiile dintre cei doi craioveni s-ar fi stricat, arbitrul acuzîndu-l ulterior pe Nedelescu de faptul că i-a stricat imaginea în oraş prin diversele versiuni pe care le-a prezentat referitor la ceea ce s-a întîmplat înaintea acelui meci.

40 de mii de euro a plătit Colţescu pe maşina Mercedes S Klasse pe care şi-a luat-o, la mîna a doua, în urmă cu doi ani

11 meciuri ale lui Dinamo în Liga I a arbitrat pînă acum Colţescu

0 înfrîngeri are Dinamo în partidele în care la centru l-a avut ca arbitru pe Colţescu

73 la sută din meciurile lui Dinamo cu Colţescu arbitru s-au terminat cu victoria “roş-albilor”

CE A FOST LA DINAMO - CFR 1-0
Alianţa Gigi Becali-Dinamo
În finalul sezonului trecut, CFR era pe locul 2, iar Steaua pe 3. Trupa din Ghencea avea nevoie ca gru­parea din Gruia să piardă în Ştefan cel Mare pentru a putea urca pe poziţia de Champions League. Be­c­ali a oferit un milion de euro ­di­na­moviştilor, care au jucat corect şi au cîştigat cu 1-0. Meciul a fost arbitrat de Sebastian Colţescu.

“Eu am aflat cam ce a fost în vestiar după meciul Dinamo - Urziceni, însă abia miercuri dimineaţă voi avea o discuţie faţă în faţă cu Colţescu şi-l voi pune să-mi explice totul”
Gh. Constantin preşedinte CCA

“N-am nici cea mai mică implicare în acest caz! Cine mă cunoaşte ştie că astfel de practici îmi sînt total străine”
Gh. Nedelescu observator Dinamo-CFR 1-0

Azi va fi băgat în şedinţă
Colţescu se va prezenta astăzi în faţa şefului Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, pentru a relata exact ce s-a petrecut în vestiar la finalul întîlnirii de duminică seara.

Costică “Vîlcea” îl va întreba pe “centralul” oltean dacă Borcea chiar a făcut acele afirmaţii şi, dacă le-a făcut, în ce măsură sînt adevărate.

De două ori pro-Dinamo la meciurile cu CFR
Colţescu are la activ două meciuri Dinamo - CFR, în care a greşit grav în favoarea gazdelor. Primul joc a avut loc în octombrie 2005 şi a fost cîştigat de bucureşteni cu 5-0, însă la scorul de 0-0, Colţescu a refuzat un penalty clar clujenilor. Apoi, în primăvara anului trecut, la Dinamo - CFR 1-0, a făcut aceeaşi greşeală, tot la 0-0.

A notat în raport?
Un arbitru are obligaţia de a nota în raportul pe care îl întocmeşte imediat după joc toate incidentele care se petrec în timpul celor 90 de minute, dar şi evenimente care apar după. Ieşirea lui Cristi Borcea ar trebui consemnată în raport, ca­re se află la departamentul Com­pe­tiţii din cadrul FRF şi care ar urma să ajungă pe masa Comisiei de Disciplină.

20 de etape de suspendare
Colţescu a avut în acest campionat două suspendări foarte mari, am­bele venite în urma unor arbitraje în meciuri în care au evoluat prin­ci­palele rivale la titlul de cam­pi­oa­nă. După Steaua - Ceahlăul 2-1, a stat 5 runde pentru că a dat aiurea un penalty gazdelor, iar după CFR - Ceahlăul 2-1, a stat pe bară nu mai puţin de 15 etape fiindcă a inventat un 11 metri pentru gazde.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (211)
 •  24 Aprilie 2008, 11:13

Deci steaua a luat un campionat fara sa merite! Acum trebuie sa nu se mai intample! Stelistii sa se multumeasca cu locul 2 si acesta luat in locul Rapidului. Nu le este rusine sefilor de la steaua? Federatia de ce nu intervine? TOTI SUNT MANJITI MANJITI MANJITI!

 •  24 Aprilie 2008, 10:18

noua ne creste tensiunea si pe ei fix in p..a ii doare de noi toti. noi suntem fraierii care merg pe stadion dupa ei, ca-i frig ca ploua..... ei stau in loje beau si fac misto de noi astia fraieri. ne meritam soarta.... eu unu nu mai merg nicaieri dupa toti f...tii care castiga o gramada de bani si joaca doar cand au ei chef. ar trebui sa fie stadioanele goale sa vada cum este sa joace pentru scaune si sa-i incurajeje cainii vagabonzi. vrem in uefa si champions league dar acolo nu se fac blaturi

 •  24 Aprilie 2008, 08:42

De Beeecali nu spuneti nimik k se lauda k da spaga la arbitri ori va cumpatat sh voua tacerea OI fara minte ce sunteti la fel k sh FANI COMETEI ( STELUTA CAZATOARE ) ciobani aia k de DINAMO zik totzi k umbla la arbitri dar de Cometa kre a fost ajutata la meciul q CFR,Urziceni ( k dak i fura q DINAMO , Petrescu era in stare sa faca o crima ). MuIe Steaua. DINAMO VA BATE STELUTA SI CFR IA TITLUL .FORZA DINAMO !!!!!

Vezi toate comentariile (211)
Comentează