GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  ATAC LA ISTANBUL

FOTO Urmările atentatului terorist de la Istanbul: 38 de morți, 155 de răniți și un crater imens

Trupurile sfârtecate de explozie sunt împrăștiate pretutindeni // Foto: AFP +5   FOTO
Trupurile sfârtecate de explozie sunt împrăștiate pretutindeni // Foto: AFP

Articol de - Publicat luni, 12 decembrie 2016 00:00

O mașină-capcană și un terorist kamikaze au produs un carnagiu sâmbătă, lângă stadionul lui Beșiktaș, după meciul cu Bursaspor (2-1).

Turcia e din nou în doliu. Iar numărul victimelor atentatului de sâmbătă seară, din apropierea Vodafone Arena, stadionul lui Beșiktaș, crește văzând cu ochii.

Ieri erau deja 38 de morți: 30 de polițiști, 7 civili, între care doi angajați ai clubului, și o persoană ce n-a putut fi identificată. Și 155 de răniți în spitalele din marea metropolă.

Meci "de mare risc"

Autorităților le este tot mai clar: ținta celor două deflagrații, o mașină-capcană și un terorist kamikaze, au fost agenții speciali cantonați în zona stadionului. Ei asiguraseră securitatea celor 40.000 de spectatori la un meci, Beșiktaș - Bursaspor (2-1), considerat de mare risc și, la aproape două ore de la ultimul fluier, așteptau să urce în autobuze și să se întoarcă în cazarmă. N-au mai apucat.

Un imens crater

Mașina-capcană a explodat prima, chiar în apropierea arenei. "A fost atâta explozibil că n-a mai rămas nimic din ea. Iar pe locul unde s-a aflat e acum un crater imens", a povestit vicepremierul Numan Kurtulmus.

Aproximativ 45 de secunde mai târziu, o a doua deflagrație a zguduit cartierul Taksim. Teroristul kamikaze și-a detonat încărcătura explozibilă într-un parc, Macka, aflat de asemenea în zona stadionului.

"Ne vom răzbuna!"

Atentatul nu fusese revendicat nici ieri. Însă indiciile duc către PKK, partidul rebelilor kurzi scos în afara legii. "E stilul lor", a apreciat ministrul de interne Suleyman Soylu, care ieri, la funeraliile polițiștilor decedați, i-a avertizat pe făptuitori: "Ne vom răzbuna!".

Deși, nu poate fi ignorat nici Statul Islamic. Vineri, armata turcă și rebelii sirieni îi alungaseră pe luptătorii ISIS din al-Bab, ultimul lor bastion în provincia nord-siriană Alep.

"Un atac josnic! De câte ori Turcia face un pas pozitiv în viitor, răspunsul e sânge, vieți luate, brutalitate, haos, cu mâinile pline de sânge ale organizațiilor teroriste"
Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei  

13persoane au fost arestate, fiind bănuite de implicare în atentatul de sâmbătă, de la Istanbul

400de kilograme de explozibil au folosit teroriștii în atacul de lângă Vodafone Arena

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close