GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  #COLECTIV

Strigătul din vis » Băiatul Anei Pascu s-a trezit brusc și a început să strige: ”Foc, foc, fugiți oameni!”. E transportat la un spital din Franța

Basistul Alex Pascu este cel care a fondat trupa Goodbye to Gravity în 2011
Basistul Alex Pascu este cel care a fondat trupa Goodbye to Gravity în 2011

Articol de - Publicat miercuri, 11 noiembrie 2015 00:00

Avionul în care se află Alex Pascu a decolat spre Franța.

UPDATE 15:30
UPDATE 13:40

Alex Pascu rămîne în stare foarte gravă, dar va putea fi transportat în curînd la un spital din Franța.

articolul inițial

Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity, a făcut ieri temperatură mare, aproape 41 de grade Celsius, iar medicii nu şi-au dat acordul pentru a fi transferat în străinătate.

Din noaptea tragediei, Alex a avut-o în permanenţă alături pe mama sa, Ana Pascu. Fosta floretistă, în prezent preşedinta de onoare a FR Scrimă, a rezistat psihic tuturor încercărilor grele.

Alex este unul dintre cei 6 tineri răniți la clubul " Colectiv" încă internați la Floreasca. Mulți au plecat în străinătate. Dar Alex nu e transportabil în acest moment. Tînărul de 34 ani a suferit arsuri interne, dar şi externe, pe partea superioară a corpului.

Medicii i-au povestit mamei că, în cursul dimineţii de ieri, Alex a avut şi un coşmar. A fost ca o scenă de film, care i-a luat pe toți prin surprindere.

"A deschis ochii şi a început să strige « Foc! Foc! Fugiţi, oameni!» Am înţeles că nici medicii nu şi-au putut explica această întîmplare, ştiind că pacienţii aflaţi sub sedative puternice şi morfină nu visează. Ana mi-a povestit totul în hohote de plîns. Am simţit că nu mai poate", a mărturisit pentru Gazetă o persoană apropiată Anei Pascu.

Strigătul a fost atît de puternic încît tot personalul medical a înțepenit. A strigat ca și cum are coșmaruri, ca și cum ar vedea și acum flăcările care l-au cuprins pe el și pe ceilalți.

Un foc care nu se mai oprește niciodată. ""Foc, foc, fugiți oameni!". Dar unde să fugim cu toții?

Ana Pascu şi-a pus toată speranţa în medicii de la Floreasca. De fiul său se ocupă în mod direct chiar prietena ei, şefa ATI Ioana Grinţescu, soţia lui Tolea Grinţescu, fostul preşedinte al FR Polo, decedat în iunie 2014 în urma unui atac cerebral.

"În urmă cu cîteva zile, după ce a văzut ce presiune face familia toboşarului formaţiei Goodbye to Gravity, Bogdan Enescu, pentru a fi mutat în străinătate, a început şi Ana să forţeze lucrurile în acest sens. Bogdan a murit în timpul zborului. Acum s-a liniştit şi nu mai pune presiune pe medici", a povestit apropiata Anei Pascu.

"Colaborăm în aceste zile cu o echipă de medici francezi şi vom decide indicaţia de transfer împreună, dar unde anume stabilesc ei, pentru că nici în aceste ţări locurile de arşi nu sînt la discreţie", a mai declarat ieri şefa ATI, precizînd că medicii de la terapie intensivă stau de zece zile lîngă pacienţii răniţi în incendiu.

"Sigur că este o muncă extraordinar de grea, pentru că noi sîntem puţini şi facem faţă destul de greu acestei avalanşe de ore în care trebuie să stăm la capul acestor bolnavi extrem de grav, pentru că au rămas aici bolnavi extrem de gravi. Dar nu ne plîngem şi sîntem bucuroşi cînd vine o delegaţie de oaspeţi,  colegi pînă la urmă, pentru că putem să schimbăm păreri", a explicat Grinţescu.

Găluţ, tratat de olandezi

Colegul de trupă a lui Alex Pascu, Andrei Găluţ a fost supus ieri primei intervenţii chirurgicale complexe de către specialiştii de la Spitalul Crucii Roşii din localitatea olandeză Beverwijk, unde a fost transferat sîmbătă. Medicii l-au operat la mîna dreaptă, serios afectată în urma incendiului din clubul Colectiv.

În prezent, starea solistului trupei Goodbye to Gravity este stabilă, dar este în continuare intubat şi sedat, fiind internat într-o rezervă la secţia de terapie intensivă a spitalului din Beverwijk.

Mesaje de pe Facebook ale prietenilor lui Alex Pascu:

"Salut. L-am văzut pe Alex ieri, azi nu am reuşit să intru la el. E stabil, deşi nu într-o stare excelentă. Dar sîntem chiar optimişti. Încă nu s-a luat o decizie privind mutarea în străinătate, vedem zilele următoare ce se mai întîmplă. Vă anunţ cum mai am veşti."
Estic Razvan, prieten, mesaj postat ieri noapte

"Am fost coleg cu Alex Pascu din clasa întîi la Hermann Oberth (Goethe acum) ...era printre copiii ăştia mişto, printre puţinii cu care găseam numitor comun la terminator, robocop, vorbeam de filme cu Van Damme, de muzică, actori. Eram aşa, printre cei mai nesportivi. Dar intelectuali."
Mugurel, prieten

3din cei 5 membri ai trupei Goodbye to Gravity au decedat: chitariştii Vlad Telea şi Mihai Alexandru şi-au pierdut viaţa în timpul incendiului de la Colectiv, iar toboşarul Bogdan Enache a murit duminică, în timp ce era transportat cu avionul spre Elveţia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
969907806361734
Nedelcu Dan  •  11 Noiembrie 2015, 18:42

Are arsuri pe caile respiratorii dar striga ca din gura de sarpe? Dar prosti ne mai credeti!

steaua.libera
steaua.libera  •  11 Noiembrie 2015, 17:04

Da-le, Doamne, sanatate si zile!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  11 Noiembrie 2015, 13:30

Doamne ajuta sa scape cu viata !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează