GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  EXPLOZII BRUXELLES

VIDEO + FOTO HAOS la Bruxelles! 3 explozii în două ore! Bilanțul OFICIAL: 31 de morți și 198 de răniți » Cum arată suspecții atentatului

Articol de GSP - Publicat marti, 22 martie 2016 10:56

În această dimineață, au avut loc trei explozii pe aeroportul Zaventem, din Bruxelles. Printre cei care se aflau acolo era și fiica lui Mircea Rednic, Luana, care chiar în momentul exploziei vorbea cu tatăl ei la telefon. 

18:45

Presa internațională anunță că aceasta e imaginea cu suspecții atentatului de pe aeroportul Zavantem. Jurnaliștii de la HLN.be spun că bărbatul cu geaca bej a reușit să scape și e căutat de forțele speciale belgiene. Ministrul de Interne belgian Jan Jambon a decretat trei zile de doliu național.

ter

16:00

BILANȚ OFICIAL: Autoritățile din Belgia anunță că sunt 31 de morți și 198 de răniți. 

Între timp în Belgia a mai fost o amenințare teroristă la spitalul Saint Pierre, acolo unde a fost internat Salah Abdeslam după ce a fost capturat. 

14:41

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat atacul: Presa din Belgia anunță că în acest moment sunt 34 de morți și peste 150 de răniți (20 de morți la metrou și 14 la aeroport).

13:46

Informații de ULTIMĂ ORĂ: Presa din Franța anunță că până la această oră au fost înregistrate 26 de decese și mai sunt și 135 de răniți. 

13:22

Imagini după explozia de la metrou! 

12:50

Potrivit unor informații oficiale, în acest moment sunt 28 de morți și 35 de răniți, potrivit Digi24.

12:33

Poliția din Bruxelles a prins primii doi suspecți! Imagine incredibilă:

12:23

Giulia Paravicini, corespondent Politico la Bruxelles, a vorbit cu Yassine Amrani, 39 de ani, prezent în aeroport în momentul exploziei:

"Peste tot erau cadavre decapitate. Am văzut o femeie care ținea un copil în brațe și țipă încontinuu: Unde e copilul meu? I-am spus că îl are în brațe și mi-a zis că mai avea unul, dar nu-l mai găsește. Un prieten de-al meu a mers la etajul trei, unde a explodat altă bombă, și mi-a zis să nu urc, pentru că peste tot e plin de sânge, curge peste tot. Am încercat să ajut, de-aceea sunt plină de sânge"

12:00

Nou bilanț anunțat de televizile mari: Sunt cel puțin 21 de morți

11:33

Autoritățile belgiene au găsit trei centuri explozibile, care urmau să fie detonate.

11:26

Unde au avut loc exploziile de la aeroport:

11:23

Presa din Belgia scrie că una dintre exploziile de la aeroport a fost cauzată de un atac sinucigaș. 

11:22

Potrivit televiziunii belgiene VTM, în exploziile de la metrou au murit 10 persoane. 

11:14

Noi imagini de la Bruxelles! Stare de alertă în Belgia!

11:05

Potrivit ultimelor informații, în urma exploziilor sunt cel puțin 13 morți și 35 de răniți, potrivit Euronews. A FOST ȘI O A 4-A EXPLOZIE LA METROU! 

11:00

Mircea Rednic a oferit noi detalii despre evenimentele de la Bruxelles și despre fiica lui, Luana.

"Mi-a fost foarte greu. Și eu și soția vorbeam cu Luana. Am auzit exploziile și am intrat în panică. Acum e pe pista aeroportului. Cei care au scăpat sunt acolo. Nu se mai poate ajunge cu nimic la aeroport. Este totul închis, iar cei de acolo nu primesc nicio informație despre ce se întâmplă.

Eu am ales să mă mut în Belgia pentru că e o țară liniștită și de-a lungul timpului nu au fost probleme. Cu oamenii din fotbal, musulmani, eu am lucrat foarte bine în Belgia. Eu cred că are legătură cu arestarea lui Salah Abdeslam.

Exploziile au avut loc la intrarea în aeroport, la cele două intrări principale. Acolo, controlul e mai mic. O explozie a fost într-o cafenea și una la o farmacie. Fiica mea aștepta pe cineva și se afla între cele două intrări. Asta a fost norocul ei. Și-a lăsat bagajul și a plecat.

Ea mi-a zis că atunci când alerga, plafonul cădea. M-am speriat! La cum o știu pe Luana nu va mai zbura niciodată spre Bruxelles", a spus antrenorul lui Dinamo, la televiziunea sportro.

10:50

Primul eveniment sportiv anulat: cursa ciclistă Dwars Door Vlaanderen, competiție pregătitoare pentru Turul Flandrei, cea mai importantă întrecere sportivă din Belgia, a fost anulată oficial. Dwars Door Vlaanderen trebuia să aibă loc mâine.

10:31

Încă două explozii la metrou în apropiere de Parlamentul European. Autoritățile au decis închiderea metrolului: Nu sunt încă date oficiale despre numărul victimelor.

10:24

HAOS LA BRUXELLES: O a 3-a explozie a avut loc în urmă cu puțin timp în capitala Belgiei. A avut loc la stația de metrou Schuman, denumită după fondatorul UE, Robert Schuman, stație în preajma căreia se află majoritatea instituțiilor europene. 

10:20

Un oficial american susține că înainte de explozie au tras cu arma și au strigat cuvinte în arabă! Ipoteza se adeverește - e clar vorba despre un atentat terorist! VIDEO chiar din momentul exploziei

09:45

Luana Rednic a vorbit cu cei de la Digi24:

"După a doua bombă, toată lumea a început să alerge. M-a luat un domn, m-a băgat în biroul lui și ne-am încuiat acolo. Ne-am băgat sub birou. Eram vreo 8 persoane. Am stat cam 15 minute și după aceea ne-au anunțat că trebuie să evacuăm aeroportul. Am alergat și nu m-am uitat în jur. Am văzut răniți și nu mi-am dat seama dacă mai erau în viață. Doar am alergat și eram disperată să ies. Îmi era frică să nu alerg spre un loc unde era o bombă. Acum suntem pe pistă.

Ne-a scos afară. Sunt multe ambulanțe și pompieri. La un restaurant și o farmacie mi se pare că au fost bombele. Căzuse tavanul și era praf, dar nu mai era fum, când am ieșit nou.

Nu știu nimic. Eu nu mai plec. Am lăsat bagajul în aeroport. Nu mă mai interesează. Îl aștept pe tata să vină să mă ia cu mașina. Sunt doar angajați de la aeroport lângă noi. Nu sunt forțe de ordine."

Digi24 citează surse care dau 11 morți și 25 de răniți.

09:30

Mircea Rednic într-o intervenție telefonică la televiziunea RTV:

"Am auzit la telefon explozia. Au fost două explozii. Luana a luat-o la fugă. Au fost preluați de cei de la securitate și au fost băgați într-o cameră, culcați. Au stat cam 15 minute și acum sunt pe pistă. E un haos, au căzut tavanele, e fum. Fiica mea e speriată, dar era în regulă. I-au evacuat din aeroport pe nu știu ce tunele, i-au dus pe pistă. Am încercat să mai vorbesc cu ea, dar n-am mai reușit". 

Context

Exploziile vin la patru zile de la capturarea lui Salah Abdeslam, principalul suspect al atacurilor de la Paris din noiembrie.

Poliția federală belgiană a anunțat mai multe victime și răniți, conform conflict-news.com.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (112)
submarina
submarina  •  23 Martie 2016, 09:15

Se stie destul de bine ca destabilizarea situatiei din Europa este in favoarea lui Putler. Fostul KGBist si actualul lider al Kremlinului si-a atins scopul. Totul a fost facut intentionat. Bombardamentele asupra populatiei pasnice din Siria au fost efectuate pentru a majora fluxul de refugiati spre tarile din UE. Nu-i exlus ca in aceste atentate sa nu fi fost cumva implicata si mana KGBistilor din Kremlin...

andyandrei2015
andyandrei2015  •  23 Martie 2016, 00:11
Postat de 1745flo pe 22 Martie 2016, 21:55

Mortii de azi din Bruxelles tot elucubratii sunt, spalatule pe creier? Cine i-a omorat, eu? Sau musulmanii aia primitivi?

asta am zis eu ba nulitate ce esti ?? am zis ca sigur m ai injurat s au cine stie ce mascari ai zis ca replica la msg meu !

1745flo
1745flo  •  22 Martie 2016, 21:55
Postat de andyandrei2015 pe 22 Martie 2016, 16:41

orice ecluberatii ai spus tu acolo,esti nul

Mortii de azi din Bruxelles tot elucubratii sunt, spalatule pe creier? Cine i-a omorat, eu? Sau musulmanii aia primitivi?

Vezi toate comentariile (112)
Comentează