GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  FRANȚA SUB TEROARE

Voiau masacru în direct! Cei trei kamikaze au încercat să intre cu centurile-bombă pe Stade de France, dar au fost descoperiți și s-au aruncat în aer lîngă stadion

Articol de - Publicat luni, 16 noiembrie 2015 00:00

Planul teroriștilor, ce nu aveau bilet, dar erau full de explozibil, era un carnagiu de mare amploare în timpul amicalului Franța - Germania. Respinși la porți, au aplicat planul de rezervă, provocînd un mort și 15 răniți grav

Atentatele ce au propagat vineri teroare, lacrimi și o undă teribilă a morții în Paris puteau fi de proporții apocaliptice dacă planul atacatorilor reușea integral. Pentru că ținta asasinilor a fost Stade de France. Doreau să provoace un carnagiu de mare amploare, în timpul amicalului Franța - Germania 2-0, transmis în direct în multe țări, și cu 78.000 de spectatori în tribune! Un spectacol horror cu milioane de telespectatori și în prezența președintelui Francois Hollande.

Respinși la porțile închise

"Era prevăzut ca acei trei teroriști să moară, dar nu singuri, nici în afara arenei", scrie L'Equipe. Primul a încercat să intre pe la poarta D în sectorul Est, la 5 minute după startul jocului, cînd dispozitivul de securitate era concentrat în stadion. Mai puțin două porți, rezervate invitaților și acreditaților, toate celelalte 15 fuseseră închise. "În plus, criminalul nici nu poseda bilet, fiind refuzat politicos, dar ferm de agenții de securitate", explică ziarul francez.

"Și dacă trecea, sigur era blocat de al doilea filtru, centura cu explozibil, cuie și șuruburi fiind foarte ușor de depistat la pipăit"
L'Equipe, ziar francez

S-au detonat în 3 minute

Al doilea a forțat poarta J în sectorul Nord, tot fără succes. Așa c-au trecut la planul B. Ținta era să provoace panică în tribune și să incite fanii să iasă afară, de preferat spre stația de tren RER B, situată în vecinătatea McDonald's. Acolo îi aștepta complicele lor ce trebuia să se arunce în aer în mulțimea terifiată.

Primii doi kamikaze s-au detonat la 21:17 și 21:20, aproape de braseria Events, respectiv lîngă restaurantul Quick. Am auzit puternic bubuiturile, deși eram pe partea opusă. Nu păreau petarde, nici o butelie de gaz explodată la o rotiserie, cum zvonise cineva.

"Dacă teroriștii ar fi venit cu o jumătate de oră înaintea meciului și și-ar fi detonat încărcătura ar fi putut ieși un cataclism. În afara arenei erau 25.000 de oameni"
L'Equipe, ziar francez

La al doilea "tunet", Hollande a fost anunțat, a plecat într-o lojă de securitate și a decis ca lumea să nu fie informată. Nici la pauză, cînd Parisul fusese lovit de 6 ori în inimă și cînd, la 21:53, al treilea kamikaze a sărit în aer în Rue de la Cokerie. Președintele dejucase și planul B prin hotărîrea de a nu evacua stadionul și de a închide toate ieșirile pînă la securizarea zonei.

Petarda ce a produs haos

După finalul meciului, fanii care se îndreptau spre ieșirile sigure s-au speriat și au fugit înapoi în stadion din cauza unei pertarde. I-am văzut alergînd și strigînd și m-am întors din drum. Mă gîndeam c-ar mai putea fi un complice. Lumea a forțat cordonul stewarzilor, a pătruns pe teren și a așteptat acolo semnalul. Unii făcîndu-și selfie-uri în poartă, alții speriați, dar calmi. Stade de France nu rămînea pe lista neagră decît cu un mort, în Rue de la Cokerie, plus 15 răniți grav.

clipboard01

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
onduku
onduku  •  16 Noiembrie 2015, 16:44
Postat de ralffy_mr pe 16 Noiembrie 2015, 10:31

atacul a fost o reactie la atacul SUA &co cu o noapte inainte... era clar ca nu era ceva planificat pentru data asta... anyway..nu cred ca v-a luat 3 zile sa ajungeti la concluzia asta...

Facem pariu ca a fost planificat? In mai putin de 1 luna vor lovi din nou cel mai probabil la... Londra!! Toti asteapta Berlinul dar nu va fi asa. Si eu zic sa se fereasca si sudistii.

ottonelu
ottonelu  •  16 Noiembrie 2015, 11:51

Doamne, mare-i grădina Ta! Și e încă unul care a sărit gardul: Daniel Scorpie.

12345stop
12345stop  •  16 Noiembrie 2015, 11:02

Ce minciuni, daca erau descoperiti erau anihilati .Mestecati intai ce va livreaza mainsteam media.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează