FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Transfer de la Chelsea! Petrolul are gînduri mari: ce bombă pregăteşte după Mutu şi Zicu

Articol de , - Publicat marti, 14 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 13 ianuarie 2014 22:55

Ploieştenii negociază împrumutul pînă în vară al francezului Kakuta.

Ziua şi vestea formidabilă pentru fanii Petrolului! După Adrian Mutu, care va fi prezentat azi, şi Ianis Zicu, care şi-a dat acordul să semneze pe un an şi jumătate cu "lupii", a venit rîndul pentru un transfer cu adevărat grandios: e vorba despre francezul cu origini congoleze Gael Kakuta, 22 de ani, de la Chelsea!

Crescut de Lens, Kakuta a fost cumpărat în 2007 de Chelsea, echipă pentru care a şi bifat 6 meciuri. Aripa stîngă a fost împrumutat între timp la Fulham, Bolton, Dijon, iar în ultimele două sezoane a jucat la Vitesse, în Olanda. Gael este un mare talent al Franţei, bifînd toate "naţionalele", cu excepţia celei mari.

La începutul acestui an, Gael s-a întors la Chelsea, iar şefii londonezi caută să îl împrumute din nou, întrucît Mourinho a anunţat că nu se va baza pe el. Petroliştii au auzit de oportunitate şi au demarat deja negocierile pentru împrumutul pe 6 luni.

Prezentare de gală
Pînă să-l rezolve pe Kakuta, prahovenii îl vor prezenta pe cel pe care-l aşteaptă de cîteva luni. Adrian Mutu va susţine astăzi, în primă fază, o conferinţă de presă la stadionul "Ilie Oană", de la ora 17:00, iar imediat după, "Briliantul" va merge pe gazon pentru a jongla cu mingea în faţa suporterilor din Ploieşti, exact cum se întîmplă la cluburile importante din Europa atunci cînd transferă staruri de clasă mondială.

Fanii sînt chemaţi pe stadion, începînd cu ora 17:00, pentru a-i face o primire grandioasă atacantului de 35 de ani. Importanţa evenimentului este reflectată şi de modul în care acesta va fi transmis în media, oficialii clubului vînzînd în exclusivitate dreptul de difuzare a prezentării celor de la Dolce Sport.

Venirea lui Mutu nu este sigura lovitură din acest mercato a ploieştenilor. Patronul Dan Capră a anunţat ieri că s-a înţeles şi cu Ianis Zicu, care va fi "lup galben" pînă în vara lui 2015! Acordul cu mijlocaşul de 30 de ani, care vine liber de contract, se va parafa zilele următoare.

4 milioane de euro este cota lui Kakuta, conform transfermarkt.de

500 de tricouri imprimate cu numele lui Mutu vor fi disponibile la prezentarea de azi

200 de lei va costa un tricou cu numele "Briliantului" pe spate

"Am avut o întîlnire cu Ianis, ne-am înţeles asupra datelor contractului, mai rămîn de semnat doar actele şi abia atunci vom putea spune că Zicu este jucătorul Petrolului. Înţelegerea din acest moment este pentru un an şi jumătate" (Dan Capră, patron Petrolul)

ALTE ŞTIRI DESPRE PETROLUL:

S-a supărat Digi
Decizia Petrolului de a ceda către DolceSport exclusivitatea pe evenimentul de prezentare al lui Mutu a trezit reacţia trustului RCS/RDS. Compania care deţine drepturile TV pentru Liga 1 a înaintat ieri un memoriu către LPF, solicitînd o întrevedere pentru lămurirea situaţiei. "Nu e vorba despre încălcarea contractului, ci de practică, fiindcă Petrolul n-a mai discutat cu nimeni în afară de Dolce cedarea drepturilor", au punctat surse din media. Dolce ar fi achitat circa 10.000 de euro pentru a prezenta exclusiv "ziua Mutu" de la Ploieşti.

Încă doi din vară
Ploieştenii sînt aproape de a mai semna doi jucători, aceştia urmînd să se alăture echipei din vară. Şefii clubului au negociat cu formaţia din liga a doua olandeză Fortuna Sittard pentru transferurile atacantului congolez Patrick N'Koyi, 24 de ani, şi al jucătorului de bandă stîngă olandez Gevaro Napomuceno, 21 de ani, potrivit stiridesport.ro. În cazul în care cele două cluburi se vor înţelege, jucătorii vor ajunge la Ploieşti la finalul campionatului.

"Hamza nu are ofertă"
Dan Capră a declarat că nu a primit nici o propunere de transfer pentru tunisianul Younes Hamza, 27 de ani. "Nu intenţionăm să ne despărţim de el decît atunci cînd îşi va manifesta intenţia de a pleca şi va avea o ofertă concretă şi avantajoasă. Hamza este unul dintre cei mai iubiţi jucători ai echipei de către publicul ploieştean, dar şi unul dintre preferaţii mei, apreciindu-i întotdeauna determinarea şi dorinţa de a marca la fiecare meci", a declarat finanţatorul.

Derby-uri în Cupă
Azi, de la ora 15:30, va avea loc tragerea la sorţi a semifinalelor Cupei României. În urne se află Petrolul, Steaua, Dinamo şi Astra şi orice variantă de împerechere este posibilă, în această fază a competiţiei neexistînd capi de serie. Indiferent de rezultate, vom avea parte de dueluri tari, în cursa pentru trofeu fiind implicate ultimele trei cîştigătoare. Semifinalele vor avea loc în sistem tur-retur şi se vor disputa pe datele de 26 martie şi 16 aprilie.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (83)
torque1981
torque1981  •  17 Ianuarie 2014, 11:56

Vise tata.......... Daca vine si asta jos palaria pentru managementul clubului nostru dar slabe sanse cu toate ca asa am zis si de Albin si uite ca a venit dar totusi Kakuta este pe val pe cand Albin a venit sa isi refaca statusul pe care il avea cand juca in Primera Division. Ma imbat pana la vara daca vine.................:)))))

dinamorro
dinamorro  •  14 Ianuarie 2014, 19:30

asta e scula .Deci nu vine in ro.

mplttev
mplttev  •  14 Ianuarie 2014, 15:34
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Gresit. Il cheama boier Moflea !

Vezi toate comentariile (83)
Comentează