INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RETRAGERE

Retragerea unui geniu » Arjen Robben și-a luat adio de la fotbal: „Corpul nu mi-a dat încrederea de care am nevoie”

Arjen Robben se retrage din fotbal / foto: Guliver/Getty Images
Arjen Robben se retrage din fotbal / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 15 iulie 2021 16:15 / Actualizat joi, 15 iulie 2021 16:58

Arjen Robben (37 de ani) a luat decizia de a pune capăt carierei. Aflat la Groningen, clubul unde a făcut primii pași în fotbal, olandezul încheie o aventură spectaculoasă, care a durat mai bine de 20 de ani.

  • Vicecampion mondial cu naționala Oranje în 2010, Arjen a cucerit Liga Campionilor în 2013 cu Bayern.

Legendarul Arjen Robben revenise pe terenul anul trecut, însă probleme fizice l-au oprit din a evolua prea mult pentru Groningen, clubul care îi întinsese o mână de ajutor pe ultima sută de metri a carierei. Olandezul și-a explicat decizia printr-o scrisoare elaborată, pe care fanii săi au parcurs-o cu emoție astăzi.

Arjen Robben se retrage din fotbal: „Decizia de a renunța e corectă și realistă”

Dragi prieteni din fotbal, Am decis să pun punct carierei mele active de fotbalist. Acum un an mi-am anunțat revenirea ca jucător al lui Groningen. M-am angajat în această aventură cu mare energie și entuziasm, dar m-am confruntat cu probleme fizice destul de repede. Ceea ce m-a împedicat să joc meciuri mult timp. Numărul de minute jucate a fost dezamăgitor, dar știam dinainte că acest lucru se poate întâmpla. 

Am dat totul pentru această provocare, dar nu a funcționat. Am avut tot sprijinul, în orice moment. Reacțiile calde și de susținere ale tuturor fanilor fotbalului, m-au atins și m-au bucurat foarte mult. Sunt recunoscător tuturor. După ultimul joc, mi-am luat timp pentru a analiza o viitoare decizie. 

Dar, corpul meu nu mi-a dat sentimentul și încrederea de care am nevoie. Așa că am decis să mă opresc. O decizie foarte dificilă. Inima fotbalistului a vrut să meargă mai departe. Însă decizia de a renunța este corectă și realistă. Aș dori să mulțumesc tuturor suporterilor și entuziaștilor fotbalului pentru tot sprijinul minunat. Le urez tuturor un sezon de fotbal minunat, pe stadioane pline! Și multă sănătate.
- Cu stimă, Arjen

Robben a evoluat, în cariera sa începută în 2000, la Groningen, PSV Eindhoven, Chelsea, Real Madrid și Bayern, iar în ultimul sezon la trupa bavareză a prins tot mai puține meciuri, din cauza deselor accidentări.

30 de trofeea câștigat Robben cu echipele de club, 20 doar la Bayern, între care 8 titluri și o Ligă

Robben, legendă la Bayern Munchen 

Mijlocașul olandez a înscris 98 de goluri în 198 de partide jucate în Bundesliga pentru Bayern, acesta câștigând șapte titluri de campion al Germaniei și un trofeu Champions League. Robben a fost transferat de Bayern în anul 2009 de la Real Madrid.

96 de selecțiiare Arjen Robben la naționala Olandei, pentru care a marcat 37 de goluri

VIDEO Imagini de excepție din cariera lui Arjen Robben

Citește și alte știri de actualitate:

Patru persoane acuzate de rasism față de jucătorii Angliei după finala EURO, arestate

Șantaj de 10 milioane de euro la Real Madrid! Atât a cerut un ziarist pe înregistrările ilegale cu Florentino Perez

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează