INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTER - FIORENTINA 1-4

Banchet viola » Tătărușanu e lider în Serie A, după recitalul echipei toscane la Milano

Articol de - Publicat marti, 29 septembrie 2015 00:00

Trupa lui Paulo Sousa a defilat pe ”Meazza”, marcînd 3 goluri într-o jumătate de repriză celei mai bune defensive. Eroul Kalinici, hat-trick, a mai scos un penalty și o eliminare

Liderul a murit, trăiască noul lider! Este chintesența epilogului nocturn al etapei a 6-a ce a produs rocada mare la șefie între Inter și Fiorentina, care duminică s-a cocoțat în vîrf prima oară după 17 ani! Și Viola a făcut-o în stil grande, cu o instrucție contra echipei cu punctaj maxim și cu cea mai ermetică apărare din Europa (egala lui Real). Un 4-1 halucinant doar pentru cine n-a văzut jocul.

Ziua groaznică a nerazzurrilor s-a simțit de la încălzire, cînd li s-a rupt golgeterul Jovetici. Practic, meciul a început de la 0-1 și a coincis cu startul recitalului lui Kalinici. Croatul adus de la Dnepr a profitat de stîngăcia lui Handanovici și a scos penaltyul bătut perfect de Ilicici (4).

Tot el a împins de pe linia porții mingea respinsă pe spate de goalkeeperul sloven, la șutul lui Ilicici (18). Era 0-3 după 23 de minute, letalul Nikola punctînd și după assistul lui Alonso. Neverosimil, dar adevărat! Apoi, ca lucrurile să fie lămurite, i-a provocat și eliminarea lui Miranda (31). Prestația atacantului amintind de Paolo Rossi la CM 1982 a fost încununată (76) după o superacțiune în doi cu același servant Ilicici, într-un moment în care Inter refuza să moară și spera într-o revenire miraculoasă.

6.069 de ziletrecuseră de cînd Fiorentina a fost ultima oară lider în Serie A, după etapa a 20-a a sezonului 1998-1999

96 de minutepentru un gol marcat este media lui Kalinici la Fiorentina. Croatul are 5 reușite în 7 partide în Serie A și EL

Tătărușanu distrat

Excelent în ultimele două meciuri, Tătărușanu a fost superficial duminică, gafînd la golul realizat de Icardi. "În prima repriză, i-a lipsit puțin să «fabrice» cel mai comic autogol. După pauză, a ieșit aiurea, deschizînd larg poarta", l-a criticat Corriere dello Sport, care i-a dat nota 5,5. Tuttosport a întărit: "Văzînd că Inter nu e în stare să șuteze la poartă, a încercat el să-i ofere ocazia de gol!".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează