INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Chelsea investigată pentru două transferuri fabuloase din era Roman Abramovich

Articol de - Publicat marti, 31 octombrie 2023 09:43 / Actualizat marti, 31 octombrie 2023 10:45

În 2013, la transferurile lui Willian și Samuel Eto'o, Chelsea ar făcut „plăți secrete” către anumite „entități rusești”, investigate acum de Premier League.

Cotidianul britanic The Times dezvăluie că Premier League investighează transferurile lui Willian și Samuel Eto'o la Chelsea. Ambele achiziții au fost făcute în 2013, pe vremea când guparea londoneză era patronată de Roman Abramovich.

Gigi Becali îi bate obrazul lui Victor Pițurcă: „Ar trebui să-i fie rușine!”
FCSB
Gigi Becali îi bate obrazul lui Victor Pițurcă: „Ar trebui să-i fie rușine!”

Roman Abramovich ar fi făcut „plăți secrete” către anumite „entități rusești”

Albaștrii i-au adus pe cei doi jucători de la Anzhi Makhachkala, iar anchetatorii analizează presupuse „plăți secrete efectuate către entități rusești”, pe lângă sumele de transfer achitate de Chelsea. 

Abramovich i-a vândut clubul lui Todd Boehly, anul trecut, într-o afacere cifată la 4,81 miliarde de euro, după ce guvernul britanic îl sancționase pe fostul proprietar în martie, ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia.

Respectivele „plăți secrete” ar fi fost semnalate de Boehly încă din timpul procesului de preluare, după cum se arată într-un comuniat oficial: „Aceste acuzații îl precedă pe actualul proprietar al clubului. 

Se referă la entități care ar fi fost controlate de fostul patron și nu au legătură cu nicio persoană care se află în prezent la club. Imediat după finalizarea achiziției, pe 30 mai 2022, clubul a raportat în mod proactiv aceste probleme tuturor autorităților de reglementare”.

Willian și Samuel Eto'o n-au avut nicio legătură cu „plățile secrete”

Willian a fost transferat de Chelsea în vara lui 2013, de la Anzhi Makhachkala, în schimbul a 34,3 de milioane de euro. Iar Samuel Eto'o, fost atacant al Barcelonei și al Interului, l-a urmat în aceeași fereastră de mercato, gratis, după ce a acceptat o reducere de salariu de 11,4 milioane de euro. Potrivit Daily Mail, niciunul dintre ei nu este suspectat de a fi avut vreo legătură cu respectivele „plăți secrete”.

Avalanșă de meme după ce Lionel Messi a primit Balonul de Aur 2023

În curând pe Disney - „Balonul de Aur, Furtul”
Ronaldo: Mă duc să-i spun lui Piers Morgan
+8 FOTO

Novak Djokovic, declarații de pe covorul roșu la gala „Balonului de Aur”: „În sfârșit! Acest trofeu nu trebuie ratat”

Lionel Messi nu a uitat de Maradona la gala Balonului de Aur: „Îl împart cu tine” » Ce a spus despre Haaland, Mbappe și Barcelona

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează