INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATE

Cifrele mai puţin cunoscute ale unui derby spectaculos! Chelsea - Arsenal 3-5

Tunarii au reuşit cel mai bun meci din acest sezon pe terenul rivalilor de la Chelsea!
Tunarii au reuşit cel mai bun meci din acest sezon pe terenul rivalilor de la Chelsea!

Articol de - Publicat sambata, 29 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 29 octombrie 2011 17:27

Arsenal s-a impus cu 5-3 derby-ul cu Chelsea, chiar pe Stamford Bridge! În spatele acestui rezultat se ascund, însă, şi cîteva cifre absolut fabuloase.

Arsenal nu a mai înscris cinci goluri pe Stamford Bridge din 1934! În acel an, tunarii se impuneau cu 5-2 pe terenul lui Chelsea.

Ultima oară cînd Chelsea a reuşit să marcheze mai mult de două goluri lui Arsenal pe teren propiu a fost în 1969.

Robin Van Persie este al patrulea fotbalist care reuşeşte să înscrie o triplă în poarta lui Chelsea. Precedenţii au fost: Dion Dublin, Kanu şi Patrick Berger.

Ultimul jucător al lui Arsenal care a marcat o triplă pe Stamford Bridge a fost Kanu. S-a întmplat în octombrie 1999.

John Terry a înscris cel de-al treilea gol împotriva lui Arsenal din cariera lui.

Chelsea a primit cel puţin un gol în fiecare meci din ultimele nouă etape din Premier League. Record negativ care nu a mai fost atins de acum 10 ani.

Derby-urile din Premier League au devenit o adevărată maşină de goluri. Rezultate din acest sezon care surprind: Manchester Utd - Arsenal 8-2, Manchester Utd - Manchester City 1-6, iar acum Chelsea - Arsenal 3-5!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (6)
alex91ro
alex91ro  •  30 Octombrie 2011, 14:26

de pe wiki: Football (Association football) See also: FIFA World Cup hat-tricks A hat-trick occurs in association football when a player scores three goals in a single game. In common with other official record-keeping rules, goals in a penalty shootout are excluded from the tally.[3] Players achieving hat-tricks are usually rewarded by being given the match ball to keep. The fastest time to score a hat-trick is 90 seconds, a record set by Tommy Ross playing for Ross County against Nairn County on November 28 1964. Eu nu vad ceea ce aberati voi in explicatia de mai sus, va cacati pe voi, a dat tripla nu hat trick taceti dracu din gura

mateiserban
mateiserban  •  29 Octombrie 2011, 22:20

la pauza chelsea avea 60 % posesie si un raport mai bun al suturilor la si pe poarta. nu stiu ce le-a zis wenger la pauza, dar fara sa faca vreo schimbare in ciuda parerilor unanime ca andre santos si djourou sunt depasiti (primul chiar reusind sa inscrie), arsenal a jucat mult mai bine si a terminat meciul cu 48% posesie in deplasre si suturi la/pe spatiul portii putin mai multe decat chelsea!!

veverita_catalin
veverita_catalin  •  29 Octombrie 2011, 21:22

Eu stiu ca in aceptiunea pur britanica un "hat-trick" este atunci cand un singur jucator al unei echipe reuseste sa inscrie trei goluri consecutive (fara ca vreun coechipier sau adversar sa inscrie vreun gol in acest rastimp), si acest lucru sa se petreaca INTR-O SINGURA REPRIZA, ORICARE AR FI EA !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează