INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Ciprian Tătărușanu pleacă de la AC Milan, dar rămâne în Serie A. Este la un pas să semneze cu Empoli

Ciprian Tătărușanu
Ciprian Tătărușanu

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2023 17:11 / Actualizat marti, 16 mai 2023 17:52

Milan se desparte după trei sezoane de portarul român de 37 de ani, care se află de mai multe luni în vizorul lui Empoli. Echipa toscană se bazează pe experiența lui Tătărușanu și are un acord verbal cu cel care îl poate înlocui pe Vicario.

În sezonul următor am putea avea mai mulți români la o a doua echipă din Serie A. După Genoa, cu Drăgușin, Pușcaș și Drăguș, care a obținut deja promovarea din Serie B, și la Empoli se conturează o nouă pereche. Dacă nu se va întoarce la Cagliari, de unde este împrumutat până la sfârșitul stagiunii, Răzvan Marin are mari șanse să fie coleg cu Ciprian Tătărușanu.

După Dan Petrescu, și Burcă pleacă de la CFR Cluj! » GSP oferă detalii despre transferul fundașului de națională
CFR Cluj
După Dan Petrescu, și Burcă pleacă de la CFR Cluj! » GSP oferă detalii despre transferul fundașului de națională

Agenția Calciomercato anunță că portarul român este la un pas să semneze un contract cu formația toscană, care caută un înlocuitor pentru Guglielmo Vicario, aflat pe picior de plecare. Empoli discută de mai multe luni cu goalkeeperul de 37 de ani și ar avea deja un acord verbal cu „Tătă", singura necunoscută fiind durata colaborării dintre părți.

Ciprian Tătărușanu n-a oferit siguranță

După trei sezoane la Milan, Tătărușanu termină angajamentul pe San Siro și echipa lui Pioli nu i-a oferit prelungirea. Pentru postul de rezervă a lui Maignan, căruia i-a ținut locul în lunile în care francezul a fost accidentat, campioana Italiei l-a ales deja pe Marco Sportiello, care vine și el la parametru zero de la Atalanta.

Tătărușanu a alternat evoluțiile bune cu altele mai puțin reușite, pe care fanii rossoneri și presa le-au taxat. „Multe goluri primite, și cu complicitatea lui, și puncte aruncate în vânt. Plus critici de multe ori grele adresate lui, uneori exagerate, alteori contrazise de apărătorii lui. Odată cu refacerea lui Maignan, Ciprian a trebuit să se reacomodeze cu banca de rezerve și acolo a rămas", scrie sursa citată.

Tot Sportiello i-a făcut vânt

Ultima echipă la care Tătărușanu a jucat titular a fost în Ligue 1 la Nantes (2017-2019), unde a ajuns prin transferul de la Fiorentina, unde pierduse postul de titular, tot în favoarea lui Sportiello, împrumutat atunci de Atalanta și plecat în 2018 la Frosinone. 

A făcut apoi tușa la Lyon, după care s-a transferat pentru 1 milion de euro la Milan. unde a apărat 37 de meciuri în trei sezoane. „Plecarea lui Vicario, dorit între alte echipe și de Bayern, îi deschide drumul lui Ciprian, iar președintele Corsi e gata să dea lovitura", încheie Calciomercato.

CITEȘTE ȘI ALTE ȘTIRI DIN FOTBALUL INTERNAȚIONAL: 

200 de milioane de euro pentru două transferuri! Arteta a decis pe cine vrea la Arsenal

Joacă tot Rudiger! Ancelotti îl păstrează pe neamț ca gardian la „bestia” Erling Haaland în returul de la Manchester

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează