INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN

Dezvăluire surprinzătoare făcută de Pep Guardiola: ”Urăsc tiki-taka!”

Articol de - Publicat marti, 05 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 04 august 2014 21:29

Antrenorul lui Bayern a făcut această dezvăluire în cartea ”Herr Pep”, ce va apărea în librării în septembrie


Pînă acum, în cariera de antrenor, Pep Guardiola a cîştigat cu tiki-taka 18 titluri: 14 cu Barcelona, 4 cu Bayern. Cu toate astea, se dezice de ea: "Urăsc tiki-taka!". Tocmai el, părintele acestui stil de joc bazat pe o posesie prelungită!

Antrenorul lui Bayern a făcut dezvăluirea-şoc în cartea "Herr Pep!", ce va apărea pe piaţă în septembrie, scrisă de jurnalistul Marti Perarnau. Explicaţia tehnicianului catalan: "Posesia balonului e doar o modalitate de a-ţi organiza jocul şi de a-l destabiliza pe al adversarului. Dacă nu ai măcar 15 pase consecutive e imposibil să faci bine tranziţia din apărare în atac. Imposibil!". Altfel spus, tiki-taka e un rău necesar.


10,7 milioane de euro cîştigă Pep Guardiola anual la Munchen

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
stiintza4ever
stiintza4ever  •  05 August 2014, 22:15
Postat de legend31 pe 05 August 2014, 19:52

ok..uita de IQ...inteligenti atunci, poftim..am folosit cuvantul de IQ cu acest sens, nu cu sensul lui obisnuit neaparat..si asta mi-o mentin..poti sa fii mare in sport si fara a fi inteligent :)..si prin inteligent nu inteleg doar a stii sa faci probleme de mate..un fotbalist mare poate sa faca totul din instinct de exemplu(Maradona, Garincha), asta nu e inteligenta

Eu zic trebuie sa fie si inteligenti. Vorbesc strict de fotbalistii de top. Gandeste-te ca sunt doar cateva sute in toata lumea. Sunt puricati de la A la Z de cluburi inainte sa fie cumparati, nimeni nu mai da bani doar pe flerul unor scouteri in ziua de azi. Deci dpm nu au cum sa nu fie inteligenti pt ca altfel ar merge o saptamana si dupa aia n-ar mai prinde primul 11. La marile cluburi se analizeaza totul la cm, la fractiune de secunda, sunt tacticieni cu strategii elaborate, eu cred ca nu poti sa mentii ritmul daca nu esti inteligent sa intelegi ce ti se cere. De-aia cred ca Maradona n-ar face fata azi pt ca talentul nu mai e indeajuns. El facea minuni pt ca avea f mult timp si spatiu.

wwerko80
wwerko80  •  05 August 2014, 22:01
Postat de legend31 pe 05 August 2014, 19:52

ok..uita de IQ...inteligenti atunci, poftim..am folosit cuvantul de IQ cu acest sens, nu cu sensul lui obisnuit neaparat..si asta mi-o mentin..poti sa fii mare in sport si fara a fi inteligent :)..si prin inteligent nu inteleg doar a stii sa faci probleme de mate..un fotbalist mare poate sa faca totul din instinct de exemplu(Maradona, Garincha), asta nu e inteligenta

Daca se face un IQ cu baza sportiva, Legendele (Ronaldinho, Mike Tyson/Ali, Michael Jordan,) ar iesii in top, in timp ce profesoru de mate din generala ar iesii retardat cu IQ 30 =)))

wwerko80
wwerko80  •  05 August 2014, 21:58
Postat de legend31 pe 05 August 2014, 17:08

Bro, Mourinho e un invingator, Cartu un spargator de banci de rezerve:)). PLus, fotbalul nu are nicio legatura cu arta, fotbalul nu are genii( sa fim seriosi, un fotbalist are un IQ destul de mic.cred ca i-ai auzit si tu pe Messi si Ronaldo vorbind,,abia leaga 2 cuvinte)..fotbalul e ca o lupta pe vremuri intre gladiatori stadionul fiind coloseumul..singurul motiv pentru care are atat de multi fani e ca are reguli usor de inteles si ca pe stadion te poti manifesta in voie..spre deosebire de tenis de exemplu

geniu nu inseamna neaparat sa stii matematica maxim =)) Poti sa fii un geniu in arta, in sport, in literatura, in matematica etc. Geniu inseamna practic sa fii excelent la o anumita profesie, de ex. messi si ronaldo sunt genii in fotbal dar nu la mate, in timp ce profesorii de la mate sunt genii dar nu in fotbal. E adevarat ca fotbalistii(sportivii in general) nu sunt buni la mate, literatura, bio etc. dar pe de alta parte nici profesorii nu pot sa dea goluri cum le da Zlatan, nu? Sau sa dea K.O.uri ca Ali sau Mike Tyson? Pe scurt, genii se gasesc in diferite categorii, nu trebuie neaparat sa ai IQ la Mensa peste 140.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează