INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Divorț în stil toscan » Fiorentina l-a dat afară pe Vicenzo Montella pentru "lipsă de respect”

Montella, 40 ani, ar putea să nu ia nici un ban ca despăgubire. Clubul consideră demiterea pentru
Montella, 40 ani, ar putea să nu ia nici un ban ca despăgubire. Clubul consideră demiterea pentru "cauză justă"

Articol de - Publicat miercuri, 10 iunie 2015 00:00

Ciprian Tătărușanu a rămas fără tehnicianul care l-a debutat în Serie A și care intenționa să continue pînă în 2017, dar fără a mai fi condiționat de suma de reziliere din contract.

Divorț cu scandal la Fiorentina. Frații Della Valle l-au concediat pe Vincenzo Montella, care mai avea contract pînă în 2017, justificînd decizia ca reacție la "dorința antrenorului de a se elibera de acordul semnat în 2013 întrucît acesta conținea o clauză în defavoarea sa, însă pe care o acceptase. Cu mare regret, trebuie să constatăm lipsa de încredere în a continua colaborarea".

Tonul dur al comunicatului a fost generat de alegerea lui Montella de a amîna cu o lună decizia în privința viitorului său.

"Aeroplanul" a solicitat din ianuarie eliminarea sumei de 5 milioane euro prevăzută pentru a putea pleca, probabila sa destinație fiind Milan. Conducerea Violei l-a refuzat, promițîndu-i că va elimina clauza la finele stagiunii următoare, și antrenorul a ratat ocazia de a-l înlocui pe Inzaghi, postul fiind deja adjudecat de Mihajlovici.

Probabil, noul tehnician toscan va fi portughezul Paulo Sousa, ce va semna pe un an, cu opțiune pentru al doilea, alternative fiind Donadoni sau Ventura.

Tătărușanu, sigur de post

Plecarea lui Montella nu-i periclitează situația lui Tătărușanu. Potrivit presei toscane, portarul român se află printre cei siguri că vor rămîne. Ciprian va redeveni titular după ce brazilianul Neto, care l-a ținut pe tușă în ultimele 3 luni, a terminat contractul și se va transfera liber.

"Ne așteptam la un comportament mai respectuos și mai puțin ambiguu al antrenorului față de tricou, tifosi și un club care i-a dat atîtea"
Comunicat oficial Fiorentina

3 locuri 4a ocupat Fiorentina în Serie A în cele trei sezoane cu Montella pe banca tehnică

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
jalabert
jalabert  •  10 Iunie 2015, 13:30

montella e liber si sampdoria l-a luat pe ziengua. *** *** de la sampdoria.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

buzucm
buzucm  •  10 Iunie 2015, 11:19

intre montella si fiorentina legaturile erau rupte inca din vara trecuta. montella cu buna stiinta a fortat mana patronilor sa-l demita. e posibil sa ajunga la as roma. acolo sunt niste ganduri legate de demiterea lui rudi garcia. sousa a iesit din calcule. donadoni sau ventura va fi noul antrenor. cel mai probabil donadoni fiindca la aceasta ora este liber de contract. pasionat de fotbal? cauta pe google blogul ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pirucul
pirucul  •  10 Iunie 2015, 10:06

au mai dat ei afara un antrenor acum vreo 15 ani care temina pe 3 pt ca " ei doreau sa castige campionatul" si anul urmator au terminat pe 6 iar de atunci nu prea au mai terminat in primele 3. astea sant porcarii italienesti , cand ai un antrenor care ti-a facut echipa tu il dai afara ca doar esti patron si tu stii mai bine. sa vedem la anul pe ce loc termina fiorentina.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează