INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Gary Lineker a câștigat lupta cu BBC » Se întoarce pe post și pe social media. Mesajul emoționant după revenire

Gary Lineker a câștigat lupta cu BBC. Foto: Imago Images
Gary Lineker a câștigat lupta cu BBC. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 13 martie 2023 14:33 / Actualizat luni, 13 martie 2023 19:19

Gary Lineker (62 de ani), cel mai bun crainic și analist britanic, va fi din nou prezentatorul Match of the Day la BBC începând de sâmbătă, după ce fusese suspendat temporar pentru că a comparat decizia anti-imigranți a guvernului cu Germania nazistă.

Gary Lineker, cel care nu tace niciodată când crede că are dreptate, a incendiat Guvernul britanic comparându-l cu Germania nazistă după ce autoritățile au anunțat că imigranții ce ajung ilegal pe Insulă, traversând Canalul Mânecii pe bărcile pneumatice, nu vor mai putea aplica pentru azil.

S-a stabilit programul play-off-ului și play-out-ului Ligii 2 » Cu cine joacă Dinamo și CSA Steaua în prima etapă + Când se joacă derby-ul
PLAY-OFF/ PLAY-OUT
S-a stabilit programul play-off-ului și play-out-ului Ligii 2 » Cu cine joacă Dinamo și CSA Steaua în prima etapă + Când se joacă derby-ul

BBC nu a cedat presiunii partidului de la putere pentru a-l concedia pe Gary Lineker

Directorul general BBC, Tim Davie, l-a suspendat temporar pe fostul mare fotbalist, crainicul-vedetă, plătit cu 1,5 milioane de euro anual, și tot ce înseamnă sport la postul public de televiziune și radio a căzut, pentru că prezentatorii, analiștii, invitații și reporterii au refuzat să mai lucreze. Tot ca semn de solidaritate, jucătorii și antrenorii din Premier n-au mai vrut să dea interviuri la BBC.

Deși reprezentanții Partidului Conservator (aflat la putere, cu Rishi Sunak prim-ministru) au făcut presiuni ca prezentatorul în vârstă de 62 de ani, din 1999 showman-ul emisiunii Match of the Day, să fie dat afară, Davie l-a rugat pe Lineker să se întoarcă

BBC nu-și putea permite să piardă un asemenea as, mai ales că aflase că BT Sport îi oferise un salariu de 4,5 milioane anual. Și, dacă l-ar fi concediat, ar fi trebuit să-i plătească multe milioane ca despăgubiri.

Gary Lineker, fără restricții pe social media

Astăzi, conflictul s-a dezamorsat. BBC a anunțat că Lineker va reveni la pupitrul MOTD de sâmbătă, 18 martie. „Gary este o parte importantă a BBC și știu ce înseamnă BBC pentru el. De-abia aștept să-l văd prezentând emisiunea în weekend”, a declarat Tim Davie. 

Acesta le-a cerut scuze telespectatorilor. Și, cel mai important, Lineker va putea folosi fără restricții social media. Are 8,8 milioane de followers pe Twitter.

Nu putea lipsi un tweet al lui Gary. „După câteva zile suprarealiste, sunt încântat că am găsit o cale de a naviga prin această furtună. Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul incredibil, în special colegilor de la BBC Sport, pentru remarcabila dovadă de solidaritate. Fotbalul este un joc de echipă, dar susținerea lor a fost copleșitoare”.

Gary Lineker: „Nu se pot compara cu fuga de teama războiului”

Lineker a mai transmis: „Prezint sport la BBC de aproape trei decenii și sunt extrem de mândru să lucrez la cea mai bună și corectă televiziune din lume. Sunt nerăbdător să fiu din nou în scaunul MOTD”.

Încă un gând, la final: „Oricât de grele au fost ultimele zile, pur și simplu nu se pot compara cu fuga de acasă de teama persecuției sau războiului pentru a te refugia într-o țară îndepărtată. E emoționant să vezi empatia voastră față de necazul lor”.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Enigma din vestiarul lui Arsenal: ce semnifică ceasul cu care s-au pozat jucătorii lui Mikel Arteta

Cine e „tricolorul” pe care Boloni n-a putut să-l ierte: „Nu are cei 7 ani de acasă”

Managerul lui Manchester United, furios după ce a pățit Casemiro: „Arbitrii vor intensitate, apoi dau afară jucătorii”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
brentford
brentford  •  14 Martie 2023, 10:55
Postat de adriann_ pe 13 Martie 2023, 21:21

Omule, Lineker n-a sustinut ca orice individ ajuns cu barca/pluta/colacul/camera de tractor samd in UK ar trebui sa fie tinut 20 de ani pe banii statului. El a scris (la el pe Twitter, nu e ca si cum ar fi folosit BBC drept platforma) ca politica de a le respinge TUTUROR celor veniti in felul asta cererile de azil cam miroase a extremism de dreapta de-ala adevarat. Poti sa zici ca n-are dreptate?

Salut! Bineinteles ca are dreptate,nu am negat asta. Comentariul meu a fost o paranteza in contextul imigrantilor,am explicat putin pentru a intelege si cei care citesc si mesteca tot ce li se serveste. Urmeaza alegeri in mai putin de 2 ani si conservatorii cam fac pe ei dupa ce au dat un mare chix cu Boris si Liz Truss,acum Rishi incearca sa dreaga busuiocul.

braveheartro
braveheartro  •  14 Martie 2023, 08:09
Postat de digitalmasacrer pe 13 Martie 2023, 18:00

Gary asta (si restul celor care incurajeaza si apara atacturile dirijate impotriva civilizatiei europene, din cauza carora marile capitale europene vestice au devenit in mare masura gropi de gunoi uman) ar trebui sa traiasca o zi printre respectivii imigranti. Si nu intr-o zona "aleasa", ci una reala, in care pentru ca e alb si / sau crestin poate fi descapatanat. Sa vedem apoi daca isi pastreaza opiniile. In alta ordine de idei: https://9gag.com/gag/ap91VrM

N-ai prea înțeles, nu despre opiniile lui Gary Lineker era vorba. Eu mă refeream la lecția de solidaritate dată de colegii lui de la BBC, inclusiv de către fotbaliștii din Premier, de la care ar trebui să învățăm și noi. Dar cu oameni ca tine clar rămânem la stadiul de Cocioc.

eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  14 Martie 2023, 05:59
Postat de adriann_ pe 13 Martie 2023, 15:02

BRAVO GARY!!! BRAVO!!! BRAVO!!! Reiau aici mesajul scris zilele trecute si pe care a trebuit sa-l postez DE TREI ORI pana sa fie publicat: "Ma baiatule, tu realizezi cat de penibil e sa ia ASEMENEA masuri un guvern englezesc condus de unu' Rishi Sunak, ai carui bunici emigrasera din India intr-o colonie englezeasca din Africa de Est (nici macar in UK)??? Rishi’s mother Usha was born to parents Sraksha and Raghubir Sain Berry in Tanganyika, a former British territory located in present-day Tanzania. Like his wife Usha, Yashvir was born to Punjab parents living in East Africa. He was born in Nairobi, Kenya in 1949, to Ramdas and Suhag Rani Sunak. Cam ce fel de om sa fii ca sa ai tu parintii de origine indiana dar nascuti in Africa in teritorii care azi sunt Tanzania si respectiv Kenya si sa faci asemenea politica de extrema dreapta de parca ai fi englez cu stra-stra-stra-stra-stra(stra) bunicii participanti la cruciade??? Pai Lineker a fost PREA BLAND, prea civilizat."

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează