INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Record de demiteri în acest sezon din Premier League + Antrenorii străinii au invadat Anglia

Brendan Rodgers (Leicester) și Graham Potter (Chelsea) și-au pierdut postul. Foto: Imago Images
Brendan Rodgers (Leicester) și Graham Potter (Chelsea) și-au pierdut postul. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 04 aprilie 2023 13:29 / Actualizat marti, 04 aprilie 2023 18:07

Plecarea lui Graham Potter de la Chelsea a dus la 13 numărul managerilor schimbați de 11 cluburi în acest sezon. Premier League domină la acest capitol Top 5 campionate ale Europei.

Cluburile din Premier League nu mai au răbdare cu managerii, pe care au început să-i schimbe tot mai des. Dovadă că în acest sezon au bătut recordul de demiteri sau demisii: 13 antrenori înlocuiți la zece echipe! Cel mai mult până acum fuseseră zece modificări de bancă tehnică, înregistrate în patru stagiuni, ultima oară în ediția 2021-2022. 

Duminică și-au pierdut postul Brendan Rodgers (Leicester) și Graham Potter (Chelsea). Iar primul pe lista concediaților este Scott Parker (Bournemouth), înlocuit după doar 4 etape și trei eșecuri, între care un 0-9 cu Liverpool, cu englezul Gary O'Neil, debutant, care în noiembrie a semnat pe un an și jumătate.

Fotbalistul din SuperLiga care l-a cucerit pe Gigi Becali: „E cea mai bună investiție!” » Câte șanse dă transferului
FCSB
Fotbalistul din SuperLiga care l-a cucerit pe Gigi Becali: „E cea mai bună investiție!” » Câte șanse dă transferului

Souhampton și Chelsea, la al treilea manager în actuala stagiune

Există două cluburi care au ajuns la al treilea manager în actuala stagiune, Souhampton și Chelsea, după cum există și o echipă la care antrenorul a cerut să plece

Graham Potter a părăsit-o pe Brighton, pentru a-i lua locul lui Thomas Tuchel la Chelsea, proprietarul Tony Bloom primind suma de 25 de milioane de euro de la londonezi, cât e clauza de reziliere a contractului.

4 cluburidin Premier League mai au pe bancă manageri englezi, restul mizând pe străini

Antrenorii spanioli sunt la putere în Premier League

Domină antrenorii spanioli, care în prezent sunt șapte în elita Albionului. De la Guardiola și Arteta, care se luptă pentru titlu în duelul City vs Arsenal, s-au adăugat pe parcurs Julen Lopetegui (Wolves) în locul lui Bruno Lage, Unai Emery (Aston Villa) în locul lui Steven Gerrard, Javi Gracia (Leeds) în locul lui Jesse March și Rubén Sellés (Southampton) în locul lui Nathan Jones, numit în noiembrie, după demiterea lui Ralph Hasenhüttl. 

Și la Chelsea a rămas interimar un catalan, Bruno Saltor, până la găsirea unei soluții pe termen lung. Și ar mai putea veni și Rafa Benitez la Leicester!

Tot o premieră pentru Premier este că se plasează înaintea celorlalte campionate din elita Europei la capitolul instabilității conducerii tehnice. Și mai interesant este că toate cele 4 campionate din spate au aceleași cifre, zece antrenori schimbați la 7 cluburi!

Schimbări de antrenori în elita Europei

CampionatÎnlocuiriEchipe
Premier League1311
Ligue 1107
Bundesliga107
LaLiga107
Serie A107

Citește și:

Ruptură în Franța » L'Équipe titrează: „Leo Messi pleacă de la PSG”

Borussia Dortmund a rezolvat primul transfer al verii după eșecul cu Bayern

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
VardyParty
VardyParty  •  04 Aprilie 2023, 14:24

Domină antrenorii spaniolii. Așa e.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează