INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  SUEDIA

Zlatan Ibrahimovic revine în echipa națională la 41 de ani și jumătate! Ce spune selecționerul despre legendarul atacant

Ibrahimovic se pregătește să intre din nou pe teren în tricoul Suediei // Foto: Getty Images
Ibrahimovic se pregătește să intre din nou pe teren în tricoul Suediei // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2023 17:56 / Actualizat joi, 23 martie 2023 11:33

Zlatan Ibrahimovici, 41 de ani, a fost convocat de selecționerul Janne Andersson pentru primele partide, cu Belgia și cu Azerbaidjan, din preliminariile Euro 2024.

La aproape 41 de ani și jumătate, atacantul suedez este considerat încă util la naționala scandibavă. Ibra s-a întors recent și la Milan, după problemele mari avute la genunchi, adunând 68 de minute din 3 partide în care a fost folosit de antrenorul Stefano Pioli. De fiecare dată, a apelat la el din calitate de rezervă, ultima oară în locul lui Giroud, la 1-1 cu Salernitana,

„Am renunțat la salariu, joc gratis. Vrei și casa mea?” » Declarația lui Zlatan Ibrahimovic a ajuns virală
AC MILAN - ATALANTA 2-0
„Am renunțat la salariu, joc gratis. Vrei și casa mea?” » Declarația lui Zlatan Ibrahimovic a ajuns virală

Selecționerul despre Zlatan: „Are personalitate și e lider în vestiar”

Nici la echipa reprezentativă nu ar intra titular, dar Andersson consideră că „dacă este sănătos și în formă, poate fi foarte util, grație personalității sale, motivării și capacității de a fi un lider respectat în vestiar. Am discutat constant cu el în perioada în care a fost accidentat. Acum este bine și își poate aduce contribuția pe teren. În ceea ce privește personalitatea și experiiența, Zlatan este un jucător unic”. 

Zlatan are 121 de selecții și 62 de goluri și n-a mai îmbrăcat tricoul galben-albastru din 29 martie 2022, de la un duel cu Polonia, 0-2 în deplasare, în play-off-ul pentru CM din Qatar. În trecutele preliminarii, Ibrahimovici a mai bifat doar alte două prezențe în națională, cu Georgia și Spania, ambele pierdute, doar în primul joc fiind integralist.

Îl întrece pe Dino Zoff

Dacă va juca într-una din partidele cu Belgia și cu Azerbaidjan, Ibra va fi cel mai bătrân fotbalist care dispută un meci din preliminariile CE, doborând recordul miticului portar italian Dino Zoff. Acesta a evoluat contra Suediei pe 29 mai 1983, la vârsta de 41 de ani, trei luni şi o zi, într-o grupă care avea să fie câştigată de naţionala României.

Adrian Mutu, întâmplare amuzantă cu Ibrahimovic: „Venise cineva la mine la ușă să facă poză cu Zlatan”

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Antrenorul care i-a umilit acasă în semifinala Mondialului din 2014, dorit de brazilieni ca selecționer!

Arbitrul acuzat de dinamoviști că le-a furat titlul din 2009 e revoltat de corupția de la Barcelona: „M-a indignat și enervat!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează