INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FINALISSIMA 2022

Regretul lui Messi: „E o mare nebunie că Italia nu va juca în Qatar! Ar fi fost favorită”

Leo Messi , Foto: Imago Images
Leo Messi , Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 31 mai 2022 12:59 / Actualizat marti, 31 mai 2022 15:36

Leo Messi (34 de ani) se confruntă în premieră cu Italia, în duelul campioanelor Europei și Amercii de Sud de pe Wembley. „Va fi un test solicitant, pentru un trofeu important, o repetiție în vederea Cupei Mondiale”.

  • Italia - Argentina se joacă miercuri, 1 iunie, de la ora 21:45, în Finalissima 2022. Partida va fi televizată pe Digi Sport 1

După 29 de ani, Cupa Campionilor destinată echipelor naționale, inspirată după modelul defunctei Cupe Intercontinentale, a fost scoasă de la naftalină de UEFA și CONMEBOL și rebotezată „Finalissima 2022”. Reginele celor două continente, Italia și Argentina, se înfruntă pe teren neutru, pe Wembley, într-o partidă care reprezintă o premieră pentru Messi. 

E întâia oară când este apt să evolueze contra squadrei azzurra, pe care și-ar fi dorit s-o vadă și la Cupa Mondială din Qatar, unde reprezentativa „pumelor” se numără între favorite.

Zidul rușinii: cei 53 de jucători și cei 5 antrenori care au îngropat-o pe Dinamo + 10 recorduri negative pentru istorie
DINAMO
Zidul rușinii: cei 53 de jucători și cei 5 antrenori care au îngropat-o pe Dinamo + 10 recorduri negative pentru istorie

Donnarumma l-a amenințat pe Messi: „O să vă distrugem!”

Căpitanul deținătoarei Copa America regretă absența trupei lui Mancini de la CM: „Este o nebunie că nu s-a calificat. Sigur ar fi fost una dintre candidatele la titlu și toți ar fi vrut să o evite la tragerea la sorți. Putea să câștige grupa, dar a avut și ghinion, episoadele nefavorabile făcând-o să rămână afară. De aceea e un test solicitant pentru noi, un meci oficial cu un trofeu important în joc, pe care fiecare îl țintește. Este un mare păcat, pentru ceea ce înseamnă în istoria Mondialelor, că va lipsi din Qatar tocmai campioana Europei. Le-am zis lui Verratti și lui Donnarumma că-mi pare rău”. 

Portarul și colegul de la PSG l-a amenințat însă pe Leo la unul din ultimele antrenamente de la Paris: „O să vă distrugem la Londra!”.

Dan Petrescu a cedat un titular din sezonul regulat în străinătate! Mutare de ultimă oră, câți bani primește campioana: „Avantajos pentru club și pentru jucător”
CFR CLUJ
Dan Petrescu a cedat un titular din sezonul regulat în străinătate! Mutare de ultimă oră, câți bani primește campioana: „Avantajos pentru club și pentru jucător”

Va fi ultimul Mondial pentru Messi?

Argentina e neînvinsă de aproape trei ani și speră să-și continue seria până la sfărșitul anului. 

„Amintirile de la Copa America sunt frumoase, după atâta suferință. Acum avem însă la orizont o nouă provocare. Nu știu dacă va fi ultimul meu Mondial, nu am luat o decizie. În fotbal lucrurile se schimbă de la o zi la alta. Depinde cum mă voi simți la 38 de ani, va fi greu să rezist la nivel înalt și deja lumea mă acuză uneori că nu alerg foarte mult. Cu sau fără mine, Argentina poate concura cu orice adversar și se va lupta pentru titlu în Qatar!”, a spus Leo Messi.

Se retrage Chielllini de la naționala Italiei

Italia se pregătește și ea pentru Liga Națiunilor, unde are de jucat „dubla” cu Germanua și meciurile cu Anglia și Ungaria, iar selecționerul Roberto Mancini nu are cel mai bun lot la dispoziție, lipsindu-i printre alții Immobile, Zaniolo, Chiesa și Kean. 

Va fi însă pe Wembley Chiellini, ce se retrage cu acest prilej de la națională, pregătindu-se de aventura în MLS. 

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Messi îi răspunde lui Lewandowski: „Asta e tot ce am zis, el poate să interpreteze cum vrea”

Un fost căpitan din Liga 1 e dorit cu insistență de Lyon

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează