INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

A venit decizia în procesul de fraudă fiscală și spălare de bani în care a fost investigat Lionel Messi

Leo Messi a fost achitat în procesul de spălare de bani și fraudă fiscală
Foto:GettyImages
Leo Messi a fost achitat în procesul de spălare de bani și fraudă fiscală Foto:GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 iulie 2021 09:42 / Actualizat sambata, 17 iulie 2021 11:01

Leo Messi a primit o veste excelentă. Argentinianul a aflat că a fost achitat, după scandalul în care a fost acuzat de fraudă fiscală.

Leo Messi a fost acuzat în 2019, alături de tatăl  său, de fraudă și spălare de bani la fundația pe care o deține.

Acesta a fost achitat, iar judecătoarea cazului, Maria Tardon, a subliniat că investigațiile care au avut loc în ultimii doi ani de zile nu au demonstrat nicio încălcare a legilor fiscale. Aceasta a declarat că a fost „o investigație complexă și epuizantă”, în care o activitate nelegală a acuzatului nu a putut fi demonstrată, anunță ElConfidencial.

Mai exact, nu apreciază că Fundația Leo Messi a fost un instrument folosit de acuzat pentru a redirecționa și ascunde fonduri pentru a evita plata impozitelor corespunzătoare și încorporarea lor în bunurile familiei, așa cum a susținut reclamantul, Federico Rettori, cel care susține că a lucrat în cadrul Fundației.

Autoritățile au lămurit situația lui Rettori: el nu a lucrat niciodată cu familia Messi, așa cum declarase.

Anchetarea lui Messi a durat mai bine de 2 ani

Ancheta a fost deschisă în 2019, când prin intermediul Social Team, al cărei președinte era Rettori, a fost prezentată Fundației Leo Messi o propunere de colaborare într-un proiect de combatere a mortalității infantile în Sierra Leone, care urma să conducă asociația pe o cale bună. Demersul nu a mai fost posibil, după ce Guvernul din Sierra Leone a stopat proiectele din țara sa din cauza epidemiei de Ebola, care, conform ordinului, a fost comunicată lui Rettori la 8 septembrie 2014. Acesta, însă, nu a informat Fundația Leo Messi despre situație.

Rettori primise deja o sută de mii de euro pentru a plăti proiectul în două donații. El adaugă că  a mai primit de la fundație o nouă donație de 50.000 de euro destinată proiectului deja inexistent în iunie 2015. 

Judecătorul amintește că reclamantul a declarat că a intentat un proces împotriva Fundației Leo Messi pentru a obține suma totală la care s-ar fi ridicat costul proiectului, dar că a renunțat la proces după ce a ajuns la un acord cu Fundația.

VIDEO | Cele mai frumoase goluri ale lui Messi în La Liga:

Cirește alte știri despre fotbalul internațional:

Nedelcearu se desparte de AEK » Merge la o echipă italiană!

Dennis Man și-a decis viitorul: „Sunt fericit cu alegerea mea, vreau performanță!”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (2)
bodystyle74
bodystyle74  •  17 Iulie 2021, 16:25

La cati bani a produs Messi pt Spania, ar trebui sa-i ridice statuie in fata Ministerului de Finante. Pai nu exista asiatic care viziteaza Barcelona sa nu-si cumpere cel putin un tricou, si asta de 15 ani.

dobrinibamus
dobrinibamus  •  17 Iulie 2021, 13:37

Fum fara foc ? Niciodata ... cu tot respectul pentru "piticu atomic" ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează