INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FOOTBALL LEAKS

Modrici, offshore cu numele fiului » Playmakerul croat ar fi folosit o societate din Luxemburg ca să fenteze plata impozitelor pentru banii din drepturile de imagine încasate la Real

Articol de - Publicat miercuri, 07 decembrie 2016 00:00

Cristiano Ronaldo și Jose Mourinho nu sunt singurii "galactici" care au driblat fiscul. Și Luka Modrici a apărut în serialul Football Leaks.

Potrivit El Mundo, publicație aflată în consorțiul European Investigative Collaborations, el s-a folosit de un "montaj financiar" ca să evite plata impozitelor în Spania pentru câștigurile obținute din contracte publicitare.

Soția conducea compania-paravan

În 2012, la mai puțin de patru luni de la mutarea la Madrid, Luka și-a cedat drepturile de imagine, după modelul arhicunoscut, unei societăți cu sediul în Luxemburg, condusă de soția sa, Vanja, și botezată după băiatul său, Ivano. Inginerie care l-a ajutat să achite doar 1% taxe, în loc de 51%!

Singur s-a dat de gol!

Modrici nu și-a trecut în declarația fiscală pe anii 2013 și 2014 niciun euro încasat din drepturi de imagine. Doar că, în declarația de patrimoniu, a recunoscut că e acționar la Ivano și la alte firme fantomă din Marele Ducat. În total, a trecut un capital de 14 milioane de euro. Practic, singur s-a dat de gol, alertând organele de control spaniole. Care, în ianuarie 2016, au și deschis o anchetă asupra internaționalului de 31 de ani, dar, potrivit El Mundo, fără a preciza concluziile acesteia.

Pepe și Coentrao, acuzați de fraudă

Alți doi jucători blancos apar în Football Leaks. Pepe și Coentrao sunt acuzați de evaziune fiscală. Potrivit "Expresso", portughezii reprezentați de același impresar Jorge Mendes ar fi sustras de la impozitarea în Spania mai mult de 7 milioane E din drepturile de imagine. Coentrao și-a dus banii la offshore-ul Rodinn din Panama, dar și-a plătit în Portugalia taxe de 853.000 E acum un an pe drepturile din 2011 (declarate la 3,5 milioane), după ce era vizat de o anchetă. Cu ajutorul Weltex (Insulele Virgine Britanice), Pepe a "mascat" 3,77 de milioane, drepturi din perioada 2009-2014.

Bazat pe documente Football Leaks obţinute de
revista germană Der Spiegel și oferite spre cercetare
către European Investigative Collaborations

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează