INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FOOTBALL LEAKS

Noul Balon de Aur riscă 6 ani de închisoare! Un oficial al Ministerului de Finanțe spaniol susține că lusitanul ar putea fi închis după ce a fraudat Fiscul șapte ani de zile!

Articol de - Publicat miercuri, 07 decembrie 2016 00:00

Sâmbătă, vestea că Ronaldo, starul lui Real, a făcut o fraudă colosală a șocat întreaga Europă.

60 de jurnaliști reuniți în consorțiul media European Investigative Collaborations, ce anchetaseră dosarul " Football Leaks", au dezvăluit bomba CR7 concomitent în toate colțurile continentului. Inclusiv în Gazeta Sporturilor.

"Va fi anchetat"

Zeci de milioane de euro câștigați din drepturile de imagine, bani pe care portughezul i-a ascuns în ultimii șapte ani de Fiscul spaniol într-un labirint de companii-paravan pe axa Irlanda - Insulele Virgine Britanice. Nu a declarat aceste sume uriașe. Și n-au fost taxate.

În aceeași zi, un secretar de stat în Ministerul Finanțelor de la Madrid a confirmat la postul de radio Cadena Cope că "informațiile deținute de noi coincid cu ce a publicat presa". Iar Jose Enrique Fernandez de Moya a anunțat: "Ronaldo va fi anchetat".

Dacă recunoaște și plătește, reducere cu 2 ani a pedepsei
Ieri, cotidianul catalan Mundo Deportivo a lansat știrea că luni, 12 decembrie, Cristiano Ronaldo va primi Balonul de Aur oferit de revista France Football. Era de așteptat. Câștigător Champions League cu echipa de club, campion european cu "naționala" Portugaliei, lusitanul este cel mai bun fotbalist al anului.

În aceeași zi, alt oficial din Ministerul de Finanțe a avertizat: "Dacă toate aceste informații vor fi dovedite, ar fi un delict fiscal foarte grav. Pedeapsa minimă este de 2 ani de închisoare pentru fiecare an în care s-au găsit nereguli". Jose Maria Mollinedo, secretar general GESTHA, sindicatul angajaților din Ministerul Finanțelor, a încheiat:

"Dacă investigația e deschisă pe trei ani, va lua minimum 6 ani de închisoare. Dacă recunoaște și plătește frauda cu două luni înaintea începerii anchetei penale, atunci poate obține o reducere a pedepsei cu doi ani"

150.000.000 €a ascuns Ronaldo de ochii Fiscului spaniol (2009 și 2016)

4 Baloane de Aurva avea Cristiano Ronaldo în carieră: 2008, 2013, 2014 și 2016

Bazat pe documente Football Leaks obținute de revista germană Der Spiegel și oferite spre cercetare către European Investigative Collaboration

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează