INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CSA STEAUA- DINAMO

EXCLUSIV//VIDEO Ovidiu Burcă le taie entuziasmul steliștilor: „Mi-e greu să cred că vor promova din acest an” » Ce spune despre derby

Foto: Ovidiu Burcă
Foto: Ovidiu Burcă

Articol de , - Publicat joi, 13 aprilie 2023 22:30 / Actualizat vineri, 14 aprilie 2023 10:42

Derby-ul dintre CSA Steaua și Dinamo are o miză suplimentară pentru roș-albaștri, după ce Vasile Dîncu a venit cu un proiect de lege care să le asigure promovarea militarilor. Dacă la începutul săptămânii partida se anunța una de orgolii, acum topoarele se ascut de ambele tabere.

Într-un răspuns primit de la FRF și o consultare cu expertul politic Sebastian Zachmann GSP a aflat că CSA Steaua ar putea promova din acest sezon dacă proiectul de lege este aprobat.

Înaintea confruntării cu cei de la CSA Steaua, Ovidiu Burcă a precizat pentru GSP care sunt șansele ca formația militarilor să promoveze și dacă acest fapt îi încurcă în vreun fel pe „câinii roșii”.

Ce știe în plus Pițurcă? Reacție misterioasă în direct: „Veți vedea, Steaua nu va aparține în totalitate de Ministerul Apărării! Nu domnul Talpan decide ce se va întâmpla cu echipa!”
STEAUA BUCUREȘTI
Ce știe în plus Pițurcă? Reacție misterioasă în direct: „Veți vedea, Steaua nu va aparține în totalitate de Ministerul Apărării! Nu domnul Talpan decide ce se va întâmpla cu echipa!”

VIDEO. Ovidiu Burcă: „Mi-e greu să cred că vor promova în acest an”

- Domnule Burcă, cum vi se pare vestea că CSA Steaua ar putea avea drept de promovare, chiar și din acest sezon? 
-Sincer mi-e greu să cred că din acest sezon vor reuși asta. Aici n-am nimic cu ei (n.r. - CSA Steaua) și îmi doresc ca competitorii noștri să fie puternici pentru că asta ne-ar face pe noi și mai buni. Din experiența mea administrativă, nu cred că Steaua va promova în acest an.

- Vi se pare că acest proiect de lege venit peste noapte poate fi considerat un abuz? 
- Există varianta ca într-un timp foarte scurt legea să treacă și echipa să aibă acest drept. Mă repet, mi-e greu să cred că pot promova din acest an. Nu știu dacă poate fi considerată un abuz pentru că mi-e foarte greu să judec aceste aspecte. E drept că în ultimii ani s-au întâmplat lucruri la care nu ne-am fi gândit.

- Cât de mult v-ar încurca la promovare, în cazul în care va trece legea și CSA Steaua ar avea dreptul la promovare? 
- Surprinzător, pe noi nu ne-ar încurca. Mă uitam săptămânile trecute la Daniel Oprița la interviurile pe care le dădea. Îi este foarte greu să motiveze o echipă, care nu avea drept de promovare. Când vine vorba de jocurile Steaua - Dinamo, lucrurile stau altfel. Eu din acest motiv am spus că nu este corect ca formațiile care nu au drept la promovare să fie în play-off.

- Cum priviți jocul cu CSA Steaua? 
- Poate fi considerat un derby sau cele cu FCSB se încadrează mai mult aici? Pe oricare dintre cele două le-am întâlni consider că este un derby. M-am uitat și meciul trecut al celor de la CSA și am văzut pe Ghencea multe legende ale clubului. Mă aștept la un derby, chiar și la nivelul ligii a 2-a.

VIDEO: Ovidiu Burcă: „Vor fi mai mulți dinamoviști”

- V-au deranjat reacțiile negative care vin dinspre Steaua? Adi Popa a avut o declarație acidă la adresa dumneavoastră când a spus că-i considerați pe cei de FCSB ca fiind Steaua. 
- Pe Adi îl respect foarte mult ca om și ca jucător. A fost o declarație scoasă din context și el a avut o anumită reacție. Nu e problema mea să spun care Steaua este cea adevărată. Există un proces în acest caz și vreau să stau departe. Eu am afirmat doar că am văzut o continuitate sportivă în ceea ce privește FCSB-ul. Dacă vă uitați pe site-urile de la UEFA, coeficientul este la ei. În rest nu vreau să creez polemici. 

- Vedeți cumva mai mulți dinamoviști în Ghencea?
- Din ce știu, cele 5000 de bilete ale noastre au fost epuizate. Știu foarte multe cunoștințe care și-au luat bilete la tribuna a II-a și prin alte zone. Nu știu dacă vom fi un număr mai mare sau mai mic. Ce cred eu este că mai mulți dinamoviști vor fi dispersați pe întreg stadionul.

Le respect proiectul celor de la CSA Steaua de a reveni în Liga 1. Îi las deoparte pe cei din afara fotbalului să creeze polemici. În rest între noi și cei de la CSA ar trebui să existe fair-play.

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Indiferent că întâlnim Steaua sau Unirea Dej luptă pentru cele 3 puncte. Nu contează adversarul, pregătirea este la fel de minuțioasă pentru oricine. În schimb la ce se întâmplă în mediul online între Steaua și Dinamo, e greu să rămâi impasibil.

Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

Citește și alte știri:

Verdict la Comisia de Recurs » Decizia luată în procesul în care Sergiu Hanca și Ionuț Vînă au cerut 7,5 milioane de euro de la CSU Craiova

Golgeterul echipei din Superligă, EXCLUS din lot după o bătaie în toată regula la antrenament! GSP are prima reacție: „L-am găsit căzut, praf! Nu-l veți mai vedea!”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (5)
d.veselu
d.veselu  •  14 Aprilie 2023, 12:51
Postat de d.veselu pe 14 Aprilie 2023, 08:06

"Ce cred eu este că mai mulți dinamoviști vor fi disperați pe întreg stadionul." Chiar așa a zis Burcă? A zis că vor fi "disperați" dinamoviștii? Sau e o greșeală de tastare comisă de vreun 'disperat' dintre ăștia dispersați prin toată redacția?

'Actualizat vineri, 14 aprilie 2023 10:42' . Ați corectat. Bravo. Acum rămâne să vedem cât de 'disperați' vor fi dinamoviștii ăia dispersați pe Ghencea. :-))) Sper că nu la fel cum au fost pe Arena Națională ... la meciul din sezonul regulat. :-(((.

d.veselu
d.veselu  •  14 Aprilie 2023, 08:06

"Ce cred eu este că mai mulți dinamoviști vor fi disperați pe întreg stadionul." Chiar așa a zis Burcă? A zis că vor fi "disperați" dinamoviștii? Sau e o greșeală de tastare comisă de vreun 'disperat' dintre ăștia dispersați prin toată redacția?

catalin.palcu
catalin.palcu  •  14 Aprilie 2023, 07:32

'Interesanta' coincidenta. Inaintea meciului cu Dinamo se intampla toate. Dintr-o data Dancu baga un proiect de lege la urgenta pt a facilita promovarea Stelei. De ce nu l-a bagat acum un an sau doi ca el e in parlament de ani de zile, iar problema Stelei nu e noua. Apoi Federatia cu pozitiile ei duplicitare, care nu zice clar nici da, nici ba

Vezi toate comentariile (5)
Comentează