INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Pep Guardiola, după anunțul lui Xavi că va pleca de la Barcelona: „Este de o mie de ori mai greu acolo”

Pep Guardiola și Xavi, foto: Imago Images
Pep Guardiola și Xavi, foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 17:02 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 18:01

Pep Guardiola (53 de ani) a susținut astăzi conferința de presă premergătoare partidei lui City cu Burnley, din etapa 22 a Premier League și a fost întrebat, inevitabil, de situația lui Xavi (44 de ani), antrenorul Barcelonei, care și-a anunțat plecarea la finalul sezonului după eșecul din campionat cu Villarreal.

Guardiola, antrenorul care a scris istorie la Barcelona, este în asentimentul lui Xavi, fostul său elev. El a explicat faptul că presiunea cu care se confruntă antrenorii la Barcelona este mai mare decât la orice echipă din lume.

Cluburile din Superligă intră în alertă: se schimbă contractul de drepturi TV! » Noua împărțire a banilor discutată în birourile LPF: „Domnul Șucu își dorește foarte mult”
DREPTURI TV
Cluburile din Superligă intră în alertă: se schimbă contractul de drepturi TV! » Noua împărțire a banilor discutată în birourile LPF: „Domnul Șucu își dorește foarte mult”

Guardiola e convins: „Cea mai mare presiune e la Barcelona”

Guardiola, care a antrenat atât în Spania, cât și în Anglia, este de părere că este mult mai greu să o antrenezi pe Barcelona față de orice altă echipă din lume.

„Nu putem compara presiunea din Anglia cu cea din Spania, din experiența mea. Este de o mie de ori mai greu acolo... șase conferințe de presă pe săptămână, multe meciuri. Presiunea pe care o simți la Barcelona nu este comparabilă cu presiunea de la orice altă echipă din întreaga lume”, a declarat Pep Guardiola, citat de Marca.

Pep Guardiola, 52 de ani, e din 2016 la Manchester City. Clubul la care a rămas cel mai mult ca antrenor și unde a câștigat cele mai multe trofee. 15, reușind un „hattrick" de legendă Premier-Cupa Angliei-Champions League, doar al doilea în istoria fotbalului britanic, după Manchester United, în 1998-1999, cu Sir Alex Ferguson manager.

În Premier League, Manchester City e pe locul 2, la cinci puncte de liderul Liverpool. În Champions League e calificată deja în „optimi", lider în grupa G cu maximum de puncte (15 în 5 partide).

Pep Guardiola a câștigat trei titluri consecutive în La Liga și două trofee Champions League cu Barcelona

Guardiola a adus 14 trofee în vitrina Barcelonei în perioada 2008-2012, printre care: La Liga de trei ori (2008/2009, 2009/2010, 2010/2011), Cupa Regelui de două ori (2008/2009 și 2011/2012), Supercupa Spaniei de trei ori (2009, 2010, 2011) și de câte două ori Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor, în 2009 și 2011.

Citește și alte știri:

Discurs-manifest al lui Scaloni, selecționerul campioanei mondiale: „E un mesaj pentru viitorul fotbalului! Pierdem toată frumusețea”

Când s-a decis Xavi să plece și acuzațiile aduse clubului: „Munca mea n-a fost suficient apreciată. Nu mi-au cumpărat nimic!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează