INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Planul FARAONIC pus la cale în Arabia Saudită: „50 de jucători din Top 5 Europa vin aici" + Primul Mondial organizat pe 3 continente, cu o țară europeană!

Cristiano Ronaldo joacă în Arabia Saudită, foto: Imago
Cristiano Ronaldo joacă în Arabia Saudită, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 14 aprilie 2023 10:48 / Actualizat vineri, 14 aprilie 2023 10:48

Însuși prințul moștenitor Mohammed bin Salman se implică pentru a transforma fotbalul într-o campanie de promovare a Arabiei Saudite. MBS încearcă să atragă cei mai buni jucători din fotbalul european.

După ce Al-Nassr l-a transferat pe Cristiano Ronaldo, bomba mercato în ianuarie, portughezul fiind plătit cu 200 de milioane de euro anual, au apărut speculațiile legate de atragerea lui Lionel Messi spre Al-Hilal, cu un salariu-mamut, mai mare decât al lui CR7: 400 de milioane pe sezon! 

Și, după Messi, s-a vorbit despre oferta pentru Jose Mourinho. Mari jucători și antrenori din fotbalul mondial s-ar putea îndrepta în curând spre Arabia Saudită.

Amenda COLOSALĂ primită de Sadio Mane de la Bayern! Cea mai mare dată vreodată de campioana Germaniei
BAYERN
Amenda COLOSALĂ primită de Sadio Mane de la Bayern! Cea mai mare dată vreodată de campioana Germaniei

Proiect incredibil: primul Campionat Mondial organizat pe trei continente!

Nu e o glumă. Acesta este planul autorităților saudite. Însuși prințul moștenitor Mohammed bin Salman, cel care conduce regatul la Riad, controversat în lumea întreagă pentru încălcarea drepturilor omului, se implică în acest proiect. Vrea să transforme și să folosească fotbalul local într-o campanie nemaivăzută de promovare.

În decembrie, Arabia Saudită va găzdui Mondialul Cluburilor. Și va candida la organizarea Campionatului Mondial din 2030, propunând ideea primului turneu final disputat pe trei continente: Europa-Asia-Africa. Alături, vor fi Grecia și Egiptul!

Saudiții vor să aducă mai ales jucători aflați la final de contract în Europa

Și nu e tot. Potrivit ESPN, liderii sportului de la Riad au în spate sprijinul guvernului pentru a aduce în vară nu mai puțin de 50 de jucători din principalele cinci ligi ale Europei (Anglia-Spania-Italia-Germania-Franța).

Saudiții vor să profite de probleme financiare ale cluburilor continentale și să tenteze cu salarii uriașe mai ales fotbaliștii aflați la final de contract.

Lionel Messi este cel mai bun exemplu. Pe 30 iunie i se încheie acordul cu Paris Saint-Germain, argentinianul nu a prelungit și încă nu știe ce va alege. Și Al-Hilal a lansat „planul Messi”. Transferul lui, alături de Ronaldo, ar avea un impact extraordinar pentru fotbalul saudit. Pentru Arabia Saudită.

100de milioane de euro a fost propunerea pe doi ani făcută de saudiți lui Jose Mourinho (AS Roma), care ar putea alege între națională, Al-Nassr și Al-Hilal

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

PAOK, al doilea an la rând în finala Cupei Greciei » Incidente la returul semifinalei: Răzvan Lucescu în mijlocul evenimentelor!

Antrenorul lui Dennis Man, după ce nu l-a mai titularizat în ultimele trei meciuri: „Am mare încredere în el, speră să poată face ceva diferit”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (6)
Neacsumihaisorin201989
Neacsumihaisorin201989  •  14 Aprilie 2023, 14:09
Postat de valentindragobete pe 14 Aprilie 2023, 13:15

"... prințul moștenitor Mohammed bin Salman, cel care conduce regatul la Riad, controversat în lumea întreagă pentru încălcarea drepturilor omului" i-auzi, cine a spus? Americanii, ah, din cauză de petrol? Da' când Salman, ăsta, dansa după cum i se canta era bun, nu ?!

era ..."ze best".In orice caz, daca le umple conturile astora de la uefa si fifa se face CM doar in arabia ;)

valentindragobete
valentindragobete  •  14 Aprilie 2023, 13:15

"... prințul moștenitor Mohammed bin Salman, cel care conduce regatul la Riad, controversat în lumea întreagă pentru încălcarea drepturilor omului" i-auzi, cine a spus? Americanii, ah, din cauză de petrol? Da' când Salman, ăsta, dansa după cum i se canta era bun, nu ?!

VanBasten
VanBasten  •  14 Aprilie 2023, 12:51
Postat de shadowalpha pe 14 Aprilie 2023, 11:40

+ Florinel 'Mbape' + Andrei Vlad 'Messi'

Face Gigi un pachet promotional: toti trei la pret de doi. Decat 70 milioane de euro. Intr-o singura transa.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează