INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCANDAL

Caz nou de rasism la meciul Polonia - Anglia! Reacția federației poloneze

Polonia - Anglia, 1-1-
Foto: Imago
Polonia - Anglia, 1-1- Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 09 septembrie 2021 21:55 / Actualizat joi, 09 septembrie 2021 22:03

Finalul meciului dintre Polonia și Anglia, din preliminariile Campionatului Mondial din 2022, încheiat cu scorul de 1-1, a fost marcat de un nou scandal de rasism.

În finalul primei reprize de la Varșovia, Kamil Glik, fundașul Poloniei, l-a apucat de gât pe Kyle Walker, iar colegii englezului au reacționat imediat. 

În timpul pauzei, Federația Engleză a făcut o sesizare la FIFA pentru a investiga cele întâmplate, acuzând o posibilă tentă de rasism, a anunțat purtătorul de câvant al naționalei Poloniei.

Federația poloneză se apară după posibilul scandal rasist

Federația din Polonia neagă existența unui moment rasial în timpul conflictului dintre fundașul central al Poloniei, Kamil Glik, și fundașul Angliei, Kyle Walker.

„Am vorbit cu jucătorii noștri și ei neagă în totalitate că a existat vreun moment rasism. A fost un incident normal de fotbal, tensiunile erau la cote înalte. 

Au existat unele împingeri între Glik și Walker la o lovitură liberă, a fost o multă tensiune, dar nu a existat rasism. Am avut câteva discuții cu al patrulea oficial despre acest lucru la pauză și mi-a spus că nu există urmă de rasism”, a explicat purtătorul de câvant al Poloniei, Jakub Kwiatowski, potrivit SkySports.

Mesaje rasiste după ce Anglia a ratat câștigarea EURO 2020

Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka, fotbaliști de culoare, au ratat la loviturile de departajare, iar cei trei au fost victimele rasismului. 

Pe lângă injurii, pe contul de Instagram, Saka a primit mai multe mesaje rasiste de la fani. Aceștia nu l-au iertat pentru ratare și i-au lăsat comentarii cu emoticoane cu maimuțe și banane.

Federația Engleză condamnă formele de discriminare și este îngrozită de rasismul din online, care i-a vizat pe undii dintre jucătorii noștri. Cine se află în spatele acestui comportament dezgustător nu este binevenit să urmărească naționala. Îi vom sprijini pe jucătorii afectai și vrem cele mai dure pedepse posibile pentru responsabili. 
– comunicat FA, după incidentele de la EURO 

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Sergio Ramos trebuie să mai aștepte pentru debutul la PSG! Anunțul făcut de parizieni

Moment superb în Islanda - Germania » Kai Havertz a refuzat să marcheze! Totul pentru cel mai bun prieten

Citește și:

Acord la Londra! Barcelona va avea un nou antrenor » Contract pe două sezoane
Campionate
Acord la Londra! Barcelona va avea un nou antrenor » Contract pe două sezoane
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională
Superliga
Iată primul transfer al lui Dan Petrescu! CFR Cluj s-a înțeles cu un fotbalist de națională
Este oficial! Se introduce cartonașul roz în fotbal » Va fi folosit în premieră la Copa America
Campionate
Este oficial! Se introduce cartonașul roz în fotbal » Va fi folosit în premieră la Copa America

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (5)
2077264048956080
Vilcea Nicolae  •  10 Septembrie 2021, 16:59

Daca era invers...negrul îl lua de git pe alb era un posibil act de rasism????????? Normal că nu!!! Ești negru...faci tot ce vrei! Ești alb ...n ai voie să ieși din casă că....ii deranjezi pe negri cu prezenta ta pe strada! Lumea asta cu politicul corect...rasism...etc nu duce la autodistrugere

buuuuuuuu
buuuuuuuu  •  10 Septembrie 2021, 12:46

In articol scrie clar" posibil caz de rasism" dar titlul este Caz nou de rasism. Apropo, gsp mai lasati-ne cu rasismul asta. De cate ori este in centru o persoana diversa alba voi repede rasism

ucluj2011
ucluj2011  •  10 Septembrie 2021, 10:40

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează