INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INVESTIȚIE

Fondul de investiții care administrează PSG va investi la un club din Portugalia

Qatar Sports Investments a cumpărat 21,67 % din acțiunile clubului portughez Braga.
FOTO: Imago Images
Qatar Sports Investments a cumpărat 21,67 % din acțiunile clubului portughez Braga. FOTO: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 10 octombrie 2022 14:26 / Actualizat luni, 10 octombrie 2022 15:17

Qatar Sports Investments, fondul de investiții care administrează Paris Saint-Germain, formație care a cucerit 10 titluri de campioană în Ligue 1, 8 dintre ele de la cumpărarea clubului de către afaceriștii din Golf, a cumpărat acțiuni în cadrul altui club de fotbal. 

Șeicii au anunțat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că au cumpărat 21,67% din acțiunile clubului portughez Sporting Braga. 

FCSB ar putea fi izgonită de pe Arena Națională pe final de an » Ce meciuri ar trebui să dispute pe alt stadion și care este motivul
FCSB
FCSB ar putea fi izgonită de pe Arena Națională pe final de an » Ce meciuri ar trebui să dispute pe alt stadion și care este motivul

Comunicat: „Qatar Sports Investments a cumpărat o parte din acțiunile clubului Sporting Braga”

Qatarezii au anunțat oficial achiziționarea de acțiuni în cadrul clubului lusitan:

Qatar Sports Investments, fondul de investiții aflat în spatele mai multor branduri sportive și afaceri renumite în întreaga lume, a ajuns la un acord în ceea ce privește achiziționarea a 21,67 % din acțiunile clubului Sporting Clube de Braga, unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din Portugalia. Întreaga afacere a fost prezentată deja Comisiei Portugheze pentru Piața Valorilor Mobiliare, urmând ca aceasta să fie terminată în următoarele câteva luni.

-comunicat Qatar Sports Investments

Nasser Al-Khelaifi: „Braga este un club exemplar de fotbal din Portugalia, cu istorie și o ambiție enormă”

Nasser Al-Khelaifi (48 de ani), președintele Qatar Sports Investments și al clubului francez Paris Saint-Germain, a declarat că fondul de investiții pe care îl conduce este mândru să investească la un club de fotbal de tradiție, așa cum este Braga:

„Qatar Sports Investments este mândru să investească în afaceri și în branduri de sport renumite în toată lumea, permițându-le acestora să își atingă potențialul maxim. Portugalia este o țară înnebunită după fotbal, care are unii dintre cei mai pasionați fani și unul dintre cele mai bune sisteme de copii și juniori din lume. Braga este un club exemplar din Portugalia, cu o mândră istorie, o ambiție enormă și o dorință de a excela atât pe teren, cât și în afara lui, a declarat Nasser Al-Khelaifi.

Antonio Salvador, președintele SC Braga: „Este o zi importantă pentru clubul nostru”

Antonio Salvador (51 de ani), președintele clubului iberic, a precizat că preluarea unui număr de acțiuni de fondul de investiții reprezintă un lucru important pentru clubul pe care îl reprezintă: 

„Clubul Braga este încântat să ureze bun venit fondului de investiții Qatar Sports Investments în calitate de acționar în cadrul clubului nostru. Suntem de părere că este acționarul perfect, care ne va ajuta să ne accelerăm extinderea și creșterea ca și club, ajutându-ne astfel să ne îndeplinim potențialul.

Experiența extraordinară a Qatar Sports Investments, expertiza sa globală, rezultatele excelente obținute în domeniul sportului și al afacerilor, ne vor ajuta să ne îndeplinim planurile ambițioase. Este o zi importantă pentru clubul nostru, pentru orașul nostru, pentru fanii noștri și abia așteptăm să avem succes aici, la Braga!”, a punctat Antonio Salvador.

VIDEO. REZUMAT: FC Porto-SC Braga 3-2

Citește și alte articole:

„FRF să găsească soluții înainte de meciul contra Kosovo” » Theodor Meleșcanu propune ca România să nu se prezinte la duelul din preliminarii + Ce ar risca Federația

Portarul care i-a adus Liga Campionilor lui Liverpool nu menajează pe nimeni: „Messi e nepoliticos, provocator și antipatic! Cristiano este egocentric, iar Raul foarte arogant”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează