INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SAMPDORIA - NAPOLI 0-2

GALERIE FOTO Un stadion în lacrimi pentru idolul Gianluca Vialli » 10 imagini emoționante înainte de Sampdoria - Napoli

Imagini emoționante la Sampdoria - Napoli / foto: Guliver/Getty Images +10   FOTO
Imagini emoționante la Sampdoria - Napoli / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 ianuarie 2023 19:33 / Actualizat duminica, 08 ianuarie 2023 22:45

Partida dintre Sampdoria și Napoli 0-2, contând pentru etapa a 17-a din Serie A, a debutat cu scene copleșitoare: fotbaliștii, oficialii și zeci de mii de fani au ținut un moment de reculegere în memoria lui Gianluca Vialli, fost jucător la „Doria” între 1984 și 1992, decedat vineri, la 58 de ani

Într-o seară mohorâtă, pe o ploaie mocănească, fanii Sampdoriei au umplut până la refuz stadionul de 36.000 de locuri pentru a-i aduce un ultim omagiu unuia dintre idolii lor, magnificul Gianluca Vialli. 

Un stadion în lacrimi pentru idolul Gianluca Vialli 

Pe bancă, oficialii au afișat tricouri ale lui Vialli și Sinișa Mihajlovic, cei doi foști mari jucători ai Sampdoriei care au încetat din viață în utlima lună. În tribune, camerele televiziunilor au surprins numeroși fani în lacrimi, emoționani după decesul lui Vialli, în timp ce ultrașii i-au cinstit memoria prin câteva mesaje. Și Luciano Spalletti, antrenorul lui Napoli, a fost extrem de afectat pe margine, fiind surprins cu capul plecat, rugându-se. 

La doi pași lângă, Dejan Stankovic, antrenorul Sampdoriei, nu și-a putut stăpâni emoțiile. De altfel, înlăcrimați, antrenorul „La Samp” și patronul Marco Lanna au ridicat tricourile lui Vialli și Mihjalovic. 

Datorită ție, știm că nimic nu este imposibil. Te iubim, Luca!

- Unul dintre mesajele afișate de galeria Sampdoriei

FOTO. 10 imagini emoționante înainte de Sampdoria - Napoli

Imagini emoționante la Sampdoria - Napoli / foto: Guliver/Getty Images
Imagini emoționante la Sampdoria - Napoli / foto: Guliver/Getty Images
Imagini emoționante la Sampdoria - Napoli / foto: Guliver/Getty Images
Imagini emoționante la Sampdoria - Napoli / foto: Guliver/Getty Images
Imagini emoționante la Sampdoria - Napoli / foto: Guliver/Getty Images
+6 FOTO

Vialli a evoluat pentru Sampdoria timp de opt sezoane, fiind unul dintre jucătorii reprezentativi ai clubului. Cu el în echipă, „Doria” a cucerit unicul ei titlu de campioană, în sezonul 1990-1991, precum și trei Cupe, o Supercupă a Italiei și o Cupă a Cupelor.

La Bella Stagione
sampdoria
La Bella Stagione

Sampdoria, mesaj emoționant pentru Gianluca Vialli: „Ai venit la noi în calitate de băiat și ne-ai părăsit ca bărbat”

Vineri, după anunțul decesului fostului mare atacant, Sampdoria îi dedicase un mesaj emoționant lui Vialli.

„Am parcurs o călătorie lungă împreună, crescând și căutând, câștigând și visând. Ai venit în calitate de băiat și ne-ai părăsit ca un bărbat. Ne vom aminti de tine ca un băiat și un atacant neobosit, pentru că eroii sunt frumoși și tineri ca tine, iar tu, începând cu vara anului 1984, ai fost eroul nostru. Ai fost cel mai puternic lider al Sampdoriei, făcând în atac cuplu cu Bobby Gol (n.r. Roberto Mancini). 

Ai fost, în 3 cuvinte, unul dintre noi. Nu vom uita cele 141 de goluri marcate de tine, reușitele tale din foarfecă, tricoul din cașmir pe care îl purtai, cerceii și părul tău blond. Tu ne-ai dat atât de multe, iar noi ți-am dat atât de multe: da, a fost iubire reciprocă, infinită. O iubire care nu va înceta astăzi. Vom continua să te iubim, pentru că, așa cum știi, ești mai bun decât Pele. 

Și pentru că , în ciuda tuturor lucrurilor, colaborarea noastră nu se va sfârși niciodată. Va continua să strălucească pe acel cer luminat în albastru, pe care tu, Luca, ai întipărit pentru totdeauna: «Pentru cine? Pentru noi»”, a fost comunicatul postat de Sampdoria, pe pagina oficială a clubului.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

VIDEO+FOTO Omagiul adus de Juventus lui Gianluca Vialli » Scrisoarea care a emoționat un întreg stadion

Rui Costa, anchetat pentru blaturi! Ce riscă Benfica

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează